University of Strathclyde

En ide kan forandre verden – iallfall om den gir konkrete resultater. I flere hundre år har University of Strathclyde gjort briljante ideer til virkelighet.

Studenter

22,000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Glasgow, Skottland

Pris

15300 GBP

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Om University of Strathclyde

University of Strathclyde ser på det som sitt ansvar å undersøke, undervise og være til nytte for samfunnet. De vil bryte ut av universitets fire vegger for å gi verden bedre utdanning, og gjøre verden til et mer bærekraftig, velstående, sunt, rettferdig og sikkert sted. Derfor kaller de seg stedet for nyttig læring.

Grunnlagt i 1796 som «the place of useful learning», Strathclyde regnes i dag for å være blant Storbritannias ledende teknologiske universiteter. Universitetet har lang erfaring med å drive frem innovatører og entreprenører. For knapt fem år siden ble businessfakultetet ved Strathclyde kåret til «Business School of the Year.» Det er litt av en bragd, når man vet at de danket ut store navn som Harvard, LBS og MIT i kampen om tittelen.

Blant verdens beste i business

Strathclyde kan skryte av flere gjeve titler. For et businessfakultet med internasjonale ambisjoner er det tre akkrediteringer som gjelder: Europeiske EQUIS (European Quality Improvement Systems), den amerikanske AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) og den britiske AMBA (The Association of MBAs). Universiteter som har alle tre kalles for «Triple Crown», og stiller i en egen klasse internasjonalt. På verdensbasis har kun 1% av alle handelshøyskoler klart å oppnå trippel akkreditering – deriblant selveste University of Strathclyde.

Dette er et universitet med en internasjonal profil. Direkte kontakt og samarbeid med industri og næringsliv kommer studentene til gode. Strathclyde ser på seg selv som et ”International Technology University”, og mye av forskningen går på tvers av fakultetene for å utvikle ny teknologi for fremtiden. I tillegg drar du fordeler av å studere i Skottlands største by.

Rangeringer og utmerkelser

 • Trippelakkreditert businesskole
 • Scottish university of the year, Times and Sunday Times Good University Guide 2020
 • University of the year, THE Awards 2019
 • #1 i Storbritannia i fysikk, REF 2014
 • Queen’s Anniversary Price for Higher Education, 2019
 • #1 bachelorgrad i finans og regnskap i Storbritannia, Complete University Guide 2022
 • #1 bachelorgrad i markedsføring i Skottland, #3 i Storbritannia, Complete University Guide 2022
 • #2 bachelorgrad i business og ledelse i Skottland, #6 i Storbritannia, Complete University Guide 2022
 • #2 bachelorgrad i samfunnsøkonomi i Skottland, #8 i Storbritannia, Complete University Guide 2022

Fagtilbud

University of Strathclyde tilbyr studier innen ingeniørfag, humanistiske fag, samfunnsfag, naturvitenskaplige fag og business. Dette er det eneste skotske universitetet med trippel akkreditering for businesstudier, noe som plasserer Strathclyde Business School blant de 1% beste business-skolene i verden. Universitetet er også rangert helt på topp for jusstudier i Skottland, og har et av de største og best utstyrte fakultetene for ingeniørfag blant britiske universiteter.

I tillegg er deres institutt for fysikk kåret til det beste i Storbritannia, foran både Oxford og Cambridge. Universitetet var også med på å opprette «Forensic Science» som egen akademisk disiplin. I både undervisning og forskning rangeres University of Strathclyde jevnt over høyt i Storbritannia innenfor fagområdene de tilbyr.

Studentopplevelse

Som stedet der nyttig læring trumfer alt kan Strathclyde tilby deg mer enn et kvalitetsstempel. Her setter du læring ut i livet. Universitetet jobber nemlig tett med industrien i Glasgow. Deres studenter skal ut i arbeidslivet, ikke bare etter endte studier, men mens de studerer.

Like i nærheten ligger også Glasgow Cathedral, den victorianske kirkegården Necropolis og Gallery of Modern Art, Skottlands mest besøkte galleri for moderne kunst. Lett tilgjengelig med bane, buss og til fots er West End med sine koselige gater og vintage butikker, og Finnieston der man finner Riverside-museet med veteranbiler, lokomotiv og sykler på utstilling. Glasgow er en spennende by i stadig utvikling og er hjem til en av Storbritannias mest levende musikkscener.

Festivalliv og shopping

Hver uke er det over 130 musikkarrangementer i Glasgow Glasgow er en UNESCO City of Music: De tilbyr alt fra moderne keltiske musikkfestivaler til storkonserter ved SSE Hydro, som er rangert blant de fem beste globale arenaene, over selveste Madison Square Garden. Glasgow er kjent som Storbritannias nest beste shoppingby, etter London.

Overraskende nok er byen også et mekka for britiske veganere. Hiv innpå en vegansk munchy box – en pizzaeske fylt med fritert hurtigmat – etter en lang natt på byen. Du vil ikke angre.

Trening og idrett

For mange er det å holde kroppen i bevegelse som får hjernen til å tenke. På Strathclyde har de et toppmoderne treningssenter for studenter og ansatte. Her kan du trene med frivekter, i apparater, delta i gruppetimer – eller kjøpe deg PT timer.

Liker du best å drive med sport med andre, har de alt fra akaido, via håndball til wakeboarding. Ta en titt på den imponerende listen over idretter de kan tilby deg her.

Studentunion

Ønsker du å ha det gøy, være sosial og samtidig bli en god leder? Da kan veien innom en studentforening være veien for deg. De arrangerer alt fra universitetsstyrevalg, skaffer studentrabatter og har introduksjonsfester. I tillegg har de et ukjent antall klubber som du kan være med i, både som deltaker og leder.

Studentforeningene omfatter selvsagt en sekkepipeklubb, men det er også debatt og varmluftsballong. Liker du bedre å finne en klubb som virker litt mer kjent fra er i Norge, har de Nordic Society. Ryktet sier at de har Skottlands fineste 17. mai-tog og hyggeligste julebord.

Bolig

Universitetet garanterer studentbolig det første studieåret for internasjonale studenter. Her bor og studerer du derfor i en svært urban setting i gåavstand fra hovedgaten Buchanan Street og livlige Sauchiehall Street. Med sine butikker, spisesteder og barer mangler det ikke på ting å finne på her.

Hvis du velger å benytte deg av Strathclydes boliger, kan du velge og vrake mellom ulike typer boliger – alt fra delt rom til eget rom med eget bad. Kjøkken og stue deler du – for det er sånn du blir absolutt best kjent med andre studenter.

Beliggenhet

University of Strathclyde ligger i byen Glasgow, Skottlands største by med nesten 600 000 innbyggere. Glasgow ligger sørvest i Skottland og er kjent som et spennende senter for kultur. Universitetets campus ligger midt i byen ved George Square og universitetet har studentboliger inne på selve campus.

Det sies at «people makes Glasgow» og det er på mange måter sant. Glaswegians, som ofte har en bred skotsk aksent, er livlige og imøtekommende mennesker som er veldig stolte av og glade i byen sin, med god grunn. Glasgow er på størrelse med Oslo, men har mye mer å by på for deg som utenlandsstudent.

Glasgow er også et fint utgangspunkt for å besøke både den skotske naturen, med sine øyer, små landsbygder og nasjonalparker, og vakre Edinburgh, som ligger én times togtur unna.

Fem gode grunner til å velge University of Strathclyde

 1. Helt i toppsjiktet for en rekke fag, bl.a. trippel akkreditering for business-studier.
 2. Garantert bolig på campus for internasjonale studenter det første studieåret.
 3. City-campus: Glasgow er kåret til Skottlands ”kulturhovedstad”.
 4. Universitetet har nylig i invistert 31 millioner GBP i nye sportsfasiliteter!
 5. Etter at du har fullført graden din ved Strathclyde, er du medlem av universitetets prisbelønnede karrieresenter resten av livet.

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Universitetet ligger i Glasgow, Skottlands største by med over 600.000 innbyggere.
 • Ved universitetet finner du studenter fra over 100 ulike nasjonaliteter.
 • Strathclyde Business School er blant en liten elite av businesskoler rundt om i verden, mindre enn 1 % totalt som er akkreditert av alle tre større akkrediteringsordninger.
 • Universitetet er  vinner av Times Higher Education awards tre etterfulgende år: Entrepreneurial University of the Year (2013); UK University of the Year (2012); Research Project of the Year (2011).

Les andre studenters erfaringer

Selma Dilan

Jeg trives veldig godt på Strathclyde. Universitetet er utrolig internasjonalt med forelesere og studenter fra hele verden. Hittil har jeg møtt helt fantastiske og inkluderende mennesker på studiet, noe som har gjort oppholdet mitt ved universitetet veldig kjekt. I tillegg …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.