Studere ved University of Strathclyde?

University of Strathclyde

University of Strathclyde er et ledende teknologisk universitet plassert i sentrum av den skotske storbyen Glasgow. Her finner du et bredt studietilbud innen naturvitenskap, ingeniørfag, business og økonomi og humanistiske fag. Strathclyde Business School er et av universitetets mest kjente fakultet. De er blant de 1% beste business-skolene i verden og fikk Times Higher Educations pris for Business School of the Year i 2016.

Studenter

22,000

Sted

Glasgow, Skottland

Pris

Fra 13,500 GBP
Stipender tilgjengelige.

University of Strathclyde tilbyr studier innen ingeniørfag, humanistiske fag, samfunnsfag, naturvitenskaplige fag og business. Dette er det eneste skotske universitetet med trippel akkreditering for businesstudier, noe som plasserer Strathclyde Business School blant de 1% beste business-skolene i verden. Universitetet er også rangert helt på topp for jusstudier i Skottland, og har et av de største og best utstyrte fakultetene for ingeniørfag blant britiske universiteter. I tillegg er deres institutt for fysikk kåret til det beste i Storbritannia, foran både Oxford og Cambridge. I både undervisning og forskning rangeres University of Strathclyde jevnt over høyt i Storbritannia innenfor fagområdene de tilbyr.

Dette er et universitet med en internasjonal profil. Direkte kontakt og samarbeid med industri og næringsliv kommer studentene til gode. Strathclyde ser på seg selv som et ”International Technology University”, og mye av forskningen går på tvers av fakultetene for å utvikle ny teknologi for fremtiden.

Et av universitetets flaggskip er Strathclyde Business School. Les mer om Strathclyde Business School her, og  last ned PDF med presentasjon av skolen her.

Hva kan du studere ved University of Strathclyde?

Beliggenhet

University of Strathclyde ligger i byen Glasgow, Skottlands største by med nesten 600 000 innbyggere. Glasgow ligger sørvest i Skottland og er kjent som et spennende senter for kultur. Universitetets campus ligger midt i byen ved George Square og universitetet har studentboliger inne på selve campus. Skolen garanterer studentbolig det første studieåret for internasjonale studenter. Her bor og studerer du derfor i en svært urban setting i gåavstand fra hovedgaten Buchanan Street og livlige Sauchiehall Street. Med sine butikker, spisesteder og barer mangler det ikke på ting å finne på her.

Like i nærheten ligger også Glasgow Cathedral, den victorianske kirkegården Necropolis og Gallery of Modern Art, Skottlands mest besøkte galleri for moderne kunst. Lett tilgjengelig med bane, buss og til fots er West End med sine koselige gater og vintage butikker, og Finnieston der man finner Riverside-museet med veteranbiler, lokomotiv og sykler på utstilling. Glasgow er en spennende by i stadig utvikling og er hjem til en av Storbritannias mest levende musikkscener.

Det sies at «people makes Glasgow» og det er på mange måter sant. Glaswegians, som ofte har en bred skotsk aksent, er livlige og imøtekommende mennesker som er veldig stolte av og glade i byen sin, med god grunn. Les mer om Glasgow her.

Glasgow er også et fint utgangspunkt for å besøke både den skotske naturen, med sine øyer, små landsbygder og nasjonalparker, og vakre Edinburgh, som ligger én times togtur unna.

Semester eller årsstudier ved University of Strathclyde?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of Strathclyde? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved University of Strathclyde.

Fem gode grunner til å velge University of Strathclyde

 1. Helt i toppsjiktet for en rekke fag, bl.a. trippel akkreditering for business-studier.
 2. Garantert bolig på campus for internasjonale studenter det første studieåret.
 3. City-campus: Glasgow er kåret til Skottlands ”kulturhovedstad”.
 4. Betydelig stipend for norske studenter basert på karaktersnitt: £2000 per år (for studenter ved en BA, BSc, MSci, Meng, eller LLB).
 5. Etter at du har fullført graden din ved Strathclyde, er du medlem av universitetets prisbelønnede karrieresenter resten av livet.

Din hovedkontakt i SONOR

Mia Raknem Borgersen

Vis mer

Mia Raknem Borgersen

Mia ønsker å hjelpe nettopp deg med å finne ditt drømmestudium og studiested! Hun mener at man må se på studentenes ønsker og ambisjoner helhetlig. Det er mange faktorer som er viktige når man skal velge sin grad og skole!

Mia studerte ved Durham University i en idyllisk nord-engelsk landsby. Her involverte hun seg i universitetssport og har derfor reist Storbritannia rundt! Samtidig fullførte hun både sin bachelor- og master grad, i tillegg til et år ved University of York. Mia har derfor sitt hovedansvar for SONORs universiteter i Storbritannia. Hun har mye erfaring fra studier i utlandet hun gjerne deler med framtidige studenter!

 • Universitetet ligger i Glasgow, Skottlands største by med over 600.000 innbyggere.
 • Ved universitetet finner du studenter fra over 100 ulike nasjonaliteter.
 • Strathclyde Business School er blant en liten elite av businesskoler rundt om i verden, mindre enn 1 % totalt som er akkreditert av alle tre større akkrediteringsordninger.
 • Universitetet er  vinner av Times Higher Education awards tre etterfulgende år: Entrepreneurial University of the Year (2013); UK University of the Year (2012); Research Project of the Year (2011).

Les andre studenters erfaringer

Selma Dilan

Jeg trives veldig godt på Strathclyde. Universitetet er utrolig internasjonalt med forelesere og studenter fra hele verden. Hittil har jeg møtt helt fantastiske og inkluderende mennesker på studiet, noe som har gjort oppholdet mitt ved universitetet veldig kjekt. I tillegg …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.