Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University er plassert i den velkjente studentbyen Cambridge og har en lang historie som strekker seg over 150 år tilbake. Som et ambisiøst breddeuniversitet kan du studere alt fra kunstfag, økonomi, samfunnsvitenskap, humanetiske og naturvitenskapelige fag. Her er du sikret kvalitet på undervisningen: flere av foreleserne ved University of Cambridge foreleser også ved Anglia Ruskin. Som norsk student kan føle deg trygg på å bli godt mottatt av et av de beste velkomstprogrammene for internasjonale studenter i Storbritannia.

Studenter

31,000

Sted

Cambridge og Chelmsford, England

Pris

Fra 11,000 GBP
Stipend tilgjengelig.

Anglia Ruskin University feiret sin 150-års dag i 2008. Cambridge School of Art åpnet dørene sine tilbake i 1858 og siden den gang har kunstskolen vokst til å bli dagens Anglia Ruskin University med totalt fem fakulteter, og over 30.000 studenter. Én av fem fulltidsstudenter er internasjonale studenter. Universitetet har en campus sentralt i Cambridge og en i Chelmsford like utenfor London.

Anglia Ruskin University er et innovativt og ambisiøst breddeuniversitet. Universitetet tilbyr et bredt spekter av ulike studier innen kunstfag, ledelse og økonomi, helsefag, naturvitenskaplige fag, samfunnsvitenskap og humaniora. Du kan studere alt fra historie, arkitektur og biovitenskap til markedsføring, psykologi og dataspillteknologi, for å nevne noe. Universitetet utmerker seg også spesielt innenfor engelsk litteratur, hvor de tilbyr en av de aller beste utdanningene i Storbritannia.

I 2014 ble universitetet kåret til Entrepreneurial University of the Year av Times Higher Education. Samme år ble også tolv forskingsområder ved universitetet offisielt fremhevet for å være verdensledende i sitt felt. I 2016 ble Anglia Ruskin University i tillegg utnevnt av Times Higher Education, som det eneste universitetet i Storbritannia, til å være en «rising star». Det er dermed et universitet som kan utfordre verdenseliten innen år 2030.

Tidligere har Anglia Ruskin University mottatt priser for å ha et enestående student services team. Universitetet kan tilby et av de beste velkomstprogrammene for nye internasjonale studenter i hele Storbritannia, og som ny student kan du søke om å få bo på campus. Anglia Ruskin legger opp til at du som student kan arbeide som frivillig ved en av universitets mange foreninger og sportsklubber, hvor du i tillegg til å være sosial kan få verdifull erfaring som du kan skrive på CV-en din.

Cambridge School of Art

Ved Cambridge School of Art, som er en del av universitetet, tilbys det en rekke ulike kunstfag. Du kan for eksempel studere animasjon, grafisk design eller fotografi. Etter bachelorgraden kan du velge å spesialere deg ytterligere ved å ta en mastergrad i for eksempel barnebokillustrasjon, eller i grafisk design og typografi. Mulighetene er mange! Det stilles regelmessig ut arbeider fra kunststudentene i Ruskin Gallery på universitets campus, hvor det er gratis inngang.

Hva kan du studere ved Anglia Ruskin University?

Beliggenhet

Campusen i Cambridge ligger en ti minutters gåtur unna Cambridge sentrum. Som student ved Anglia Ruskin University kan du bli en del av et veldig spennende studentmiljø i en av verdens mest kjente studentbyer. Universitetsbyen Cambridge er verdenskjent for sin vakre arkitektur og brede kulturelle appell. Mest kjent er byen likevel for sin historie som et berømt kunnskapssenter som har vært med å forme verden rundt oss slik vi kjenner den i dag. I Cambridge ble Newtons lov om tyngdekraft formulert, og det var her Crick og Watson oppdaget DNA-strukturen.

Cambridge, med et folketall på 109 000 er hjem til to store universiteter; University of Cambridge og Anglia Ruskin University. Byen rommer derfor en stor studentpopulasjon som setter sitt preg på byen. Cambridge er en kompakt by som fint kan utforskes til fots eller fra sykkelsetet. Som student kan du glede deg over at byen er flat og godt tilrettelagt for syklister. Med mange parker og grønne lunger i sentrum er Cambridge en grønn by som også er godt tilpasset sportslige aktiviteter og avslapning. For de sportsinteresserte ligger alt til rette for å spille fotball, tennis, cricket eller svømme. Det finnes en lang tradisjon for roing i Cambridge, og Anglia Ruskin University har i likhet med University of Cambridge et eget lag.

Like nord for Cambridge ligger Silicon Fen, et område som nå rommer et av de viktigste teknologisentrene i Europa og er Englands svar på Silicon Valley. De fleste bedriftene her er svært spesialiserte og har sitt virke innen software, elektronikk og bioteknologi.

Som student ved Anglia Ruskin Universitys Cambridge campus får du muligheten til å bo og studere i en berømt og vakker studentby i landlige omgivelser, men samtidig ha pulserende London kun én times togtur unna. Du har med andre ord gode muligheter til å også oppleve mye av det London har å by på innimellom. Les mer om campus Cambridge ved Anglia Ruskin University her.

Chelmsford

Anglia Ruskin University har også en campus i  Chelmsford. Byen ligger en halvtimes togtur utenfor London. Denne campusen har de siste årene blitt oppdatert og fremstår som moderne. Chelmsford er en kompakt by, som du enkelt kan oppleve til fots eller med sykkel. I Baddow Road og Moulsham street holder de fleste uavhengige kafeene og butikkene til. Hver fredag og lørdag er det matmarked i hovedgaten og hver tirsdag til lørdag er det et 800-år gammelt marked i sentrum, hvor du kan finne alt fra lokale matvarer til klær og interiør. Det er mye å finne på som student i Chelmsford, men det er ingen storby. Derfor er det gledelig at det ikke tar mer enn en halvtime å reise inn til London en gang iblant. Les mer om Campus Chelmsford her.

Studentliv

Kulturtilbudet er stort og inkluderer flere museer, en levende konsertscene og et stort utvalg av kafeer, restauranter, puber og butikker. I løpet av året blir det arrangert flere ulike festivaler i byen: mat og øl-festivaler, festivaler for klassisk musikk, teater og film, og berømte Cambridge Folk Festival. Som en følge av sin store studentpopulasjon har Cambridge også et yrende natteliv.

Chelmsford kan skryte av noen av de varmeste somrene i Storbritannia. Hver august blir V Festival arrangert i Hylands park. Hit kommer det opp mot 65 000 mennesker hver dag, og kjente band som Radiohead, The Killers, Muse, Amy Winehouse og Foo Fighters har spilt her.

Semester eller årsstudier ved Anglia Ruskin University?

Ønsker du et kortere studieopphold ved Anglia Ruskin University? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved Anglia Ruskin University.

Fem gode grunner til å velge Anglia Ruskin

 1. Anglia Ruskin University ligger i Cambridge, verdens kanskje mest berømte studentby
 2. Universitetet har ett av de beste velkomst- og orienteringsprogrammene for internasjonale studenter i Storbritannia
 3. 3 av 4 studenter er i jobb seks måneder etter at de er uteksaminerte
 4. Flere forelesere ved nabouniversitetet, University of Cambridge, foreleser også ved Anglia Ruskin
 5. Anglia Ruskin University er rimeligere enn mange andre engelske universiteter

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han blir derfor veldig glad for besøk på SONOR sitt kontor i hjertet av Oslo, men treffer også mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Universitetet er anerkjent for få være en global «rising star».
 • I National student survey fra 2016 fikk ARU gode målinger innenfor undervisning, personlig utvikling og vurdering og tilbakemelding av studentarbeid.
 • 92%  av skolens studenter er enige i at foreleserne er flinke til å forklare fagstoff , og 91% sier at foreleserne er entusiastiske.
 • ARU fikk prisen Entrepreneurial University of the Year ved Times Higher Education (THE) Awards 2014.

Les andre studenters erfaringer

Sondre Grahl-Jacobsen

Hverdagen går til forelesninger, trening og litt sosialt på kveldene. Forelesningene er delt opp i en del hvor det kun er forelesning, og en annen del; seminar, der det er mer interaktivt og studentene er en mye større del av …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Close

Registrer deg for gratis studieveiledning

  Vi sender ut nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.
USA