Anglia Ruskin University, Cambridge

Anglia Ruskin University har campus midt i studentbyen Cambridge. ARU er et ambisiøst breddeuniversitet og har høy kvalitet på undervisningen - her vil du garantert trives.

Studenter

22 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Cambridge og Chelmsford, England

Pris

Fra 13500 GBP

Stipend

Fra 2000 GBP

Om ARU Cambridge

Cambridge School of Art åpnet dørene sine tilbake i 1858 og siden den gang har kunstskolen vokst til å bli dagens Anglia Ruskin University med totalt fem fakulteter, og over 30.000 studenter. Hele én av fem fulltidsstudenter er internasjonale studenter, så du vil få venner fra hele verden ved å studere her. Universitetet har en campus sentralt i Cambridge og en i Chelmsford like utenfor London.

Anglia Ruskin University tilbyr et bredt spekter av ulike studier innen kunstfag, ledelse og økonomi, helsefag, naturvitenskaplige fag, samfunnsvitenskap og humaniora. Universitetet utmerker seg også spesielt innenfor engelsk litteratur, hvor de tilbyr en av de aller beste utdanningene i Storbritannia.

I 2014 ble universitetet kåret til Entrepreneurial University of the Year av Times Higher Education og i 2016 ble de kåret som en «rising star» som kan utfordre verdenseliten innen år 2030. Tidligere har Anglia Ruskin University også mottatt priser for sitt «student services team». Du kan også engasjere deg i en av universitets mange foreninger og sportsklubber, hvor du i tillegg til å være sosial kan få verdifull erfaring som du kan skrive på CV-en din.

Cambridge School of Art

Ved Cambridge School of Art, som er en del av universitetet, tilbys det en rekke ulike kunstfag. Du kan for eksempel studere animasjon, grafisk design eller fotografi. Etter bachelorgraden kan du velge å spesialisere deg ytterligere ved å ta en mastergrad i for eksempel barnebokillustrasjon, eller i grafisk design og typografi. Mulighetene er mange! Det stilles regelmessig ut arbeider fra kunststudentene i Ruskin Gallery på universitets campus, hvor det er gratis inngang.

Rangeringer og utmerkelser

Fagtilbud

Studentliv

Kulturtilbudet i Cambridge er stort og inkluderer flere museer, en levende konsertscene og et stort utvalg av kafeer, restauranter, puber og butikker. I løpet av året blir det arrangert flere ulike festivaler i byen: mat og øl-festivaler, festivaler for klassisk musikk, teater og film, og berømte Cambridge Folk Festival. Som en følge av sin store studentpopulasjon har Cambridge også et yrende natteliv.

Chelmsford kan skryte av noen av de varmeste somrene i Storbritannia. Hver august blir V Festival arrangert i Hylands park. Hit kommer det opp mot 65 000 mennesker hver dag, og kjente band som Radiohead, The Killers, Muse, Amy Winehouse og Foo Fighters har spilt her.

Buddy up

Som førsteårsstudent er det mye som er ukjent, både å flytte til utlandet og starte på studier. ARU vil allerede før studiestart gi deg din helt egen fadder som vil lose deg gjennom starten. Din fadder er en nåværende ARU student, og hen vil dele alle sine beste tips og triks for å trives på studiene – og ofte vil du få en fadder som studerer akkurat det samme som deg.

Husk at det lav terskel å stille spørsmål til fadderen din. Hen var akkurat like nervøs oog usikker da hen startet, Hold kontakten med fadderen din, og vi kan love deg en myk overgang til studiene dine – og så treffes dere under Welcome week.

Trenger du hjelp til å åpne bankkonto, finne deltidsjobbe eller finne beste måten å kome deg rundt på? ARU har eget orienteringsprogram for internasjonale studenter. 

 

 

Studentklubber

Uansett om du velger å studere i Cambridge eller i Chelmsford, vil du ha utrolig mange klubber og foreninger å bli medlem av. Studentforeningene vil gjøre alt for at du skal få det beste ut av studenttiden din ved ARU – her kan du velge alt fra Harry Potter-klubb og Pokemon-forening til musikk og kreativ skriving. Klubbene og foreningene er åpne for at du er helt nybegynner eller er ekspert – alle er velkomne til å være en del av det lille samfunnet. Best av alt, finner du ikke en klubb som passer for deg, kan du bare lage din egen.

Er du mer sportlig interessert, har ARU universitetslag i blant annet fotball, basketball, judy, volleyball og bordtennis. Eller er det kanskje noe annet som frister?  Her kan du velge selv om du vil spille for gøy eller om du vil konkurrere på høyt nivå.

 

Studentbolig

Det kan være sklummelt å flytte ut og ikke bo hjemme lenger. Da kan studentbolig være et godt alternativ for deg. ARU tilbyr boliger bare minutters gange fra campus, og de forskjellige boligene har forskjellige profiler, slik at du kan velge å bo et sted med folk som har samme interesser som deg. Du får som oftest ditt eget rom og eget bad, men deler stue og kjøkken med andre studenter. Du kan lese om studentboliger i Cambridge her og i Chelmsford her.

Er du blant de som drømmer om å bo i kollektiv eller leie egen leilighet? ARU har flere tips til deg på sine nettsider. Ta en titt her.

Beliggenhet

Cambridge

Hvis du ønsker å studere i en by som er godt kjent internasjonalt, men som ikke har storbyens kjas og mas er Cambridge helt perfekt. Her vil du bli en del av den lokale befolkningen din i løpet av kort tid, og snart kjenner du byens trange smug ut og inn. Det er lett å drømme seg bort mens du ser på byens mange gamle bygninger. Campusen i Cambridge ligger en ti minutters gåtur unna Cambridge sentrum. Som student ved Anglia Ruskin University blir du en del av et veldig spennende studentmiljø i en av verdens mest kjente studentbyer og historiske kunnskapssentre.

Cambridge, med et folketall på 109 000 er hjem til to store universiteter: University of Cambridge og Anglia Ruskin University. Byen rommer derfor en stor studentpopulasjon som setter sitt preg på byen. Cambridge er en vakker og kompakt by som fint kan utforskes til fots eller fra sykkelsetet på godt tilrettelagte sykkelstier. Med grønne lunger i sentrum er Cambridge en by som også er godt tilpasset sportslige aktiviteter og avslapning. For de sportsinteresserte ligger alt til rette for å spille fotball, tennis, cricket eller svømme. Det finnes en lang tradisjon for roing i Cambridge, og Anglia Ruskin University har i likhet med University of Cambridge et eget lag.

Like nord for Cambridge ligger Silicon Fen, et område som nå rommer et av de viktigste teknologisentrene i Europa og er Englands svar på Silicon Valley. De fleste bedriftene her er svært spesialiserte og har sitt virke innen software, elektronikk og bioteknologi. Som student ved Anglia Ruskin Universitys Cambridge campus får du muligheten til å bo og studere i en berømt og vakker studentby i landlige omgivelser, men samtidig  London kun én times togtur unna.  Les mer om campus Cambridge ved Anglia Ruskin University her.

Chelmsford

Anglia Ruskin University har også en moderne campus i  Chelmsford, en halvtimes togtur utenfor London. Overraskende nok er Chelmsford en av Storbritannias yngste byer, ettersom de først fikk bystatus i 2012 som en del av dronning Elizabeths diamant jubileum. Chelmsford tar likevel sin bystatus med stolthet og ble i 2019 kåret til en av de bete byene å bo i i Storbritania av The Times.

Her finner du uavhengige kafeer og butikker, samt matmarkeder i hovedgaten og et 800-år gammelt marked i sentrum, hvor du kan finne alt fra lokale matvarer til klær og interiør. Det er mye å finne på som student i lille Chelmsford, men det er allikevel heldig at det ikke tar mer enn en halvtime å reise inn til London med lokaltoget.

Drømmer du om konglige og blått blod? I Chelmsford er det nok å ta av; i 1381 var byen hovedstad i noen få dager mens Richard II slo ned på et bondeopprør. Noen hundre år senere på 1520-tallet kom Henry VIII til byen på frierferd. Han bodde da i Palace of Beaulue, det tidligere hjemmet til Anne Boleyn som han senere giftet seg med. I disse dager er det riktig nok mindre rojalt drama, men i 2018 var The Crown i byen og spilte inn scener i Hylands House.

Les mer om Campus Chelmsford her.

Kom deg rundt

En av de største fordelene ved å studere så nærme London er hvor enkelt det er å komme seg fra Norge til campus. Du kan fly til enten Heathrow, Stansted, Gatwick eller Luton og komme deg til campus på ca 60-90 minutter med offentlig transport. Flyr du til Stansted er det ca 40 minutter til campus.

Når du først har kommet frem, er det enklest å komme seg rundt til fots, med sykkel eller med buss. Cambridges kafeer, shoppinggater og restauranter ligger bare ti minutter fra universitetet. Vil du reise på biltur, har ARU egen car sharing service, hvor du kan dele bil med andre studenter – slik får du både frihet og fleksibilitet til å reise hvor du vil, når du vil.


Fem gode grunner til å velge Anglia Ruskin

 1. Anglia Ruskin University ligger i Cambridge, en av verdens mest berømte studentbyer
 2. Universitetet har ett av de beste velkomst- og orienteringsprogrammene for internasjonale studenter i Storbritannia
 3. 3 av 4 studenter er i jobb seks måneder etter at de er uteksaminerte
 4. Flere forelesere ved nabouniversitetet, University of Cambridge, foreleser også ved Anglia Ruskin
 5. Anglia Ruskin University er rimeligere enn mange andre engelske universiteter

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Universitetet er anerkjent for få være en global «rising star», det eneste i Storbritannia
 • I National student survey fra 2016 fikk ARU gode målinger innenfor undervisning, personlig utvikling og vurdering og tilbakemelding av studentarbeid.
 • 92%  av skolens studenter er enige i at foreleserne er flinke til å forklare fagstoff , og 91% sier at foreleserne er entusiastiske.
 • ARU fikk prisen Entrepreneurial University of the Year ved Times Higher Education (THE) Awards 2014.
 • 5 prosent av studentene har startet sin egen bedrift!

Les andre studenters erfaringer

Sondre Grahl-Jacobsen

Hverdagen går til forelesninger, trening og litt sosialt på kveldene. Forelesningene er delt opp i en del hvor det kun er forelesning, og en annen del; seminar, der det er mer interaktivt og studentene er en mye større del av …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.