Edith Cowan University

Edith Cowan var den første kvinnen i det australske parlamentet, og ECU er det eneste universitetet som er oppkalt etter en kvinne. Hun kjempet for kvinners rettigheter, og for universitetet så er det viktig at alle skal føle seg velkommen her. ECU er også hjemmet til the West Australian Acadmemy of Performing Arts. Ikke bare får du et inkluderende studiemiljø her, men de tilbyr mange unike studier med høy kvalitet.

Studenter

30,000

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Perth, Australia

Pris

Fra 31,800 før stipend i AUD

Stipend

20% avslag i skolepenger i AUD

 

Edith Cowan University – for at du skal lykkes

Det er ikke mange universiteter som kan skryte av at det ser ut som at campus er tatt rett ut av Game of Thrones, men Edith Cowan University kan definitivt det. Moderne bygg og fasiliteter er noe av det som kjennetegner universitetet, kombinert med å være i en storby som er under rask utvikling. ECU ligger i Perth, Australias mest solrike by. Det gir deg store muligheter for utendørsaktiviteter hele året – enten det er de fantastiske strendene i Perth, surfing i verdensklasse eller en biltur til den uberørte naturen i Western-Australia.

Edith Cowan University en rekke studier som er helt unike, med fordypningsmuligheter og kombinasjoner av fag som du ikke finner andre steder. The Western Australian Academy for Perfoming Arts (WAAPA) er det perfekte utgangspunktet for deg som ønsker å satse på en karriere innen det kreative, enten det er på eller bak scenen. Noe annet som er unikt med ECU er blant annet deres permanente utendørskino på campus, omringet av trær og grønne områder.

Unike studiemuligheter ved ECU

Ved ECU finner du det verdenskjente Western Australia Academy of Performing Arts (WAAPA), med en rekke studier innenfor det kreative: skuespill og musikalteater, arts management, musikk, produksjon og design, for å nevne noe. Her kan du gå i fotsporene til Hugh Jackman, som selv studerte drama ved WAAPA. Han har vært så fornøyd med sine forelesere og sin studietid at han blant annet startet et stipend for studenter som ønsker å studere der.

Et annet studieområde som ECU utmerker seg for er IT. Innen data og informatikk tilbyr de flere unike studier som absolutt vil være relevante for fremtidige jobber, som cybersecurity, counterterrorism og intelligence. Flere av foreleserne her har også jobbet som eksperter for Interpol.

For deg som ønsker å studere noe mer samfunnsfaglig rettet så tilbyr ECU masse innenfor business, kriminologi, media, hospitality og turisme, og de tilbyr den eldste og mest populære  lærerutdanningen i Western Australia. ECU tilbyr et stort antall ulike fag, som er fordelt på universitetets åtte fakulteter. Her er det lett å finne noe som passer dine ønsker.

 

Rangeringer og utmerkelser

 • Shanghai ARWU World Rankings: ECU er rangert som nummer 30 i verden innen turisme og  hotellfag.
 • THE Rankings: Hoppet over 200 plasser opp fra 2020 til 2022 og er nå rangert topp 250 i verden innen business og economics.
 • Good Universities Guide: ECU har mottatt 5 stjernes rangering for sin undervisningskvalitet for det 15 året på rad.
 • THE Impact Rankings: ECU rangerer blant verdens topp 50 universitet innenfor kjønnslikhet, helse og kvalitativ undervisning.
 • THE Young University Rankings: ECU rangerer blant verdens topp 100 yngre universitet (50 år og yngre).
 • QILT: For sjette året på rad har ECU vunnet prisen for undervisningskvalitet i Australia.

Campus

Over 30 000 studenter studerer ved ECU hvert år, hvor omtrent 6000 av disse er internasjonale. Hovedcampusen ligger i det spennende Joondalup-området, som er kun 25 minutter fra Perth sentrum. Et litt mindre campus ligger i trendy Mt Lawley. Ofte blir dette referert til som et «boutique-campus», på grunn av det kreative miljøet rundt campus. Begge campusene er grønne, med mange områder for at du skal få det meste ut av dine studier, men også for å kunne slappe av mellom forelesningene.

Moderne boligalternativer er tilgjengelige for alle som studerer ved Edith Cowan, enten du velger å bo på campus eller privat. Velger du å bo på campus kan de friste med både basseng, fasiliteter for å drive med idrett og områder for å studere eller spille slappe av med bordtennis. Hvem ønsker ikke dette når de bor i den mest solrike byen i Australia? Her kan du også møte andre internasjonale og australske studenter, det perfekte utgangspunktet for et bra studieliv.

I 2025 skal et splitter nytt og miljøvennlig campus åpne midt i sentrum av Perth. Du kan lese mer om dette campuset her. Målet er å samle det kreative, innovative og moderne, midt i businessområdet av Perth hvor de store selskapene allerede er.

Studiedestinasjonen Perth og Western Australia.

Perth er kåret til en av Australias beste byer å bo i. Dette skyldes blant annet de lave levekostnadene, som er betydelig lavere enn andre storbyer i Australia. Du kommer derfor lenger med din studiestøtte når du velger Perth som studiedestinasjon. Med over 2 millioner innbyggere er du også garantert et bredt spekter av kultur, shopping og uteliv. Somrene her er lange, varme og tørre, og vinteren er mild og behagelig for en frossen nordmann. Skulle det bli for varmt så er turen kort til parker, strender og

Det tar ikke lang tid å komme seg til spektakulære naturområder, enten det er strender, små koselige byer, urørt outback eller vinregionen Margaret River. Du får også noen av de mest spektakulære solnedgangene fra strendene i Western Australia.

Perth ligger også geografisk nært mange asiatiske land, så en totimers flytur så kan du være på for eksempel Bali for en langhelg. Det er også den eneste australske byen som har direkterute fra Europa (London), og tidsforskjellen gjør at det er litt enklere å ringe hjem til familien.

Fem gode grunner til å velge studier ved ECU:

 • Alltid i toppen av rangeringer når det gjelder undervisningskvalitet
 • Selv om det ligger rett i utkanten av Perth er bydel levende med masse aktiviteter.
 • Perth tilrettelegger for både at man skal bruke sykkel men også gratis busser, noe som er supert for å komme seg rundt i byen.
 • Det er få plasser i verden som har flottere strender enn Perth!
 • ECU har noen av de rimeligste studieplassene i Australia

Høres ECU spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Australia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Les andre studenters erfaringer

Birgitte Sandvik

Jeg valgte fagene på forhånd, og hadde tre dager med undervisning hver uke. Alle timene startet med to timer forelesning, og deretter en time med «tutorial». De fleste tutorials handler om å diskutere spørsmål fra forrige ukes forelesninger. Jevnt gjennom hele …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning