American College of Norway (ACN)

Drømmer du om å studere i USA? Ta det første året av bachelorgraden din i Norge, og resterende år i USA!

Studenter

50

Søknadsfrist

1. mai

Sted

Moss

Pris

44.000 per semester NOK

 

Et lite stykke USA i Norge

Studiene som gir deg mulighet til å studere ved universitet i USA finnes her i Norge!  The American College of Norway (ACN) er en norsk skole med et amerikansk-norsk miljø. Ett år ved skolen tilsvarer det første året ved et amerikansk universitet. Studentene får støtte av lånekassen til skoleåret i Norge og videre til hele bachelorgraden i USA. Samme hvor i USA du vil studere så kan American College hjelpe deg. ACN assisterer med søknadsprosessen til amerikanske skoler. De tilbyr “freshman year” i et trygt samt spennende miljø, og skoleåret gir en myk overgang til amerikansk skolehverdag. Valgene er mange, om du vil til L.A., New  York, Chicago, Boston, Miami, eller hvilken som helst annen amerikansk by, så det er godt å få hjelp og veiledning.

Hva vil du studere og hvor?

For å hjelpe studentene bli kjent med det amerikanske skolesystemet er all undervisning på engelsk, av amerikanske professorer. Professorene har stor forståelse for studentenes unike stilling og vil lære dem alt om den amerikanske studenthverdagen. Circa 80% av studentene er norske, mens resten er amerikanere eller fra andre land.

Skolen har et relativt lite og hyggelig miljø på rundt 50 – 70 elever så, studentene og professorene kan ha mye ”one-on-one interaction.”  Krista Lauritzen rektor ved The American College of Norway sier: «Det har noe med intimiteten og den faglige oppfølgingen å gjøre.» Alt handler om å hjelpe studentene å oppfylle drømmen om å studere i USA. Dette oppnås ved å hjelpe dem med språkutvikling, lære dem om det amerikanske utdanningssystemet, og å gjøre hva de kan for å hjelpe studentene til USA.

De hjelper også studentene til å finne ut hva de vil studere og hvor. Med dette kommer søknadsprosessen, noe mange syntes er litt skummelt og forvirrende. «Mange lar seg skremme av den omfattende søknaden amerikanske universiteter krever at man fyller ut. Det er mye man ikke vet, som må være i orden» sier den amerikanske rektoren. «I tillegg til at du kan ta alle fagene det første året i USA tilbyr, hjelper vi deg med alt det praktiske – fra å fylle ut søknaden, til å forberede deg på hva som venter ved et amerikansk universitet.»

God kjennskap til studier i USA

Alle skolens ansatte har stor kunnskap innenfor det amerikanske skolesystemet og hjelper studenter med å finne hvilken universitet eller college de vil studere ved. De hjelper også med avgjørelser vedrørende hovedfag og studieretninger. Å hjelpe studentene komme seg ut og oppleve det å studere i utlandet er det ingen tvil om at skolen bestreber seg på.

Opplev hva alle snakker om! Studer ved ACN og oppfyll drømmen om studiene i USA!

Møt ACN på sosiale media: InstagramFacebookYouTube og TikTok.

Lurer du på noe om å studere hos oss? Ta kontakt, så hjelper vi deg så fort vi kan: info@americancollege.no

 

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

  • Du studerer sammen med både norske og amerikanske studenter.
  • Du får et unikt sosialt nettverk før du drar videre til USA.
  • Du får god kunnskap om det amerikanske universitetssystemet.
  • Du får hjelp med praktiske og byråkratiske gjøremål – alt fra omfattende søknadsprosesser, til å søke om lån og visum.
  • Du er garantert plass ved et av samarbeidsuniversitetene våre. Klikk her for å lese mer om våre partnerskoler. 
  • Du forbedrer engelskkunnskapene dine, og får undervisning av amerikanske professorer fra partneruniversitetene våre.
  • Du kan bo på campus sammen med norske og amerikanske medstudenter. Her får du virkelig en forsmak på college-livet!
  • Det er gøy å studere hos oss! Vi arrangerer en rekke sosiale aktiviteter i løpet av året, både på og utenfor campus.
  • Du har alle muligheter åpne når du skal studere i USA. Velg studieretning innen alt fra film til fysikk.
Registrer deg for gratis studieveiledning