Florida International University

Fra topprangerte akademiske programmer til forskning på toppnivå, er FIU en akademisk tungvekter i USA og er og et løsningssenter for verdens tøffeste utfordringer!

Studenter

54 000

Søknadsfrist

1.juni

Sted

Miami, Florida

Pris

Per år 23 300 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Om Florida International University (FIU) 

Høyt rangerte studieprogrammer, studenter fra hele verden, USAs beste vær – det er mye å elske ved Florida International University (FIU). Det beste er at de har alt – og ja, vi mener alt. Olympisk svømmebasseng? Check. Vinkjeller? Check. Sør-Floridas eneste forskningsteleskop? Check. Når man tar med at FIU er på størrelsen med en stor norsk by, er valget enkelt. Ved FIU er alt større, bedre – og perfekt for deg.   

FIU Global First Year 

Søker du gjennom SONOR, er det veldig mye lettere å få opptak ved FIU. Dette er nemlig et høyt rangert forskningsuniversitet, som normalt har tidlige frister og krever både engelsktester og SATs. Gjennom et unikt partnerskapsprogram, fyller vi ut søknaden for deg, gir deg fritak for testing og sikrer deg ekstra stipender. Du blir også plukket opp på flyplassen, får bedre oppfølging gjennom mindre klasser og god tilgang på veiledning. Dette programmet kalles FIU Global First Year (G1Y). Målet er å gi deg en smidig overgang til universitetslivet, der du får ekstra støtte for å planlegge din akademiske og fremtidige karriere. Når året er omme, får du hjelp til overføre fra G1Y til FIU. 

Til månen og mars 

En forlatt flyplass er et uvanlig sted å grunnlegge et universitet, og det er nettopp der fikk FIU sin start. Kontrolltårnet ruver fortsatt over hovedcampusen i Miami-Dade, og gir et perfekt bilde av universitets internasjonale ambisjoner. Fra sentrum av Miami, til der FIU-forskere bor under vann og ser verden fra et helt unikt perspektiv, så utnytter FIU lokalmiljøet og kulturen til det maksimale for å gi deg en best mulig utdanning. 

De lar seg heller ikke begrense til den vestlige halvkulen. Hvert år reiser mer enn tusen studenter fra FIU til Tianjin i Kina for å lære om hospitality og turisme, og få en innføring i turistindustrien i Kina. For de som ikke kan reise så langt så tilbyr FIUs museer og kulturinstitusjoner kunst, musikk og underholdning som gjenspeiler mangfoldet i regionen – og utenfor.  

De stopper heller ikke der. Verdens eneste undervannsforskingslaboratorium, Aquarius, tilhører nemlig FIU. Det er en enestående ressurs for deg vil utforske havets dyp. Det er også her NASA trener opp flere av sine astronauter før opphold i verdensrommet. Forholdene er nemlig ganske like som i verdensrommet – astronautene er nødt til å stole på utstyret de har med seg, og tilpasse seg omgivelsene etter best mulig evne. FIU har altså vært med på å forberede disse astronautene på å ta sine første steg på månen, og kanskje etablere en utpost der som kan ta oss helt til mars – det er et ekte bidrag til romfartshistorien det.   

Rangeringer og utmerkelser 

 • Highest Research Activity – Carnegie Classification of Institutions of Higher Learning 
 • Emerging Preeminent State Research University – Florida Board of Govergnors 
 • Top 50 National Public University – Washington Monthly 
 • #187 National Universities – U.S. News and World Report 
 • Top 100 Public Schools – U.S. News and World Report 
 • #58 Public Universities in the Nation – THE World University Rankings 
 • #6 U.S. Public University in THE Impact Rankings, top 50 in all 17 categories 
 • Twenty FIU programs ranked top 50 globally – 2021 QS World University Rankings by Subject 
 • Businessfakultetet er AACSB-akkreditert 
 • #2 International Business program – U.S. News and World Report 
 • #7 Undergraduate Marketing program – Bloomberg Businessweek 
 • FIU Panthers spiller i NCAA Division I 

Fagtilbud 

Her kan du velge blant nesten 200 ulike studieprogrammer, fra ingeniørfag til business. Internasjonalt rangeres FIU spesielt høyt for Hospitality & Leisure Management, i tillegg rangeres programmer som business, finans, datafag og samfunnsfag blant de femti høyest rangerte i USA. Uansett hva du velger å studere ved FIU, kan du være sikker på studiet er kvalitetssikret. 

Studentopplevelse 

FIU er USA sjette største universitet – og akkurat som i en hvilken som helst storby, så handler livet ved FIU om mye mer enn bare studiene. De 55 000 studentene ved FIU har alltid noe å finne på. Ditt neste eventyr er på campus – ta en kajakk ut blant mangrovene rett utenfor Biscayne Bay Campus (BBC). Tilbring en dag på vandring gjennom 300 frodige hektar på Modesto A. Maidique Campus (MMC). Det er så mye å utforske. Du må se det selv. 

Panther Pride 

Bli med i en studentklubb eller gjør yoga på plenen. Finn deg en fraternity eller sorority, eller om du har stemme til det, bli hørt på radiostasjonen ROAR. Som panter forventes det mer av deg enn at du gjør det bra i fagene dine, her gjelder det å komme seg ut og gjøre noe. 

For livet ved FIU handler om mye mer enn bare å sitte i forelesninger. Finn ditt hjem hos den internasjonale studentklubben, eller test ut lederegenskapene dine gjennom Panther Power eller Model UN. Skaff deg venner som deler dine akademiske interesser gjennom en av de mange Academics & Honors Societies. Er du blant de som synes NCAA blir for mainstream, kan du bli med i en av de mange idrettsklubbene – her har de alt fra aikido til vektløfting. Prøv noe helt nytt, bli med i biljardklubben eller Geek Culture Club, plutselig oppdager du en helt ny interesse. 

Her er det aldri et kjedelig øyeblikk. For selv om årstidene ikke endrer seg så mye i Miami så vet du at det er høst når idrettssesongen starter. Da er det Homecoming og grillfest på parkeringsplassen. Til våren og sommeren arrangeres Roarthon og Summerfest. Og året rundt kommer musikere, kjendiser og andre store talenter for å snakke eller opptre på campus.  

Livet på campus 

Det er over 3000 internasjonale studenter på campus. Mye av grunnen til at FIU har lykkes med å tiltrekke seg så mange internasjonale studenter, er at det er så enkelt å finne seg til rette – særlig gjennom FIU Global First Year. Her får du oppfølging hele veien, inkludert ekstra karriereveiledning. Lurer du på hva som skjer på campus etter ankomst, så anbefaler vi å laste ned FIU-appene: Mobile ID og FIU Mobile. Med disse har du alt du trenger, enten du lurer på den raskeste veien til kantinen eller du har låst deg ute av leiligheten din.  

G1Y-studenter bor i en av studentboligene på Modesto A. Maidique Campus (MMC). Her har du alt du trenger, inkludert A/C og svømmebasseng. Når du bor på campus må du kjøpe en meal plan, som gir deg tilgang til alt du har lyst på, enten du har lyst på noe smått og godt eller er skrubbsulten etter en lang studieøkt. 

Beliggenhet 

Nøkkelen til FIUs suksess er beliggenheten. Miami er kjent som «the Gateway to the Americas». Ikke bare er det et studentparadis, med mange anerkjente universiteter, shopping, strender og uteliv – dette er Latin-Amerikas uoffisielle hovedstad. Cubanere, venezuelanere, colombianere, brasilianere, puerto ricanere og mange andre kaller Miami sitt hjem.  

Gateway to the Americas 

For mange av disse er Miami veien inn i USA – for deg åpner det dører inn i Latin Amerika. Denne delen av verden representerer nesten 10 prosent av verdens befolkning, og en stadig voksende økonomi. Fra Miami er det nemlig knappe tre timer til Bogota eller Mexico City – og tre timer til New York City. Rimelige etableringskostnader, masse lokalt talent og korte reiseavstander har gjort det svært attraktivt for store internasjonale bedrifter å etablere seg i Miami. FIU vil sikre at du får mest mulig ut av disse mulighetene. 

Når du trenger en pause fra studiene, har Miami alt du kunne tenke deg. Dette er tross alt den nest mest besøkte turistdestinasjonen i USA. Her finner du hvit sand og store bølger. Spis deg gjennom sjarmerende latinamerikanske nabolag, som Little Havana. Elsker du friluftslivet, kan du ikke gå glipp av den unike floraen og faunaen i Florida, inkludert Everglades. Ikke glem å se etter alligatorer, det er rundt 200 000 av dem i Everglades – det er noe å skrive hjem om. I tillegg er dette den varmeste byen i USA på vinteren, med en jevn temperatur på 20 grader gjennom hele januar – beat that, California. 

Kom deg rundt

For å komme deg til Miami, flyr du inn til Miami International Airport (MIA). Pass på å gi beskjed før du ankommer, så blir du hentet på flyplassen – dette er en del av G1Y-tilbudet. Sjåføren din tar deg rett til døren din på campus, så du trenger ikke bekymre deg for ikke å finne frem. 

Når du først er ankommet campus er det enkelt å komme seg rundt. Lån en sykkel, eller benytt deg av en av de mange tilbudene FIU har for å komme deg til forelesning. For å komme deg rundt i Miami kan du benytte deg av offentlig transport – hopp på en buss eller Metrorail

Når du endelig har sittet og sett nok på havet, er det kort avstand med fly til andre amerikanske destinasjoner, som Puerto Rico, New Orleans, Mexico og mye mer. Du kan også ta en roadtrip til andre spennende byer – Florida har masse å by på. 

Fem gode grunner til å velge Florida International University (FIU)

 1. Søker du gjennom SONOR får du fritak for testing og tilgang på stipender, gjennom vårt partnerskapsprogram FIU Global First Year (G1Y).
 2. Som student på G1Y får du ekstra oppfølging. Du hentes på flyplassen, får en internasjonal veileder og ekstra karriereveiledning.
 3. Dette er et høyt rangert forskningsuniversitet, og hele tjue studieprogrammer rangeres blant de beste i verden.
 4. Med 55 000 studenter på campus får du garantert nye venner.
 5. USAs beste vær – også på vinteren.

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.