Studere medisin eller tannlege i EU

Et hjerte i en medisin-sal. Illustrer å studere medisin i utlandet. Bilde.

Har du en drøm om å bli tannlege eller lege? Vi hjelper deg med søknadsprosessen slik at du kan studere medisin i utlandet. Eller kanskje du vil studere til å bli tannlege i utlandet?

Vi samarbeider med tre universiteter i EU som tilrettelegger for kvalitativ god utdanning som gir rett til autorisasjon hjemme i Norge etter endt utdanning.

Studere medisin i utlandet

Ønsker du å ta på deg en hvit legefrakk, finne frem skalpellen og hjelpe et menneske i nød? Da kan medisinstudier være noe for deg. Vi har samarbeid med:

Etter endt studium vil du kunne søke om autorisasjon i Norge og delta i LIS1 på lik linje med norske medisinstudenter.

Studere tannlege i utlandet

Er det tannlege du har drømt om å bli? Da kan drømmen også bli oppfylt ved Riga Stradins University. Ta kontakt med oss i dag for å få gratis studieveiledning, eller les mer om det å studere i utlandet her.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Studiedestinasjoner i EU for medsin og tannlege:

En arm som pulsen blir tatt på. Bilde.

Riga Stradins University

For Riga Stradins University i Latvia er det anbefalt å søke innen 31. mai, men det er mulig å søke frem til slutten av juni.

Medisinutstyr. Bilde

Comenius University

Ved Comenius University i Slovakia har de søknadsfrist 17. juni for opptaksprøve 10. juli.

Medisinutstyr. Bilde.

University of Nicosia

Hos University of Nicosia på Kypros har de rullerende opptak.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Studiefakta om å studere medisin og tannlege i EU

  Det er oppstart i september ved alle universitetene. Riga Stradins University (RSU) har i tillegg studiestart i januar.
  Fra 14 000 EUR for tannlege
  Fra 9 900 EUR for medisin
  Comenius University vurderer søkere basert på resultat på opptaksprøver der kunnskaper i Kjemi 1  og 2 og Biologi 1 og 2 testes.
  Riga Stradins University og University of Nicosia ser på karakterer i aktuelle realfag fra videregående, og University of Nicosia krever også et visst snitt fra videregående. Les mer på sidene til universitetene for mer detaljert info om opptakskrav.
  Å studere medisin i utlandet krever gode engelskkunnskaper. Universitetene krever gode kunnskaper i engelsk, og du vil kunne slippe engelsktest ved 4 eller bedre i engelsk fra videregående ved flertallet av skolene. University of Nicosia krever 5 i engelsk for å gi fritak fra språktest.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.