University of Illinois at Chicago

En utmerket utdanning til en rimelig pris. En moderne campus i en helt unik by. Et universitet der det snakkes over 50 språk, og der du alltid vil føle deg hjemme. Dette er UIC.

Studenter

33 390

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Chicago, Illinois

Pris

33 000 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

I hjertet av en av verdens beste byer finner du University of Illinois at Chicago (UIC). Universitetet er en viktig del av og bidragsyter til regionens fokus på pedagogikk, teknologi og kultur, og er Chicagos eneste offentlige forskningsuniversitet med over 30 000 studenter. Om du ønsker akademisk anerkjennelse og uendelige muligheter er UIC stedet for deg.

UIC er det største universitetet i storbyen Chicago. Her legges det stor vekt på «diversity», og universitetet blir anerkjent som et av de universitetene i USA med størst etnisk og kulturell mangfold. UIC er ansett som et ledende universitet i nasjonen som omfavner sin urbane beliggenhet og fokuserer på å engasjere studenter i spørsmål som har med storby, sosiale omstendigheter og helse å gjøre, først og fremst i Chicago, men også i andre byer rundt om i verden.

Rangeringer og utmerkelser

UIC ble i 2019 rangert som nr. 129 av de beste nasjonale universitetene av U.S. News & World Report’s. Det har også blitt rangert som nr. 52 på listen av «America’s Best Value Colleges» av Forbes Magazine.

Fagtilbudet

Universitetet tilbyr utdanning innenfor flere forskjellige studieretninger, som for eksempel samfunnsfag, business, ingeniørfag og urban planlegging. De mest populære studieretningene er arkitektur, datateknologi og kriminologi. Om du ønsker å ta en bachelorgrad ved UIC kan du velge blant 87 studieretninger.På mastergradsnivå kan velge mellom over 100 studieretninger. Gjennom å studere ved UIC får du gode mentorer. Du vil få hjelp med studiene og få et godt forhold til dine medstudenter. Det legges også stor vekt på å tilrettelegge og skreddersy gradene etter studentenes ønske, noe som gjør at du i større grad kan spesialisere graden din slik du foretrekker.

Beliggenhet

Nesten 32 000 studenter studerer ved UIC i hjertet av en av verdens beste byer. Østsiden av campus er hjem til mange studenter da det er der de fleste studentboligene ligger. Her finner du også rekreasjonsfasiliteter og «the Student Center East». Vestsiden av campus inkluderer helsevitenskapelige legesenter og høyskoler, mens det sørlige området har studentboliger, butikker, forum og et arrangement senter.

University of Illinois at Chicago ligger like utenfor bykjernen i storbyen Chicago, som er kjent for å være en levende og kreativ by. I denne byen finnes det utallige muligheter og det er alltid noe å finne på. Byen har over 250 teatre, 225 musikklokaler, 56 museum og over 700 offentlige kunstverk. Om du ønsker å utforske Chicago ytterligere kan du oppsøke den speillignende overflaten på den kjente stålskulpturen «Cloud Gate» eller dra til «Willis Tower» og våge deg ut på glassgulvet i 103. etasje.

Fem gode grunner til å velge University of Chicago at Illinois

 1. Universitetet tilbyr over 80 studieretninger som gir deg muligheten til å utforske og finne retningen som er best for deg.
 2. Forholdstallet mellom studenter og professorer er 18:1.
 3. Universitetet ligger sentralt i storbyen Chicago, og er omringet av flere idylliske parker, caféer og restauranter.
 4. Ved UIC har du over 30 «sororities» og «fraternities» som du kan engasjere deg i.
 5. Studentene kan dra nytte av flere fantastiske fasiliteter som for eksempel basseng og klatrevegger, og arrangementer på campus som musikkfestivaler og temakvelder med spill og underholdning.

Høres University of Illinois at Chicago spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

Visste du at…

 • UIC er det største universitetet i Chicago, med sine 31 000 studenter spredd ut på de 15 forskjellige campusene?
 • «Spray paint» ble oppfunnet i Chicago?
 • Den aller første skyskraperen ble bygget i Chicago i 1885?
 • I Chicago fins den eneste elven i hele verden som renner baklengs?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.