Manhattan College

Manhattan College

Få det beste av to verdener ved Manhattan College: Studér på en vakker campus like innenfor grensene til USAs mest spennende storby.

Studenter

3900

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Riverdale, New York

Pris

42 800 USD

Stipend

32 000 USD

Om Manhattan College

Mange colleges og universiteter i denne regionen skryter av sin nærhet til New York City, men Manhattan College kan by på noe helt unikt: Deres campus ligger innenfor grensene til New York City, rett ved siden av ett subway-stopp. Men i motsetning til veldig mange NYC-universiteter, har Manhattan College en ekte college campus—230 000 kvadratmeter der studentene kan boltre seg, spille Frisbee, studere i solen eller henge med venner.

Manhattan College ble grunnlagt i 1853 og har lange akademiske tradisjoner. Her kan du velge mellom over 100 forskjellige studieprogrammer ved 6 fakulteter: Business, Continuing & Professional Studies, Education & Health, Engineering, Liberal Arts og Science. Deres Engineering-program rangeres som nummer 38 blant studiesteder som ikke tilbyr PhDs. De siste ti årene har US News & World News Report rangert Manhattan College blant topp 20 Regional Universities (North). De er 1 av 286 institusjoner som deltar i Phi Beta Kappa. Dette er en av USAs eldste studentforeninger og akademiske æressamfunn, der hensikten er å fremme «de mest fremtredende studenter innenfor kunster og vitenskaper ved Amerikas ledende høyskoler og universiteter». Kun 1% prosent av alle studenter inviteres til å bli medlem—det er en sann ære!

Stipend

Manhattan College gir rett til studiestøtte fra Lånekassen. Det betyr at du kan få støtte til å betale skolepenger, betale for livsopphold og dekke reise til studiestedet. Du kan lese mer om studiestøtte fra Lånekassen og hvor mye du kan få på denne siden.

Dette universitetet tilbyr også store stipender for norske søkere. Skolepengene er 42 800 USD før stipend. Eksempler på stipender fra Manhattan College:

 • Søkere med 4.0 i snitt og høyere kan få 25 000 USD i stipend. Skolepengene blir da 17 800 USD i året
 • Søkere med 4,5 i snitt og høyere kan få 32 000 USD i stipend. Skolepengene blir da 10 800 USD i året

Spørsmål om økonomi eller stipend ved Manhattan College? Ta kontakt med en studieveileder idag.

L.O.V.E. ved Manhattan College

Arven etter de la Salle står sterkt ved Manhattan College. På 1600-tallet grunnla Jean-Baptiste de la Salle en skole for å skaffe barn av fattige foreldre skolegang. Inspirert av de la Salle, oppfordrer Manhattan College sine studenter til å bli engasjerte samfunnsborgere. Som student kan du delta i deres Lasallian Outreach Volunteer Experience (L.O.V.E.), der du bor og jobber i et marginalisert samfunn enten innenlands eller i utlandet. I semesteret før avreise lærer du om lokalkulturen og de viktigste sosiale utfordringene, slik som migrasjonspolitikk eller HIV-arbeid. Tidligere studenter har blant annet reist til Guatemala, Montana og Arizona. Slik får du et helt enestående perspektiv på verden og dagens globale utfordringer.

Studiemuligheter

Beliggenhet

Manhattan College ligger like innenfor NYCs grenser, helt nord i Bronx. Fra bibliotekterrassen kan du skue ut over Manhattans velkjente silhuett og vite at byen bare er 35 minutter unna med undergrunnsbanen. Riverdale er et velstående boligområde, og er kjent som ett av de tryggeste områdene i NYC. Du behøver ikke dra langt for å få unike erfaringer ved Manhattan College; området rundt har også mye å by på for den eventyrlystne. Nærheten til NYC vil gi deg en fordel når du vil finne en praktikantstilling, og professorene bruker regelmessig byen som klasserom. Studentene ved Manhattan College vet også å bruke byen: Hver lørdag organiseres Saturdays in the City. Skolens Office of Student Engagement tilbyr ofte billetter til redusert pris til Broadway-shows, Yankees-kamper og konserter i Madison Square Garden.

Studieliv

Nærmere 4000 studerer ved Manhattan College. De nyter godt av alt det et klassisk college campus kan by på, fra små klasser til stolte idrettslag. Å bo på campus gir deg den komplette “Jasper-opplevelsen,” fra å tilbringe solfylte ettermiddager på gresset med romkameratene dine, til å stikke innom Lockes Loft for litt nattmat eller Draddys Gym for en runde basketball. Skolens Manhattan Jaspers deltar i 1. divisjon i NCAA (National Collegiate Athletic Association), med hele 19 lag. Tradisjonelt har friidrett stått sterkest ved Manhattan College, men i dag er basketball og baseball stadig mer populært. I tillegg finnes det over 100 studentorganisasjoner og klubber på campus. Enten du er aspirerende cheerleader eller spirende investor vil du kunne finne en aktivitet du vil trives med.

Fem gode grunner til å velge Manhattan College

 1. Det beste av to verdener: En helamerikansk studieopplevelse midt i USAs mest spennende by.
 2. En akademisk oase i sentrum av NYC: Ved Manhattan College får du et solid utvalg av studieretninger og oppfølgingen du trenger for å lykkes.
 3. Det gjennomsnittlige klasserommet har 23 studenter, og forholdstallet mellom studenter og professorer er 12:1.
 4. US News & World Report rangerer Manhattan College som nummer 15 av 138 i kategorien Best Regional Universities (North) i 2016-7. Dette er det tiende året på rad colleget har plassert i den regionale topp 20.
 5. Det er bare 35 minutter til midtown Manhattan, behøver vi si mer?

Høres Manhattan College spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Visste du at…

 • Manhattan College er 1 av 286 institusjoner i USA med et Phi Beta Kappa-chapter, nasjonens eldste og mest anerkjente akademiske æressamfunn?
 • Den kjente forfatteren James Patterson og den tidligere borgermesteren av New York City, Rudy Giuliani, er uteksaminerte fra Manhattan College?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.