California State University Monterey Bay

CSUMB har over 80 studentdrevne klubber og organisasjoner, og en spennende hverdag utenom studiet burde derfor være sikret! Universitetet har blant annet studentdreven avis og radiostasjon, dramagrupper, og hele tolv idrettslag som er organisert i Division II av NCAA.

Studenter

7 500

Søknadsfrist

1. april for høst, 1. oktober for vår

Sted

Seaside, California

Pris

Per år 19 023 USD

Stipend

14 250 USD

Cal State Monterey Bay (CSUMB) er et lite, offentlig universitet som tilhører California State University-systemet. Det er en samling av 23 studiesteder som drives av delstaten. CSUMB har litt over 7000 studenter, og ligger pent til i Seaside i Monterey Bay. Universitetet ble stiftet i 1994 på området der militærbasen Fort Ord tidligere lå, og her ligger det også et vakkert naturreservat.

Ved CSUMB får du undervisning i små klasser, og får ta del i en læreform som setter studenten i sentrum, såkalt ”outcome-based education.” Universitetet tilbyr 25 bachelorgrader innenfor felt som business, realfag, språk, samfunnsvitenskapelige studier, kunst og design, musikk, IT og maritime studier. På masternivå tilbyr de seks grader innenfor business og ledelse (kun tilgjengelig online), utdanning, teknologi, maritime studier og sosialt arbeid. Med sin nærhet til havet har CSUMB et spesielt fokus på maritime fag, med blant annet overvåkning av korallrev som prioritert forskningsområde. Ellers fokuserer universitetet sin forskning på områder som geofag og økosystemmodeller.

CSUMB har over 80 studentdrevne klubber og organisasjoner, og en spennende hverdag utenom studiet burde derfor være sikret! Universitetet har blant annet studentdreven avis og radiostasjon og dramagrupper. Hele tolv idrettslag ved universitetet er organisert i Division II av NCAA.

CSUMB legger til rette for at norske studenter skal kunne starte på andreåret av bachelorgraden sin, og i tillegg har universitetet svært lave studiekostnader sammenliknet med andre studiesteder i USA.

Hva kan du studere ved CSU Monterey Bay?

Bachelorgrader

Mastergrader

Beliggenhet

CSUMB ligger i småbyen Seaside, som har et behagelig middelhavsklima, og nydelig beliggenhet nær Monterey Bay. I Seaside og omegn er det fantastiske muligheter for aktiviteter som seiling, terrengsykling og turgåing, og like i nærheten ligger Monterey med sine mange attraksjoner: Pebble Beach, Monterey Bay Aquarium, vinsmaking og jazzfestival, for å nevne noen få. Den unike surfebyen Santa Cruz ligger under en time unna med bil, og ønsker du å ta deg en biltur til fantastiske San Francisco tar det ikke mer enn rundt to timer. Det er også vel verdt å utforske Big Sur, en av perlene langs Highway 1-ruten.

5 gode grunner til å velge CSUMB

 1. Universitetet legger til rette for en treårig bachelorgrad for norske søkere
 2. Lave studiekostnader
 3. Fantastisk beliggenhet langs kysten av California
 4. CSUMBs undervisning setter deg som student i sentrum
 5. Små klasser sikrer god oppfølging fra forelesere

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • …Highway 1, kalt verdens beste biltur, går tett forbi Monterey Bay?
 • …Princeton Review anerkjenner CSUMB som ett av de mest miljøvennlige universitetene i USA og Canada? Universitetet har som mål å være karbonnøytralt innen 2030.
 • …du som CSUMB-student kan ta buss helt gratis med busselskapet Monterey-Salinas Transit?
 • …Fort Ord, militærbasen som tidligere lå der CSUMB ligger nå, var en av de mest populære basene i landet på grunn av nærheten til stranden og været i California?

Les andre studenters erfaringer

Iselin Karin Svendsen

Undervisningsmetoden varierer selvsagt etter hvilken foreleser man har, men en del av lærerne på skolen min er opptatt av å ha interaktive forelesninger slik at man har muligheten til å for eksempel komme med spørsmål eller bidra med informasjon. Det …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.