California State University Long Beach

California State University Long Beach er del av det offentlige CSU-systemet som totalt inkluderer 23 skoler. CSU Long Beach er den tredje største skolen i dette systemet, og totalt går det omtrent 37,000 studenter ved dette universitetet. Campus ligger flott til i Long Beach ved den sørlige kysten av California. Universitetet åpnet i 1949, og har lange tradisjoner.

Studenter

37,430

Søknadsfrist

1. april for høstsemesteret, 1. oktober for vårsemesteret*

Sted

Long Beach, California

Pris

18,714 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

CSU Long Beach har en stor variasjon av studieprogrammer. Universitetet tilbyr 82 ulike bachelorgrader, 65 mastergrader og 4 doktorgrader, så her kan de alle fleste finne et program som passer for dem. Forelesningene foregår ofte i relativt små klasser, selv om det også kan være større forelesninger. Gjennomsnittlig klassestørrelse er 30 studenter, og forholdet mellom lærer og elev er omtrent 24:1. CSU Long Beach fokuserer på å være et forskningsbasert universitet, samtidig som at god undervisning skal stå i sentrum.

Som student er det svært mye du kan gjøre ved CSU Long Beach! Universitetet har mange forskjellige studentklubber, der du kan delta i alt fra seiling, surfing og salsa, til en rekke ulike akademiske klubber. Det er også et «greek community» ved universitetet, og hvis du ønsker å bli medlem i et fraternity eller sorority så kan det være en spennende måte å få nye venner på. CSU Long Beach er medlem av NCAA Division 1, som er det høyeste sportsnivået ved universiteter i USA. Dette gjør at det er god stemning rundt universitetslagenes kamper, og hvis du for eksempel er interessert i å se på basketball, fotball eller baseball på høyt nivå, så vil du ha mulighet til det ved CSU Long Beach.

Gjennom årene har CSULB utdannet mange dyktige studenter som har gjort spennende ting innen bransjer som film, politikk og sport. Blant disse finner du for eksempel filmskaper Steven Spielberg, komiker Steve Martin og skuespiller Jessica Williams.

Hva kan du studere ved California State University Long Beach?

Beliggenhet

Universitetet har en flott beliggenhet i Long Beach, sør i California. Long Beach er en by i Los Angles County, og fra Long Beach vil det ikke være vanskelig å komme seg til andre kjente steder som Hollywood, Laguna Beach, Beverly Hills eller Venice Beach.  Long Beach har masse å by på av kunst og kultur, god mat, lange streder, hav og surfing og et multikulturelt miljø. Klimaet er stort sett deilig året rundt, med mye sol og høye temperaturer. Selve campus ligger omtrent 5 kilometer fra havet; et stort område med idrettsstadion, grøntarealer og 84 ulike bygninger. CSU Long Beach har vunnet priser for sin flotte campus med minimalistiske bygninger omgitt av parklignende omgivelser.

Fem gode grunner til å studere ved CSU Long Beach

 1. Flott beliggenhet i hjertet av California
 2. Relativt lave studiekostnader
 3. Mange sosiale aktiviteter og klubber å delta i som student
 4. En rekke ulike fag og programmer som kan passe for deg
 5. En veldig fin campus med store parkområder

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • CSULBs College of the Arts har flere kunst- og designspesialiseringer enn noe annet offentlig universitet i USA?
 • Long Beach er den 7. største byen i California og den 365. største i hele USA?
 • Long Beach har flere ganger blitt kåret til den beste byen å bo i for unge i USA?
 • En rekke kjente personligheter har studert ved CSULB, blant annet Steven Spielberg som ble uteksaminert med BA in Film and Electronic Arts i 2002?
 • På campus finner du over 300 studentorganisasjoner?

Les andre studenters erfaringer

Thilde Fredriksen

Allerede på innflytningsdagen kjente jeg at jeg hadde kommet til riktig plass! Det ble arrangert eventer hele første uka slik at alle de nye (og gamle) skulle bli kjent og komme ordentlig inn i studentlivet, og slik har det i …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.