University of Utah

University of Utah er en offentlig institusjon som ble stiftet i 1850. Det er nesten 33,000 studenter ved universitetet som alle studerer i urbane omgivelser i Salt Lake City, Utah.

Studenter

32 994

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Salt Lake City, Utah

Pris

33 000 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Om University of Utah (The U)

Enten du kaller det UofU eller bare «the U», så er dette universitetet der alt handler om deg. Eventyrere, entreprenører og fremtidige verdensledere kaller University of Utah sitt hjem. Dette er universitetet for deg som ønsker å gjøre en forskjell – i ditt eget liv, og andres. Når The U i tillegg rangeres blant de beste universitetene i verden, så er valget enkelt.

Imagine U

Hvordan ser du for deg studietiden din? Tenk på hva du virkelig vil oppnå – og gjør det. Ved University of Utah vil de gjøre alt for å legge til rette for at du vil skal skje, vil skje. Se for deg at du selger et dataspill før du har fått bachelordiplomet ditt, eller at du starter en bedrift mens du studerer bedriftsøkonomi. Alt er mulig på et sted der slagordet er «Imagine U».

Det er flere grunner til at vi sier alt er mulig ved the U. For det første er UofU blant de beste i USA på å lansere oppstartsbedrifter basert på student- og fakultetsforskning. De mange innovasjonssentrene på campus jobber tett med studenter og universitetspartnere for å bistå i alle ledd, inkludert patenter, finansiering og aksjestyring. At det er så mange, skyldes rett og slett et campusmiljø som oppfordrer til samarbeid og nytenkning.

For det andre er det få amerikanske universiteter bruker mer penger på forskning enn UofU, og det er ikke vanskelig å se. Herfra kommer 22 Rhodes Scholars, åtte MacArthur Fellows, utallige Pulitzer-vinnere, fire nobelprisvinnere og to astronauter. UofU var med da internettet kun gikk mellom fire punkter: UCLA, UCSB, Stanford og UofU. Gjennom tilknytning til mormonermiljøene har de kommet med revolusjonerende bidrag til genforskning. Vi nevner også at en av grunnleggerne av Pixar – skaperne av Finding Nemo, Toy Story og Up – er en tidligere UofU-student. For det er fint med studier – men det er bedre med praktisk erfaring.

Rangeringer og utmerkelser

 • University of Utah gir deg rett til utvidet stipend fra Lånekassen
 • #83 World’s Top Universities – CWUR World Rankings
 • #97 in National Universities – U.S. News and World Report
 • #40 in Top Public Schools – U.S. News and World Report
 • #1 Best 4-Year Colleges in Utah – Schools.com
 • Businessfakultetet er AACSB-akkreditert
 • #44 Best Business Schools – U.S. News and World Report
 • #58 Best Engineering Schools – U.S. News and World Report
 • Top 50 Game Design: Undergrad – The Princeton Review
 • Top 25 Entrepreneurship: Undergrad – The Princeton Review
 • 10 Best Colleges for Cinephiles – College Magazine
 • Utah Utes spiller i NCAA Division I

Fagtilbud

University of Utah tilbyr over 100 forskjellige undergraduate majors, inkludert flere høyt rangerte studieprogrammer innen entreprenørskap, business, ingeniørfag, lærerutdanning og spilldesign. Her finner du det perfekte studieprogrammet for deg uansett hva du ønsker å bli.

Studentopplevelse

UofU sin campus kjent som en destinasjon i seg selv. Enten det er forelesninger, museer, prisvinnende parker eller teater på Broadway-nivå, så finnes det noe å gjøre alle dager i uken. Universitetet har også sikret at alle har lik tilgang på alt av kunst og arrangementer, så det er lett å la seg inspirere.

Livet på campus

Som student ved University of Utah blir du fulgt opp hele veien av et team med internasjonale veiledere. De skal svare på alle spørsmål du måtte ha om studentlivet ved UofU, enten det er om hvordan du kommer til campus eller hvordan du åpner en bankkonto. For deg som internasjonal er det også masse ekstra støtte, blant annet fire semestre med karriereveiledning – bare for deg. Her får du den beste mulige starten på din studietid.

Ved UofU starter universitetslivet med et smell, gjennom Weeks of Welcome (WOW). Det første som må på plass er et klassebilde, med alle de nye studentene på fotballbanen i en U-formasjon. Deretter går det slag i slag, for full oversikt kan du laste ned campusappen: Mobile U. Det finnes over 500 studentorganisasjoner å bli kjent med på campus og over 30 000 studenter – det er mange potensielle nye venner det.

Det er studentboliger på campus, og de anbefales for alle nye studenter. Det er nemlig den beste måten å bli kjent med andre. Tilbudet varierer noe fra år til år, du kan sjekke hva som er tilgjengelig på denne siden eller spørre din veileder.

Beliggenhet

University of Utah ligger i Salt Lake City i Utah. Utah er kjent som mormonerstaten, men etter hvert som Salt Lake City har blitt mer populært har de stadig mindre innflytelse. Når det er sagt, ikke gå glipp av verdens største mormonertempel når du først er her – det ser ut som et eventyrslott. Selve Salt Lake City har rundt 200 000 innbyggere, men i området rundt bor det nærmere 2,51 millioner mennesker – så dette er helt klart en storby. For de som er gamle nok til å huske det, er byen kanskje mest kjent for å ha arrangert vinter-OL i 2002 – dette er et skikkelig skiparadis.

The Greatest Snow on Earth

The U er universitetet for deg som elsker snø. Knappe 30 kilometer fra campus er Cottonwood Canyons, et av de ni mest snørike områdene i verden. Ingen norske skiområder kan konkurrere med Utah – i skiområdet Alta laver det ned hele 13.3 meter snø i året. I tillegg har de hele 222 dager med sol i året og de 91 dagene det kommer nedbør, ja, da snør det.

Dette er det eneste universitetet vi samarbeider med som konkurrerer i NCAA I i skiidrett. Til gjengjeld er de skikkelig, skikkelig gode. Herfra kommer over 76 individuelle champions og 35 olympiere. I 2019 vant universitetet sitt tolvte NCAA Championship og tok sin trettende nasjonale tittel. Det er ikke så rart når du i Utah finner «the greatest snow on Earth.»

Det er ikke noe vi bare sier – det er vitenskapelig bevist. Forskere ved UofU har nemlig sett på hvilke klimafaktorer som gir den aller beste puddersnøen: hyppig snøfall; et mykt, underliggende lag av snø; og snø som faller riktig, slik at lettere snø ligger på tyngre snø. I Utah er forholdene perfekte. Da blir det som å stå på ski i pisket krem.

Kom deg rundt

Salt Lake City International Airport (SLC) ligger åtte kilometer fra downtown Salt Lake City, og du kan komme deg dit gratis med UTA TRAX. Det er generelt lett å komme deg rundt i byen. Som student ved University of Utah kan du ta UTA sine tog og busser gratis. Det er også flere campus shuttles som tar deg rundt på Utah sin campus. Foretrekker du å sykle kan du bare plukke opp en sykkel fra en av de mange sykkelparkeringene i byen gjennom GREENbike bike share.

Hvis du vil komme deg ut av byen er det tog- og busstasjon bare femten minutter fra campus. Ta Amtrak til Chicago, Denver eller San Francisco, eller en Greyhound-buss til en av over 3800 destinasjoner i USA. Foretrekker du å fly er det korte avstander til hele vestkysten – trenger du litt ekstra sol og sand er LA 2,5 time unna med fly. Når det er så mye å gjøre i Salt Lake City er det ikke sikkert du ser behovet – brun blir man tross alt på påskefjellet også.

Fem gode grunner til å velge University of Utah

 1. Forskning i verdensklasse
 2. Fantastiske omgivelser for studier og opplevelser
 3. Gode stipender om du søker via SONOR
 4. Stort utvalg av studentorganisasjoner
 5. NCAA divisjon 1 idrett på campus

Høres University of Utah spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

 • Universitetet blir omtalt som the U.
 • University of Utah er medlem av Association of American Universities.
 • The U har forpliktet seg til å gjøre høyere utdanning tilgjengelig for alle, spesielt gjennom å tilrettelegge for økonomiske rammer som muliggjør utdanning.
 • The U hadde nesten 33,000 studenter i 2019.
 • Universitetets maskot kalles Swoop og sees flittig rundt universitetets idrettslag.
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.