University of Utah

University of Utah er en offentlig institusjon som ble stiftet i 1850. Det er nesten 33,000 studenter ved universitetet som alle studerer i urbane omgivelser i Salt Lake City, Utah.

Studenter

32 994

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Salt Lake City, Utah

Pris

25,710 USD

Stipend

8,710 USD

University of Utah, kjent som U of U eller ganske enkelt The U, er i Salt Lake City sentrum for akademikere, idrett og forskning. Studenter som er interessert i universitetsboliger, kan velge mellom tradisjonelle bolighus, to- og fireromsleiligheter og bofellesskap. Utahs idrettslag, Utes, konkurrerer i NCAA Division I PAC-12 Conference og konkurerer mot sin hovedrival Brigham Young University. U of U driver en rekke forskningssentre og institutter, inkludert Brain Institute, American West Center og Center for High Performance Computing.

University of Utah sin rangering i 2020-utgaven av Best Colleges er National Universities, # 104.

University of Utahs velrenommerte S.J. Quinney College of Law, College of Engineering, College of Education og David Eccles School of Business tilbyr alle studiemuligheter helt opp til doktorgradsnivå.

Viktige alumis (tidligere studenter) fra University of Utah inkluderer Alan Ashton, medgründer av WordPerfect; Nolan Bushnell, grunnlegger av både Chuck E. Cheese’s og videospillfirmaet Atari Inc .; og John Warnock, medgründer av Adobe Systems Inc.

Med forskningsbånd over hele verden rangerer universitetet konsekvent blant de høyst rangerte forskningsinstitusjonene.

Universitetet tilrettelegger for forskningsmuligheter som tillater studenter å delta i forskning allerede første studieår av bachelorgraden.  Universitetet har forpliktet seg til å sikre deg som student en genuin college opplevelse på at 1.500 mål stort campus med nærhet av alt bylivet i Salt Lake City har å tilby, i tillegg til fantastiske naturopplevelser i Wasatch Range og Rocky Mountains.

Hva kan du studere ved University of Utah?

Beliggenhet

University of Utah ligger i Salt Lake City, som er hovedstad i delstaten Utah.  Salt Lake City vil overraske deg. Denne livlige byen er omgitt av fjell, og har en interessant og uvanlig fortid og en spennende framtid. Stemningen er vennlig og avslappet, og tilgangen til både urbane og frilufts-opplevelser gjør dette til et unikt område å være student.

Byen huset MBA laget Utah Jazz og MLS laget Real Salt Lake.

Utah er kjent for sitt naturmangfold. Et mangfold som dekker alt fra ruvende ørkenspirer til frodige alpeskoger. Det er fem nasjonalparker innen et par timers kjøretur, og Salt Lake er det perfekte stedet for både studier og store naturopplevelser. I umiddelbar nærhet finner du 11 alpinanlegg i verdensklasse. Salt Lake City var også vertsby for vinter OL i 2002, og Utah Olympic park ligger kun 45 km rett i utkanten av Salt Lake City.

Få med deg dette i Salt Lake City: 

Salt Lake har også en spennende kultur og matscene. Her finner du kultur, uteliv og restauranter som kan sammenliknes med det beste i USA.

 

Fem gode grunner til å velge University of Utah

 1. Forskning i verdensklasse
 2. Fantastiske omgivelser for studier og opplevelser
 3. Gode stipender om du søker via SONOR
 4. Stort utvalg av studentorganisasjoner
 5. NCAA divisjon 1 idrett på campus

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

 • Universitetet blir omtalt som the U.
 • University of Utah er medlem av Association of American Universities.
 • The U har forpliktet seg til å gjøre høyere utdanning tilgjengelig for alle, spesielt gjennom å tilrettelegge for økonomiske rammer som muliggjør utdanning.
 • The U hadde nesten 33,000 studenter i 2019.
 • Universitetets maskot kalles Swoop og sees flittig rundt universitetets idrettslag.
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.