University of Wollongong

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Sarah Arnesen

Alder: 24 år

Hvor studerer du?
University of Wollongong, Australia

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg studerer bachelor i Creative and Visual Arts og er på mitt første år, andre semester (høst 2018).

Dette er Sarah Wogowitsch Arnesen sine opplevelser ved University of Wollongong:

Skolen her er helt fantastisk. Du får alltid den hjelpen du trenger og de første ukene du velger fag og hvilken tid du vil ha forelesningene dine på funker veldig fint. Du må være rask, men er du forberedt og du vet hva du vil og hvilken tid er det veldig enkelt, så du slipper å stresse.

Jeg bor da på campus International House som er UOW sin egen accomondation som jeg anbefaler alle å bo på! Litt ekstra må du betale men kan garantere at det er verdt pengene. Her er alle en stor familie og du får masse annet å tenke på så du ikke får hjemlengsel som er veldig enkelt om du er mye alene, her er du aldri det! Jeg starter dagen min med å gå ned til kantinen som da inkluderer alle måltider, spiser frokost og lager meg en sandwich til senere når jeg skal ha lunsj på uni. De har gratis busser over store deler av Wollongong sentrum og gratis buss til uni som går hele dagen til sent, så kollektiv trafikk her er nesten bedre enn Norge spør du meg!

Dagene på Uni er satt opp veldig enkelt og rutinert, mye kreativt arbeid og lite forelesninger noe som får meg til å bli veldig mye mer engasjert i det jeg driver med. Du har så å si alt du trenger på Uni så du trenger sjeldent å dra andre steder! Barer, cafeer, kolonialer, restauranter, bibliotek, spillerom, lege, tannlege, treningssenter, basseng og pluss masse mer her som du kan drive med mellom timene dine.

Min favoritt i pausene er å kjøpe meg en Boba tea (bobblete) fra kafeen Societea, spise sandwichen min ved uteområdet foran McKinnon bygget som har en søt dam med masse ender i området som nesten er så tamme at du kan klappe dem. Eller er jeg litt mer gira på en kald øl etter en lang dag på uni kan jeg dra på UniBar og kjøpe meg en ‘Pint’! Her har de også et innendørs klatresenter som jeg har benyttet meg en del ganger av som er veldig gøy om du vil være litt mer aktiv.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Er meget glad for at jeg gikk til SONOR for hjelp med å søke etter universitet. Jeg kom dit egentlig uten noen forhåpninger men jeg visste kun en ting og det var at jeg ville studere utenlands. Siden jeg også da ventet noen år etter videregående var jeg også veldig usikker på om jeg hadde så veldig lyst også med tanke på at jeg er litt eldre enn de fleste som starter med å studere full tid første år på Uni. Jeg hadde veldig dårlig selvtillit på den tiden og var kommet i en sirkel av å bare forstette å jobbe uten videre utdanning, så for meg var dette virkelig å komme seg ut av komfortsonen og starte helt på nytt i et nytt land. Men med SONOR gikk dette problemfritt! Fikk mer hjelp enn jeg trodde og fikk masse veiledning over hva som er best for meg undervisning vis. Og jeg kan alltid fortsatt sende dem en mail om jeg lurer på noe!

Dette må du få med deg!

Du er bare nødt til å få med deg O-Week her nede i starten, det er den beste uka EVER. Masse aktiviteter og utflukter hele tiden og signer navnet ditt på absolutt alt! Det er også denne uken du vil bli kjent med folk, så definitivt verdt det!

Selv om dette er Australia og du tror det er varmt hele året, så ta med deg varme klær! Her på kysten blir det veldig kaldt med mye vind på vinteren. Og tro meg, jeg angrer på at jeg ikke tok med meg nok klær! Vært noen kalde dager her som du bare skulle ønske du hadde den varme ullgenseren som du tar med deg på fjellet i ski løypa.

Ta med deg ‘Thongs’ (flip flops)! Noe som er åpenbart nå, tenkte jeg absolutt ikke på når jeg dro. Er et nødt når du drar til selve flipflop land om sommeren, ALLE går med det. Men også sko som er gode å gå i når du drar på utflukter og turer i regnskogene her!

Om du har penger nok ville jeg anbefalt å reise rundt i Australia også. Den beste måten som jeg selv har opplevd Australia på er å leie en bil og bare kjøre rundt og oppleve dyrelivet som er helt unikt. Så om du har lappen så er det noe du burde gjøre!
Men også utenom, som feks New Zealand. Vakreste landet jeg noen gang har vært borti! Billig å fly dit også siden det ikke er mange timer unna, men igjen, lei bil der også om du har mulighet! Veldig verdt det.

Er det et land du burde hoppe i fallskjerm i og lære deg å surfe, så er det Australia! Vakker utsikt og utrolig gøy! Surfecampene de har her også er utrolig bra, spesielt den de har i Gerringong. Veldig gøy og du får oppleve Australias Seven Mile Beach.
https://surfcamp.com.au/
https://www.skydive.com.au/

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Noe jeg skulle ønske jeg visste var at jeg ikke tenkte på dette før! At jeg var redd for å gå tilbake til skole igjen ville jeg aldri ha vært om jeg turt å gjøre dette tidligere. Noe av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv og får nesten ikke lyst til å dra tilbake til Norge i det hele tatt. Ikke hjemlengsel og har ingen planer i nærmeste fremtid å dra heller! Men, skulle ønske jeg fikk meg jobb tidligere her nede og sparte mer før jeg dro. For når du kommer hit vil du bare oppleve alt. Jeg har fått reist masse men har brent lommeboken en del, så spar spar spar!!

Kontakte Sarah Arnesen? swa974@uowmail.edu.au