University of Melbourne

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Karoline Bernacki og Fredrik Hognestad

Alder: 21

Hvor studerer du?
University of Melbourne

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Karoline: Bachelor elektro- og dataingeniør, Fredrik: Bachelor i business med ledelse og markedsføring

Dette er Karoline og Fredrik sine opplevelser ved University of Melbourne:

Vi starter som regel på skolen klokken 9 med enten ”lectures” eller ”tutorials” eller til og med ”workshops” for Karoline. Lectures er som en normal forelesning med opp til 300 elever, mens tutorials er små grupper på rundt 20 personer som diskuterer forelesningene og repeterer stoffet sammen med en lærer (her lærer man veldig mye!). Workshops er typisk laboratorier der man gjør ulike forsøk som er typisk for sciencefag. Mellom timene bruker vi tiden på å sitte på et av de 9 bibliotekene skolen har å tilby og som er åpne for alle. Tiden på skolen brukes som regel på å studere, enten alene eller med andre, eller også å møtes på ulike plener på skoleområdet for å spise sammen med andre medelever. Skoledagene slutter alt fra 13 til 17, forårsaket av hvordan man legger opp timeplanen sin. Den kan man legge opp helt selv, så om man ikke ønsker skole på en fredag kan det som regel unngås. Etter det går vi hjem og spiser middag, studerer eller går på fotballtrening. Ukedagene er somregel ganske travle, men det blir mer tid til sosiale ting i helgene.

Melbourne er en fantastisk by å bo og leve i, så det er aldri et problem å fylle dagene. Byen har alt for en hver smak. Enten om du liker å slappe av på stranda med en paraplydrink, utforske mat fra alle verdens hjørner, spise en eksklusiv middag på toppen av en bygning, gå på vintage hipster shopping i Fitzroy, drive sport eller ta en kopp kaffe på en lokal bareista er Melbourne noe for deg!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Vi er veldig fornøyde med hjelpen vi har fått av SONOR! Helt fra første henvendelse har alt blitt håndtert profesjonelt og etter våre ønsker. Vil absolutt anbefale å bruke all den gode hjelpen de gir. SONOR har vært gjennom dette før, så du kan føle deg trygg på at du blir ivaretatt på beste måte.

Dette må du få med deg!

1. O-Week på Unimleb!
2. Utendørs kino i Royal Melbourne Botanical Gardens
3. En av de mange forestillingene eller konsertene som arrangeres overalt i Melbourne hele året
4. Sportsarrangement (for eksempel Australian Open)
5. Treffe nye folk! Ikke vær sjenert, spør han/hun som sitter ved siden av deg i forelesning om navnet, så plutselig har du fått deg en venn!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Vi anbefaler å komme ned i litt god tid før skolen starter, slik at man kan finne seg plass og bo, samt få muligheten til å utforske byen og mulighetene her mens man enda kan slappe uten å tenke på studier. Vi vil også oppfordre alle som tenker på å studere i utlandet, og i hvert fall Melbourne, til å gripe muligheten. Du kommer til å angre om du ikke gjør det. Vi har ikke angret ett eneste sekund!

Kontakte Karoline Bernacki og Fredrik Hognestad? fredrik.hognestad@lyse.net og karolinebernacki@gmail.com

Les studentes blogg