James Cook University Singapore

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Karoline Lem

Alder: 26 år

Hvor studerer du?
James Cook University Singapore

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Master i Business, 2. Trimester (2018)

Dette er Karoline Lem sine opplevelser ved James Cook University Singapore:

JCU består av en stor andel internasjonale studenter, og det er enkelt å bli kjent med andre. Med et så stort internasjonalt mangfold lærer du mye om ulike kulturer (og arbeidsvaner), og jeg har fått gode venner fra blant annet Korea, Vietnam og India.

En Mastergrad går over et år, og tre trimester. I hvert trimester har vi fire ulike fag, noen kjernefag og noen valgfag. Undervisningen er ofte lagt opp med 2 timer lecture og 2 timer tutorial, som er en slags workshop. I tutorial er klassene mindre, og vi løser oppgaver og får bedre oppfølging av lærer. Mellom forelesning går vi som regel i kantina, som er en stor food court med alt fra Kinesisk, Thai til fish&chips. De har også en egen juicebar, som er topp i varmen! Skal vi gjøre gruppearbeid eller bare slappe av litt, sitter vi som regel i ”Student Hubs” som er egne rom perfekt for dette. Skolen har også egen treningsrom studentene kan benytte seg av, og man betaler en liten avgift per semester. All undervisningen min er på dagtid, noe som gjør at vi har god tid til å gjøre ting etter skolen også.

Å ta en Master ved JCU Singapore er intensivt, og det er flere innleveringer og gruppearbeid i alle fag, men jobber du litt strukturert med dette er det null problem å ha fritid til både venner og reise.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Å søke på utdanning i utlandet kan ofte være ganske omfattende, og jeg er veldig glad SONOR veiledet meg gjennom søknadsprosessen og hadde kontroll på hvilke dokumenter som skulle signeres og sendes inn. Underveis i studiet har jeg fått god oppfølgning av SONOR, og de svarer alltid raskt på spørsmål.

Dette må du få med deg!

– Tanjong Beach Club på Sentosa er det perfekte stedet å slappe av i helgen

– Se solnedgangen fra en av de mange rooftop barene

– Besøke MacRitchie Tree Top walk

– Gå på et av de mange Hawkersenterene og prøv lokal mat for en veldig billig penge. Noen av disse har også Michelin Stjerne.

– Fra Singapore er det kort vei til ”alt” i Asia, og det er korte flyturer til bl.a Vietnam, Thailand og Bali. Perfekt for en helgetur om du har mulighet.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det er varmt i Singapore, men det kan også bli ganske kaldt i klasserommene når AC er på full guffe. Derfor kan en genser være greit å pakke med seg.

Å handle matvarer i butikk var mye dyrere enn jeg trodde, og på noen varer er prisen høyere enn hjemme. På online-butikken www.RedMart.com har de mer normale priser, og de leverer matvarene hjem på døren til deg. Veldig enkelt og greit!

Kontakte Karoline Lem? Karoline.lem@gmail.com