University of Auckland

Navn: Carmen Noel

Alder: 26 år

Hvor studerer du?
University of Auckland

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en 1 og ½ årig mastergrad i konflikt og terrorisme (Master of Conflict and Terrorism, MCTS). Jeg har fullført første semester og akkurat startet mitt andre semester.

Dette er Carmen sine opplevelser ved University of Auckland:

Det første jeg la merke til er at studiet kom til å være veldig intensivt og kort. Det varer 12 uker og man har mange oppgaver å gjøre. Det er gruppearbeid, mindre essays, rollespill, diskusjoner etc. som man må fullføre innen en viss tid, og alle teller på din final grade. Alle fagene har dermed ulikt oppsett. Det er likevel deilig at ikke eksamensdatoen føles som dommedag.

Selv synes jeg det var vanskelig å  få ‘venner’ i starten. Da mener jeg folk man var med på fritiden. Mest fordi mastergrader er mindre ‘vanlig’ i NZ, dermed er det mange studenter  som har vært i fullt arbeid og ikke er ute etter venner utenfor studiet. Men fortvil ikke, dette gjelder ikke alle. Noen er like ferske ut fra bachelor/honours som deg selv.

Du møter utrolig mange motiverte, intelligente og supre mennesker. Det er et fantastisk studiemiljø, hvor man utfordrer og hjelper hverandre. Professorene deltar i debatter, og inviterer til ‘free lectures’ om aktuelle temaer. Mastergraden er dyr, det er det ikke til å legge skjul på. Men kunnskapen og erfaringen du blir sittende igjen med har overgått alle mine forventninger.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg fikk utrolig masse hjelp fra Kamilla. Hele prosessen med visum, innsending av dokumenter, legeerklæring, forsikring etc. er ting som jeg ikke føler jeg hadde klart uten henne. Det hele er litt forvirrende, og hun fikk alt til  å komme på plass.

Dette må du få med deg!

  1. Ta en road-trip! Det er så mange herlige steder å besøke: Waipu, Rotorua, Lake Taipo, Milford, Queenstown, Dunedin. Nord og Sør.
  2. For kortere turer så er det utrolig mange fine og nydelige strender rundt Auckland. Ta en gruppe venner med på grilling eller bål på en av de mer bortgjemte strendene.
  3. Festivaler og konserter går vinter og sommer, des-feb har veldig kule festivaler som homegrown i Wellington.
  4. Dersom du har mulighet, eller er her for en lengre periode, dra og besøk Australia.
  5. Kom deg ut på havet! Båttur i fjordene og til Milford. Helt nydelig!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Tror først og fremst jeg vil anbefale å delta på orientation week. Jeg valgte å ta en litt lengre ‘sommerferie’. Det er fremdeles lett å få venner etterpå, men det er jo litt norsk å foretrekke en samling eller ‘fadderuke’.

Mastergradsstudenter (hvert fall ved Arts-fakultetet) har egen ‘postgrad lounge’. Dette er en avgrenset datasal/arbeidsplass for masterstudenter. Det er ikke like bra som de norske mastersalene, men det er en veldig stille plass å skrive og arbeide med masteroppgaven.

Kontakte Carmen Noel? Send e-post til info@sonor.no for å komme i kontakt med Carmen.