University of Strathclyde

Navn: Selma Dilan

Alder: 20 år

Hvor studerer du?
University of Strathclyde

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en grad som heter ‘International Business with a Modern Language’ (Fransk), som er et femårig integrert masterstudium. Jeg er snart ferdig med første året av studiet.

Dette er Selma sine opplevelser ved University of Strathclyde:

Jeg trives veldig godt på Strathclyde. Universitetet er utrolig internasjonalt med forelesere og studenter fra hele verden. Hittil har jeg møtt helt fantastiske og inkluderende mennesker på studiet, noe som har gjort oppholdet mitt ved universitetet veldig kjekt. I tillegg er det alltid noe som skjer på campus. Studentunionen er for eksempel et supert møtepunkt for oss studenter der vi kan gjøre mye forskjellig, enten det skulle være å ta seg en kaffe, jobbe med ulike prosjekter osv.

En vanlig uke for meg består av forelesninger og tutorials. Jeg har vanligvis to forelesninger per fag i uken, og tutorials, hvor man jobber i mindre grupper og går mer i dybden av det man lærer i forelesningene, har jeg annenhver uke. Alle studenter ved Strathclyde Business School tar også del i faget ‘Management Development Programme’. Dette faget har man en gang i uken og man jobber i grupper. Målet med dette faget er å utvikle ulike ferdigheter knyttet til business som man kan ta med seg videre i arbeidslivet. I tillegg til dette har jeg også hatt en del oppgaver og innleveringer i de ulike fagene, både gruppearbeid og individuelt arbeid som jeg har blitt vurdert i. Fritiden min derimot bruker jeg til være sammen med venner og oppleve det Glasgow har å by på.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Veiledningen jeg har fått fra SONOR, fra selve søknadsprosessen startet og fram til nå, har vært utrolig god. SONORs studieveiledere vet virkelig hva de snakker om og har gitt meg mange gode og nyttige råd gjennom hele prosessen. Det å studere i utlandet er en stor avgjørelse, og det er ikke alltid helt klart hvordan man skal starte prosessen, men i fra min erfaring har hjelpen fra SONOR gjort det hele mye enklere.

Dette må du få med deg!

  • Organiserte turer til forskjellige steder i Skottland, for eksempel til ‘The Highlands’ og ‘Isle of Skye’ anbefales. Strathclyde’s International Society tilbyr en del utflukter til disse stedene, men private aktører (for eksempel: http://www.studenttoursscotland.com/) tilbyr også forskjellige utflukter.
  • Hos Mozza får du Glasgow’s beste pizza, og dette er absolutt et sted man bør besøke, spesielt i løpet av Fresher’s Week da de selger pizza for £1 hele uken (http://www.mozza.it/)
  • Asthon Lane er en utrolig sjarmerende og litt bortgjemt gate med flere restauranter og barer som absolutt er verdt et besøk.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Selma Dilan? Jeg kan kontaktes på mail: selmadilan@live.no eller via instagram (@selmadilan) hvor jeg deler diverse bilder fra studiehverdagen og livet i Skottland generelt.