Studere i London?

University of Westminster

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Lea Trøan

Alder: 20

Hvor studerer du?
University of Westminster i London

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor i Marketing management

Dette er Lea sine opplevelser ved University of Westminster:

Det er en relativt liten skole i forhold til andre universiteter her i London, noe som gjorde hele opplevelsen litt bedre da det ikke var et kjempe stort campus og bli kjent med, og man bare forsvant blandt masse studenter. Første uken var ikke en som en vanlig fadderuke i Norge, men vi gjorde andre ting som å dra på museum, og ha gruppeoppgaver rundt om i område rundt skolen, noe som var litt skummelt i starten, men noe jeg er veldig glad for nå. På grunn av disse aktivitetene fikk jeg gode venner de to første ukene, noe som har gjort hele opplevelsen så sykt mye bedre. Har skole tre ganger i uken noe som gjør det lettere for meg som ikke har engelsk som første språk da jeg får tid til å lese over og ta til meg stoffet fra forelesning. Hver skoledag har vi først forelesning, deretter deles elevene opp i mindre grupper hvor man går gjennom de viktigste tingene, og vi får mulighet til å spørre og få ting bedre forklart, og til slutt workshops hvor vi setter det vi har lært i praksis. Mellom de forskjellige timene har jeg rundt 1 times pause hvor jeg sitter med venner fra klassen, leser på biblioteket, spiser lunsj på stedene rundt skolen, noe som er supert med Westminster siden det ligger så sentralt. Jeg går også Academic English som et ekstra fag, noe som er på campuset i Regent street, noe som gjør at jeg får opplevd også et annet område og campus, samt som jeg får møtt elever på kryss av studie. Her lærer jeg alt fra hvordan jeg skal sitere, skrive essays tenke kritisk osv., noe som er veldig hjelpsomt da det ikke nødvendigvis er likt som jeg lærte på videregående i Norge.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR hjalp meg masse før jeg startet, noe som var veldig betryggende da jeg rett og slett ikke ante hva jeg kunne forvente. Jeg fikk alltid rask respons, og får enda oppfølging av de, noe som er veldig hyggelig. Det å ikke ante hva man går til gjør hele situasjonen mye vanskeligere, når man i tillegg er nervøs for alt annet som skal skje, så det hjalp masse å kunne ha noen å spørre om alle de små spørsmålene man har som man gjerne skulle hatt svar på.

Dette må du få med deg!

Campuset jeg har timene mine i er i Marylebone, som er et kjempe kult område som man egentlig ikke helt hører om når man har vært i London tidligere. Nå som jeg har blitt såpass kjent her er det faktisk område jeg er mest i, også utenom når jeg må hit på grunn av skole. South Kensington er også er kjempe hyggelig område med hyggelige cafeer, super fin arkitektur og et av de stedene du bare kan gå rundt å titte. I juletider dekorerer de Hyde Park med julepynt og karuseller, noe som er utrolig hyggelig, det er også gratis å komme inn. Bortsett fra det er det nesten umulig å ikke like London, sett bort ifra at det er dyrere enn mange andre byer, er det også sinnsykt mye å få ut av det. Det er alltid noe å gjøre, og det er aldri en dag det ikke er noen ute å har det gøy eller gjør noe koselig.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg skulle ønske jeg var mer forberedt på at det å ikke kunne språket helt gjør at ting går litt tregere, noe som stresset meg veldig i starten. Men om man jobber jevnt, noe man alltid blir fortalt men aldri tar helt seriøst, så er det virkelig ingen problem.

Kontakte Lea Trøan? lea.troan@live.com