Felician University

I de flotte forstedene til NYC ligger Felician University, et lite universitet med store ambisjoner: De vil forberede deg på å møte dette århundrets største globale utfordringer.

Studenter

2300

Søknadsfrist

1. juli

Sted

Rutherford, New Jersey

Pris

Per år 36 900 USD

Stipend

Opptil 16 300 USD

Bare 16 km utenfor NYC ligger Felician University, et uavhengig, privat universitet med campuser i Rutherford og Lodi, New Jersey. Universitetet ble grunnlagt i 1942 med mål om å uteksaminere studenter som er klare for å møte en verden i stadig endring. Det har de klart: 84 % av deres studenter er i relevant arbeid eller tar videre studier etter endt grad. Du kan velge mellom 55 spesialiseringer på bachelornivå fra 4 fakulteter: Arts and Sciences, Business, Education og Nursing. Felician tilbyr blant annet grader innen kunst og fotografi, journalistikk, cybersecurity og business. I flere av studieløpene er det mulig å få arbeidserfaring gjennom en praktikantstilling. Uansett hva du studerer vil du bli godt ivaretatt: Her studerer knappe 2100 studenter på bachelor- og masternivå, som sikrer deg et godt og intimt campusmiljø. Hele 73 % av klassene har mindre enn 20 studenter.

Løs globale utfordringer ved Felician University

Tross størrelsen er Felician et globalt universitet. Felician er ett av bare 30 universiteter som er blitt utnevnt til NGO av FN, altså en ikke-statlig organisasjon som driver med internasjonal virksomhet. De samarbeider med FN for å løse med globale utfordringer, fra menneskerettigheter til helse, fra økonomisk utvikling til utdanning. Universitetet har opprettet et eget U.N. Fellows-program, som gjør det mulig for studenter å delta på FN-konferanser og møte diplomater og ambassadører fra hele verden. Tidligere deltagere i programmet har representert så forskjellige land som Polen, Russland, Korea, Bosnia, Japan og USA. Uansett bakgrunn eller studiespesialisering, jobber Felician-studenter sammen om ett mål: Å gjøre verden til et bedre sted å være.

Studiemuligheter

Beliggenhet

Felician University har campuser i Rutherford og Lodi, New Jersey. Dette er typiske amerikanske småbyer; Rutherford har 18 000 innbyggere, og 24 000 mennesker bor i Lodi. Det søvnige småbylivet i New Jersey skaper de perfekte rammene rundt studietiden: Felician University ligger idyllisk til blant amerikanske forstadshus.. Her kan du trekke deg tilbake og fordype deg i alt som skjer på campus. Samtidig er New York City bare rett over elven, og en kort busstur tar deg til sentrum av alt det byen kan friste med. Fra Felician er det dessuten bare 25 minutter med bil til én av regionens største internasjonale flyplasser, Newark Liberty International Airport.

Studieliv

Felician University har lagt mye arbeid i å gi deg en god start på studielivet. Alle studenter ved Felician blir tildelt en akademisk veileder, som vil hjelpe deg å velge fag, fagregistrere deg, og legge opp løpet for hele bachelorgraden. Første året deltar du også i Felicians Freshman Experience Year (FYE). Dette er en slags brukermanual for studenter, der du får en grundig introduksjon i både de akademiske og sosiale aspektene ved universitetslivet. Kurset gjennomgår alt fra å bruke biblioteket og god studieteknikk, til å finne riktige studentorganisasjoner og aktiviteter for deg.

Bli med å utforske de mange klubbene og organisasjonene på campus. Hver studentklubb har en egen akademisk rådgiver å støtte seg til. Hvis du har drømmer om å bli forfatter, kan du finpusse ferdighetene dine i Aspiring Authors Literary Club. Eller hvis du er mer interessert i å gi tilbake til samfunnet, bli med i Service Learning Club. Få praktisk erfaring på WRFC, den studentdrevne radiostasjonen med mentorer fra verdens største nyhetsstasjon, 1010 WINS. Uansett hvilken klubb du velger, hjelper Felician deg å utvide ditt interessefelt. Du møter studenter og professorer med lignende interesser, og vil kanskje til og med oppdage lidenskaper som du aldri har vurdert før.

Fem gode grunner til å velge Felician University

 1. Små klasserom, trygt og sosialt campus og kort avstand til NYC.
 2. Universitetet tar godt vare på deg i studietiden, gjennom individuelt tilpasset veiledning og støtte. Ved Felician blir du husket som et navn, og ikke et studentnummer.
 3. Studentklubbene blir tildelt mentorer blant universitetsprofessorene. La hobbyen bli mer enn bare lidenskap—kanskje kan den bli lukrativ!
 4. Studenter som uteksamineres fra Felician har verden i sin hule hånd; her får du en utdanning med globalt perspektiv.
 5. Bussturen til Port Authority Bus Terminal tar knappe halvtimen, så er du midt på Manhattan.

Høres Felician University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

Visste du at…

 • Felician University spiller i NCAA II, blant annet i baseball, basketball, lacrosse og bowling, og kaller seg Golden Falcons?
 • Det 145 år gamle slottet på Rutherford campus står oppført i National Register of Historic Places?
 • Felicians 2100 studenter kommer fra 34 forskjellige land?
 • Felician rangerte som nummer 3 blant private institusjoner i New Jersey for best verdi i 2017, ifølge payscale.com?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.