Auckland University of Technology

Auckland University of Technology (AUT) er et innovativt og teknologirettet universitet som ligger i Auckland på New Zealand. AUT er det siste av New Zealands 8 universiteter som har fått innvilget universitetsstatus. Til tross for ung alder går allikevel skolens tradisjon med å tilby industrirelevant utdanning over 110 år tilbake i tid. Universitetet fortsetter å vokse og er i dag New Zealands nest største universitet med over 26 000 studenter på bachelor- og mastergradsnivå. På AUT kan du bli del av et svært spennende og kreativt studiemiljø!

Studenter

26,000

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

Auckland

Pris

Fra 25,000 NZD

Stipend

10,000 NZD

Ved Auckland University of Technology (AUT) kan du studere innenfor en rekke fagområder. Universitetet rangeres særlig høyt internasjonalt for sitt studietilbud innenfor kunst og design, media og kommuikasjon, pedagogikk, data og IT. I tillegg rangeres skolen høyt for sine studier innen økonomi og finans. Det er også verdt å merke seg at AUT Business School er AACSB-akkreditert og plassert den blant de 5% beste i verden.

Hva kan du studere ved Auckland University of Technology?

Beliggenhet

Auckland er New Zealands største by og hjem for ca 1.25 millioner mennesker. 27% av disse er fra andre land enn New Zealand. Dette gjør Auckland til en kulturell smeltedigel. Her har du virkelig muligheten til en sann internasjonal opplevelse! Byen er innrammet av to havner, Waitemata og Maukau og blir ofte kalt ”City of Sails”. Dette refererer til det maritime miljøet og den store seileinteressen i Auckland. Som student i Auckland vil du ha lett tilgang til nærliggende regnskog og eksotiske øyer rett utenfor kysten. Her kan du dermed blande storbyliv og store naturopplevelser.

AUT har tre campuser med et variert studietilbud. På City Campus, som er universitets største, tilbys de fleste studieprogrammene. Selve campusområdet er stort og her finner du et stort bibliotek, kunstgallerier, kafeer og restauranter, treningssenter, samt studentboliger. Beliggenheten er sentral i Auckland, nært Auckland Town Hall, Aotea Square, og ellers det storbyen kan by på av kafeer, kino, grønne parkområder og lignende. Kollektivtilbudet er godt utbygd, så herfra kommer du deg lett rundt til andre deler av byen. Det går også busser direkte til AUTs South Campus, i hjertet av Manukau, eller North Campus, i Northcote. Universitetes tre campuser utbygges og moderniseres stadig, og AUT strekker seg langt for å skape et godt miljø for både studenter og ansatte!

Semester eller årsstudier ved AUT?

Ønsker du et kortere studieopphold ved AUT? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved AUT.

Fem gode grunner til å velge AUT

 1. Det universitetet på New Zealand som vokser raskest
 2. Auckland er den største og mest mangfoldige byen på NZ kulturelt sett, å studere her er derfor en virkelig urban opplevelse
 3. AUT har fantastiske fasiliteter, enten det er snakk om bibliotek, idrettssenter eller kafeer
 4. AUT er forpliktet til internasjonalisering, og setter pris på sine 4000 internasjonale studenter
 5. Personlige og interaktive forelesninger

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

 • THE World University Rankings plasserer AUT blant verdens 20 mest internasjonale universitet.
 • Samme rangering rangerer AUT blant verdens topp 150 universitet under 50 år!
 • QS World University Rankings plasserer AUT blant verdens 3% høyst rangerte universitet, og blant verdens 50 høyst rangerte under 50 år.
 • Auckland er rangert blant verdens 30 beste studentbyer!
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.