Studere i Canada

canadaCanada er verdens nest største land i utstrekning. Fra et utpreget kystklima til fjellmassivet Rocky Mountains og arktiske forhold har Canada en vidtrekkende spektakulær natur. Enten du er skientusiast eller urban byvandrer, gjør landets mangfoldige kultur, klima og landskap Canada til en studiedestinasjon tilpasset alle og enhver.

Canadas mange universiteter er rangert blant verdens beste og tilbyr et bredt omfang av studieprogrammer. Over 10 000 bachelor- og masterprogrammer tilbys ved landets 95 offentlige og private universiteter. Canada er hjem til en rekke ledende teknologiselskaper noe som er et resultat av at Canadas utdanningsinstitusjoner baserer seg på en forskningskultur med unike muligheter for innovasjon og forskning.

Canada og Norge er næringsmessig veldig like med mange felles interesser. For eksempel innenfor olje, energi og fornybar energi. Det er noe som gjør en utdannelse fra et canadisk universitet et godt utgangspunkt for et norsk arbeidsmarked.

Årlig velger mer enn 130,000 internasjonale studenter å reise til Canada for å studere. Studentene som kommer hit opplever å bli møtt av vennligsinnede Canadiere, som beskrives som liberale og fellesskaps-orienterte folk med en lang historie med innvandring og åpenhet. Dette har resultert i et rikt kulturliv og en variert og multikulturell befolkning. Med andre ord et godt miljø for internasjonale studenter. 80 prosent av Canadas befolkning er bosatt i de mange urbane storbyer, som kan tilby et yrende byliv med spennende festivaler, museer og andre kulturelle attraksjoner.

En annen god grunn til å velge å ta en utdannelse i Canada er at kostnadene ved å studere og leve i Canada er lavere enn en del andre engelsktalende land. Studentavgiften for internasjonale studenter varierer fra hvilken skole man velger og hva man studerer. Utover dette gir de fleste universiteter i Canada deg mulighet til å bo i studentboliger på campus, og med et gyldig studentvisum kan du også ha en deltidsjobb ved siden av studiene.

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.