Heriot-Watt University

Med fokus på miljø og innovasjon gir Heriot-Watt deg muligheten til å spesialisere deg innen fagområder som gjør deg etterspurt på arbeidsmarkedet både i Norge og globalt. Når du i tillegg kan studere i spektakulære omgivelser i Skottland, eller på campuser i andre steder av verden, får du en unik studieopplevelse. Heriot-Watt er et soleklart valg for deg som ønsker en virkelig internasjonal studieerfaring.

Studenter

30000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Edinburgh, Dubai og Kuala Lumpur

Pris

Fra 14,640 GBP

Stipend

Fra 1500 GBP

Universitetet består av fem campuser, hvorav tre ligger i Skottland, en i Dubai og en i Malaysia. Med en historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av 1800-tallet har universitetet en lang tradisjon, men også en klar visjon om å være i toppen internasjonalt! Dette gjelder forskning og undervisning innen industri- og ingeniørfag så vel som businessfag. Samtidig kan du også studere tekstil- og motefag ved deres Scottish Border campus! Fordi Heriot-Watt University er et skotsk universitet, varer et typisk bachelorprogram i 4 år.

På Heriot-Watt står det internasjonale fokuset sterkt og de har scoret jevnt høyt for International Outlook på Times Higher Education rangeringene. Med sitt GoGlobal program og sine campuser i Dubai og Malaysia ser man også hvorfor. Samtidig er Heriot-Watt University nr. 1 på forskning med bred innvirkning i Skottland ifølge Research Excellence Framework (2014). Universitetet utdanner studenter med tanke på arbeidslivet, de samarbeider med foretak og setter et fokus på forskning som kan brukes av selskaper. Som en Heriot-Watt student står du derfor sterkt, med mer enn 95% av studenter i arbeid eller videre studier seks måneder etter endt studie ved universitetet.

Hva kan du studere ved Heriot-Watt University?

Beliggenhet

Tre av fem campuser ligger i veldig forskjellige omgivelser i Skottland. Her kan du velge hvordan din studiehverdag vil se ut.

Edinburgh campus er det største av de tre. Dette campuset ligger i grønne omgivelser en drøy halvtime med buss utenfor Edinburgh. Billedskjønne Edinburgh er verdenskjent både som en historisk by og som et kultursentrum, blant annet på grunn av den berømte årlige Edinburghfestivalen. Edinburgh er også en av verdens beste studentbyer, og havnet på andre plass i Storbritannia, bare slått av London, i 2017. Campus er omgitt av vakker natur og historisk sus. Samtidig har du alt du trenger på ett sted, biblioteket, forelesningssaler, treningsfasiliteter og studentboliger er alle i gangavstand fra hverandre.

Scottish Borders Campus ligger i den lille historiske byen Galashiels. Med sine drøyt 12000 innbyggere er byen kjent for sin tekstilproduksjon. Her tilbyr de naturlig nok sine studier innenfor design og tekstil. Galashiels ligger ca en times kjøretur sørøst for Edinburgh og det er bussforbindelse både til Edinburgh og Glasgow.

Orkney Campus ligger i Stromness på Orknøyene. Her ligger Heriot-Watts International Centre for Island Technology. Orknøyene er en øygruppe nord for det skotske fastlandet og Stromness med sine ca 2000 innbyggere ligger på den største øya Mainland. Øygruppens største by, Kirkwall ligger også på Mainland. Orknøyene har en fantastisk natur, og Orkney Campus gir unike muligheter for diverse friluftsaktiviteter som klatring, seiling, fisking, surfing og dykking.

Heriot-Watt University: GoGlobal!

Ønsker du en rikere studieopplevelse med flere destinasjoner i løpet av graden din? Heriot-Watts GoGlobal program muliggjør at du kan studere ved deres campus i Malaysia eller Dubai i løpet av studietiden din. Dette medfører at du ikke bare har en grad fra et av Storbritannias ledende universitet, men også språklig og kulturell kompetanse fra andre destinasjoner i verden. Les mer om programmet her.

Heriot Watt Dubai

Det fjerde campuset til Heriot-Watt University ligger i Dubai, som er hovedstaden i De forente arabiske emirater og har over 2 millioner innbyggere. Les mer om Dubai campuset til skolen her. Dette er et campus som er del av skolens GoGlobal program! Du kan lese mer om dette lengre ned på siden.

Heriot Watt Malaysia

Skolens campus i Malaysia ligger i Garden City rundt 25 km utenfor landets hovedstad Kuala Lumpur og er Heriot Watts femte og siste campus. Her har du muligheten til å studere i hjertet av Sør-Øst Asia. Les mer om campuset her. Merk at også dette campuset er del av skolens GoGlobal program!

Vær oppmerksom på at ikke alle studieprogram tilbys ved alle de fem campusene – snakk med oss i SONOR for å finne ut av mulighetene dine ved Heriot-Watt University.

Lurer på hvordan campus er?

Ta en interaktiv campus tour.

Fem gode grunner til å velge Heriot-Watt

 1. Muligheten til å studere i helt spesielle omgivelser.
 2. Tilbyr flere spesialiserte studieprogram innen industri- og ingeniørfag, med sterkt fokus på miljø og innovasjon.
 3. Nye og spennende studieprogram innen mote og tekstilfag.
 4. Internasjonalt studiemiljø.
 5. Fokus på studenttrivsel.

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

Visste du at….?

 • Heriot-Watt ble kåret til Scottish University of the Year i 2012/13 (og 2011/12) samt UK University of the Year for framragende studentopplevelser. Les mer her.
 • Rangert som nr 1 i Skottland og nummer 4 i Storbritannia i 2012 utgaven av National Student Survey. Les mer her.
 • 35% av studentpopulasjonen ved Heriot-Watt kommer fra land utenfor Storbritannia. Les mer her.
 • Universitetet har en over 190 år gammel historie. Les mer her.

Les andre studenters erfaringer

Anna Lena Berg

Universitetet består av fem campuser, hvorav tre ligger i Skottland, en i Dubai og en i Malaysia. Med en historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av 1800-tallet har universitetet en lang tradisjon, men også en klar visjon om å …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.