‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Stipender for utenlandsstudenter

Det er viktig å planlegge hele utdanningen din, inkludert hvordan du finansierer den. Dette gjelder spesielt studier i utlandet, da flere land operere med skolepenger. Leter du etter stipender for utenlandsstudenter så har vi oversikten for deg her. Vi her i Study Outside Norway (SONOR) jobber hardt for å sikre deg som framtidig utenlandsstudent de best mulige økonomiske forutsetningene via tilrettelegging av stipender ved våre partnerskoler.

Du leter kanskje etter stipend for å finansiere deler av utdannelsen din i tillegg til Lånekassen. Under finner du en liste over stipender ved noen av våre partnerskoler*. Stipendene fungerer som rent fratrekk i den totale skolekostnaden og er med på å minimere ditt lånebehov fra Lånekassen.

* merk at noen av våre partnerskoler ikke gir ekstra stipend utover den studiestøtte du får fra Lånekassen. Dette gjelder primært offentlige institusjoner som mottar støtte fra nasjonale eller regionale myndigheter for å holde skolepengene så lave som mulig. Et eksempel på dette er California State systemet.

 

Ser du eter stipender ved universitet i utlandet?

Akademiske stipend

Alle stipendene til våre partnere er basert på akademiske resultat. Dette betyr at skolene i all hovedtrekk vurderer eventuelle stipend du kvalifiserer for ut fra dine karakterer. I de fleste tilfelle blir du automatisk vurdert for stipend, men sjekk med din veiledere her i SONOR for å kartlegge om det er ekstra elementer som må på plass for deg og din søknad.

Kriteriene for stipend

Som nevnt så blir de fleste stipend vurdert basert på dine karakterer. Det er imidlertid tilfeller det kan være aktuelt med en egen stipendsøknad med ytterligere dokumenter. Det er viktig å sikre god oversikt hva som er gjeldene for deg i din situasjon.

Søknadsfrister

Det er viktig at du legger en konkret plan sammen med din dedikerte SONOR veileder for å kartlegge hva som må på plass når for å sikre den best mulige økonomiske løsningen. Hvis du ikke har en veileder hos oss, registrer deg nederst på denne siden så tar en av våre veiledere kontakt med deg.

Andre kilder for finansiering av studier i utlandet

www.lanekassen.no

www.legathandboken.no

Vi har full forståelse for at det kan være mye å holde styr på og vanskelig å få en fullstendig oversikt. Derfor er vi i SONOR klare til å hjelpe deg. Veiledning hos oss er helt gratis og uforpliktende.

Registrer deg for gratis studieveiledning