Victoria University of Wellington

Victoria University of Wellington

Wellington

Victoria University of Wellington ligger i hovedstaden på New Zealand, Wellington – det geografiske, politiske og kulturelle hjertet av landet.

Her kan du forvente høy kvalitet på studiene på både bachelor- og masternivå, med bånd til industri, politikk, og ledende nasjonale og internasjonale organisasjoner.

Stipend

Fra 10,000 i NZD

Studenter

22,000

Pris

Fra 29,400 NZD

Søknadsfrist

1. desember, mai eller september

Victoria University of Wellington

Om Victoria University of Wellington

Victoria University of Wellington (VUW) har tre campuser som ligger sentralt i Wellington, helt i sørspissen av Nordøya på New Zealand. Blant deres studier finnes flere studieretninger som er rangert i topp 1% globalt, blant annet fag innenfor politikk, miljø, kreative studier som musikk og dans, kunsthistorie, og språk og litteratur. Universitetet er også svært høyt rangert innenfor forskning, og er rangert som nummer en i New Zealand for forskningsintensitet.

Beliggenhet

Som hovedstad er Wellington New Zealands geografiske, politiske og kulturelle hjerte. Wellington blir også sett på som en av verdens tryggeste byer å bo i. Byen ligger midt i New Zealand – godt plassert med kort vei til både Nord- og Sørøya. Det er derfor enkelt å reise til andre deler av landet. Ønsker du å utforske mer, er Australia eller tropiske stillehavsøyer bare noen timer unna med fly. Selv om det ikke bor flere enn 500 000 i Wellington, kommer befolkningen fra alle verdenshjørner. Det merkes på den kulturelle fronten og i mentaliteten til byen.

Byen er kjent for å være en kompakt by, hvor alt man trenger av campuser, underholdning, uteliv og restauranter, shopping og natur er i nærheten av hverandre. Wellington er «Coffee Capital» på New Zealand. Du trenger ikke å gå langt for å få påfyll av koffein før forelesninger.

På østsiden av byen finner du en stor havn og en langstrakt kyst. Her får du mange muligheter for å slappe av på en av de flere vakre sandstrendene, ta turen til Farmers Market, eller start dagen med en surfetur. På motsatt kant av byen ligger naturen og venter, med nasjonalparker perfekt for deg som ønsker turer i naturen. Ta turen opp Mount Victoria. Kanskje du er så heldig at du får se Kiwien, en fugl som kun finnes på New Zealand.

Bolig

Totalt tilbyr VUW 14 ulike «Halls», altså campusboliger, de fleste i gangavstand fra universitetet sine campuser. Størrelsen varierer, og det finnes muligheter for å bo med flere andre eller alene dersom man helst ønsker det. Her finner du noe for enhver smak, enten du vil få maten servert, bo med flere andre, eller du helst ønsker å bo helt for deg selv i et studio.

De fleste internasjonale studenter velger å bo på campus i starten, for å så flytte privat når man har blitt bedre kjent med byen, og kanskje har møtt noen å flytte sammen med. Dersom du ønsker å få det meste ut av din opplevelse så er det også muligheter for å bo i en vertsfamilie.

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Victoria University of Wellington

Universitetet ligger i hovedstaden i New Zealand. Noe som gir deg som student gode forbindelser med industrier som er relevante for ditt studium. For deg som velger fag innenfor humaniora, som politikk, jus, ledelse og business, så har universitetet gode koblinger med regjeringen og politiske departementer, ambassader, NGOs og andre nasjonale og internasjonale organisasjoner. De har en egen «School of Government», det eneste i sitt slag i New Zealand. Universitetet ønsker ikke bare at du skal få erfaring nasjonalt, de har mer enn 100 internasjonale partnerskap verden over dersom du ønsker å ta studiene enda lengre, enten som utveksling eller internships.

For deg som ønsker noe mer realfaglig rettet slik som miljø og marine fag, så kan Wellington-regionen tilby omtrent 500 kilometer med kystlinje. Enten du velger et studie i «marine conservation», «biodiversity and ecology» eller «environmental sciene» så vil du få praktisk erfaring i studiene, i ditt eget nærmiljø.

Her kan du også lese mer om hvordan det er å studere i New Zealand.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres Victoria University of Wellington spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i New Zealand. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191