Portland State University

Portland State University

Portland, Oregon

Vil du studere ved et universitet som er litt annerledes? Da burde Portland State University være på toppen av din liste – dette er et universitet med rom for alle.

Portland State University (PSU) er studiestedet for deg som liker å tenke utenfor boksen. Her gjør de mer enn å studere problemene, de tar tak i dem. Ved PSU får du jobbe side om side med toppforskere, lokale organisasjoner og bransjeledere. Du får bryne deg på ekte problemstillinger og finne kreative løsninger. Hvis du vil tenke nytt om hva som er mulig, da er PSU studiestedet for deg.

Stipend

Opptil 10 000 USD

Studenter

26,012

Pris

27,312 USD

Søknadsfrist

Anbefalt frist: 15. juni for høst, 15. november for vår

Portland State University

Om Portland State University

Dette er et universitet for deg som tør å tenke annerledes. Forandring fryder ikke ved PSU – det er et krav. Det er det som skiller PSU fra andre store, offentlige amerikanske universiteter, og grunnen til at de rangeres blant mer kjente navn som Harvard, Stanford og Yale på innovasjon. Dette er et universitet som er åpent for nye ideer – spesielt unike ideer – og det betyr at du som student får rom til å prøve og feile, og lykkes.

Ved PSU er det du som styrer undervisningen. Alt starter med University Studies, et prisvinnende studieprogram som er skreddersydd for deg og dine ambisjoner. Uansett hva du studerer ved PSU vil du utfordres til å svare på de store spørsmålene, innen alt fra vitenskap til design. Til slutt tar du et dypdykk ned i en problemstilling som betyr noe for deg. Istedenfor å telle lange minutter i en forelesningssal, kan du utforme hager for et kvinnefengsel, bygge en beverdam for å lære om miljørettferdighet eller studere bærekraftige matforsyning mens du lærer å drive gård. Du blir en del av noe større – samtidig som du får ferdighetene du trenger for å lykkes. Det er det som gjør PSU til en College of Distinction.

Portland State University ligger i storbyen Portland, Oregon. Når man tenker på USA, er det lett å tenke på skyskrapere, asfalt og tutende biler. Portland er helt annerledes. Her er de mest kjente for donuts, miljøaktivisme, kaffekultur og «keeping things weird

Beliggenhet

Med sine 640 000 innbyggere er Portland enten en liten by med storby-følelse eller en storby med småbypreg. Byen er blitt kjent som en av USAs mest klimavennlige byer på grunn av deres gode offentlig transport, robuste sykkelmiljø og store parkområder – vi har telt hele 279. Du kan gå tur i en av USAs største urbane skoger, Forest Park, eller tusle ned til verdens minste park, Mills End Park (0.3 km2).

Det beste med Portland er hvor avslappet byen er. Ingen klakkende høye hæler eller krav om dress på jobb – her går både foreleser og rektor med jeans. Ikke så rart når man går over alt, for dette er ikke en by som er lagt opp for bilkjøring. Byen er til og med kåret til en av USAs mest walkable cities.

Dette er også byen som har restauranter fra alle verdenshjørner. Godt du blir sulten av all denne gåingen fra sted til sted – for fantastisk mat er aldri langt unna. Liker du best kaffe og lese deg opp på pensum på kafe? Dette er en av de byene hvor de tar kaffe minst like seriøst som du er vant med de større byene i Norge, det er altså ingen grunn til at du skal være verken tørst eller trøtt når Portland har så mye å tilby.

Kom deg rundt

For å komme deg til PSU fra Norge, flyr du inn til Portland International Airport (PDX). Du kan komme deg inn til campus med shuttle, offentlig transport, drosje eller rideshare. PSU har noen gode tips til deg her.

Når du først har kommet deg til campus er det enkelt å komme seg rundt. Dette er tross alt en av USAs mest «walkable cities», så her bør du ta beina fatt. Om du vil komme deg litt raskere frem, kan du hoppe på en sykkel – det finnes egne kart over sykkelstier her. Mange studenter pendler til campus, så PSU tilrettelegger også for bruk av bil og offentlig transport. Trenger du litt ekstra hjelp, kan de til og med hjelpe deg med å planlegge ruten.

Gode grunner til å studere ved Portland State University

Kostnader og stipender

PSU gir rett til studiestøtte fra Lånekassen. Det betyr at du kan få støtte til å betale skolepenger, betale for livsopphold og dekke reise til studiestedet. Du kan lese mer om studiestøtte fra Lånekassen og hvor mye du kan få på denne siden.

Dette universitetet tilbyr også store stipender for norske søkere. Skolepengene er 27 312 USD før stipend. Eksempler på stipender fra Portland State University:

  • Søkere med 4.0 i snitt vil stort sett kunne kvalifisere for 3 000 USD i stipend
  • Søkere med snitt på 4.8 og oppover vil kunne kvalifisere for et stipend på 10 ooo USD.

Du vet sikkert at en bachelorgrad i USA er fireårig, men ved PSU er det mulig å fullføre graden på tre år. Som norsk student har du allerede gått et år lenger på videregående enn dine amerikanske skolekamerater – så når du søker deg inn på PSU og har det endelige vitnemålet klart, så ser de på fagene dine og vurderer hvor mange credits de kan gi deg. Dette krever selvsagt litt innsats fra deg også – jo høyere karakterer, jo flere studiepoeng. Og så må du passe på at fagene passer inn med den majoren du vil ta, slik at du ikke må ta flere fag enn det du rekker på tre år. Har du spørsmål, ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Spørsmål om økonomi eller stipend ved PSU? Ta kontakt med en studieveileder idag.

Best av alt, du kan få det til en rimelig pris. For deg som har gjort det bra på videregående, kan det være mulig å få stipender som reduserer skolepengene betraktelig. Snakk med en veileder i SONOR for mer informasjon.

Fagtilbud hos Portland State University

Universitetet er særlig kjent for sine studieprogrammer innen business, bærekraft og grafisk design, men med over 200 studieprogrammer har PSU garantert noe som passer for deg. Her kan du studere alt fra antropologi til verdensrommet. Merk at SONOR for tiden kun kan hjelpe deg med opptak ved universitetets bachelorgradsprogram.

Studentopplevelse

PSU har vært en viktig del av downtown Portland i flere tiår. Herfra kan du gå til internships, sykle langs Willamette River eller ta trikken gratis – for du er alltid midt i byen. I hjertet av campus ligger universitetets Urban Center, ofte beskrevet som inngangsporten til sentrum av Portland. Her ser man tydelig hvor integrert PSU er i bybildet: Portland Streetcar går tvers gjennom senteret.

PSU ligger midt i byen, og da finnes det ikke noe mer naturlig enn at undervisningen er tett knyttet til arbeidslivet. Som student er du ute i felten og får praktisk arbeidserfaring, og da kan du få muligheten til å være praktikant hos Nike eller være konsulent for en av byens mange små bedrifter. Den erfaringen du får hos PSU er gull verdt, og den får du ikke noe annet sted. Tidligere PSU-studenter redder liv, leder internasjonale selskaper og produserer Hollywood-filmer.

Har du lurt på hva du kommer til å jobbe med når du er ferdig med studiene? PSU har svaret. De hjelper deg å planlegge fra dag en. Blant annet har de en oversikt over hva slags jobber du kan passe til med ulike grader. Studerer du for eksempel International Studies får du viktige ferdigheter innen analyse, skriving og problemløsning som er attraktivt for mange arbeidsgivere – og du kan jobbe innen alt fra medieselskaper til banknæring. Her kan du sjekke ut mulighetene dine, enten du vil studere drama eller mekanisk ingeniørfag.

Finner du ikke den perfekte jobben? Skap din egen arbeidsplass. PSU er stedet hvor du kan få det til. De gir deg verktøyene du trenger til å forstå næringslivet. Ved deres Center for Entrepreneurship finner du alt fra et mentorshipprogram til en Business Accelerator. Her får du det til.

Livet på campus

Når du kommer til PSU som internasjonal student, står et helt team klart for å ta imot deg. De kan svare på alle spørsmål du har om jobb, visum, stipender, betaling av skatt, aktiviteter og mye mer. De har også et eget nyhetsbrev der du kan holde deg oppdatert om alle aktivitetene spesifikt for internasjonale studenter – så kommer du i kontakt med andre som vet hvordan det er å flytte halve jorden rundt. Hvis du vil snakke med noen før du ankommer campus, da har PSU et eget mentorprogram for internasjonale studenter.

Du trenger ikke bekymre deg: Som norsk student ved PSU kommer du til å føle deg som hjemme. Her er nemlig alle vikinger. Maskoten heter Victor E. Viking og de første dagene på campus feirer de Viking Days. Det betyr fire dager med over femti ulike arrangementer, fra drag shows og lip sync battles til fotballkamper. Det er til og med fest hjemme hos Victor – bare slå deg løs. Bruk dagene til å bli kjent med alt campusen har å tilby, fra live musikk til food carts, og over 200 ulike studentorganisasjoner.

Den aller beste måten å komme i kontakt med andre studenter er likevel å bo på campus – og det er en opplevelse du ikke vil gå glipp av. For studenter som bor på campus finnes det masse ekstra støtte og ressurser, og til og med egne arrangementer slik som Kickstart Your Brain, Weekly Success Series, og Refuel Your Brain. Her holder de deg gående.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311