University of the Arts London

University of the Arts London er Europas største spesialist universitet i kunst og design, med omkring 19.000 studenter fra over 130 land. UAL ble opprettet i 2004 og består av seks forskjellige fakulteter som hver ble grunnlagt i det 19. og tidlig 20. århundre

Studenter

19,591

Søknadsfrist

Rullerende

Sted

London

Pris

Fra 22 920 GBP

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

University of the Arts London (UAL) er Europas største spesialistuniversitet i kunst og design, med omkring 19.000 studenter fra over 130 land. UAL ble opprettet i 2004 og består av seks forskjellige fakulteter som hver ble grunnlagt i det 19. og tidlig 20. århundre. Hvert fakultet har sitt eget spesialområde, et sett av fag de tilbyr og sin egen kultur og filosofi. UAL har et omfattende studietilbud med alt fra drama, grafisk design, til mote og kunst. Full liste over alle studietilbudene finner du her.

Uansett talent, ambisjoner og hvilken interesse du har innenfor feltet vil du finne et fakultet som passer deg, hvor du vil bli inspirert og undervist av ansatte som består av profesjonelle kunstnere, skuespillere, designere, kritikere og teoretikere. Alle er verdensledende innenfor fagene de underviser i. Du vil ta del i aktiviteter som tradisjonelle forelesninger og seminarer, utplasseringer, utstillinger og forestillinger. Alt i topp moderne fasiliteter med spesialutstyr, hvor du får utløp for din kreativitet, dine idéer og din unike visjon.

UAL har et globalt fremragende rykte for å være i toppen av sitt felt og ble i 2019 rangert som nummer 2 i verden av QS World Ranking for kunst og designstudier!

Med statistikk som viser at over halvparten av alle Turner Prize vinnere og nominerte er UAL alumni, er det ingen tvil om at universitetet legger til rette for en suksessfull kreativ karriere. UAL har utdannet kjente motedesignere som Stella McCartney, John Galliano og Alexander McQueen, som alle på sine egen måte har hatt stor innflytelse på motebransjen. Du kan lese mer om universitetet og deres suksesshistorier her.

Studiemuligheter

Bachelorgrader

Mastergrader

 

Studieliv

Din tid på universitetet bør ikke bare dreie seg om studiene. Som student ved UAL blir du automatisk medlem av SUART – universitetets student forening. SUART gir deg massevis av muligheter til å prøve ulike aktiviteter, møte nye mennesker, men fremfor alt, for å hjelpe deg å lage den beste mulige studentopplevelse.

Se flere videoer på UAL sin YouTube kanal

Beliggenhet

UAL sine seks fakulteter ligger spredt rundt om i London – et globalt, kulturelt og kreativt verdenssentrum. London er en sentral del av det å studere hos UAL og er en integrert del av UAL sin identitet, hvor den definerer, inspirerer og utfordrer.

Livet i London handler om å nettverke. Hvor enn du kommer fra og uansett bakgrunn, vil du møte likesinnede. Mer enn 8 millioner mennesker kaller denne mangfoldige og livlige byen hjem. Mer enn 300 språk snakkes her og over 270 nasjonaliteter er representert i London.

Londons kunst, musikk, teater, litteratur og film er verdenskjent og byen oser av kreativitet. Internasjonale anerkjente kunstinstitusjoner ligger side om side med små uavhengige kulturelle arenaer – og det er nettopp denne forbindelsen mellom gammelt og nytt, etablert og spontanitet, som er selve hjertet av Londons unike kreative karakter.

For ikke å nevne noen av verdens største gallerier og  museer du kan nyte gratis, som; the National Gallery, Saatchi Gallery, Tate Britain, Tate Modern and the V&A Museum. Samtidig som mange av Londons parker, Trafalgar Square og South Banks inviterer til gratis arrangementer hvert år.

Du kan se et kart over UAL her, og klikke deg inn på de forskjellige fakultetene for å lese mer om dem og deres beliggenhet:

Du kan også ta en virtuelle tour av campusene til UAL. Se deres virtuelle tour her.

Hva skal være med i en portefølje?

En sentral del av opptaket ved en stor del av skolens grader er din portefølje med tidligere arbeid. En portefølje er veldig personlig og det er ingen satt fasit på hvordan det skal være. Det er viktig at det er en rød tråd i arbeidet ditt, at arbeidet er organisert og lett å forstå. Pass på at du ikke har noen andre sitt arbeid med i porteføljen (dersom du har samarbeidet med andre om et prosjekt må det komme tydelig frem hva som er ditt eget). UAL har laget noen videoer som vil hjelpe deg å sette sammen porteføljen din.

Semester eller årsstudier ved University of the Arts London?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of the Arts London kan vi tilrettelegge for det. Vi kan hjelpe deg enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studietilværelsen før du starter på en videre utdanning. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved University of the Arts London.

Fem gode grunner til å studere ved University of the Arts London

 1. UAL er rangert som den nest beste kunst og designskolen i verden! Les mer
 2. UAL har et eget showroom der du som framtidig student kan stille ut og selge dine produkter. Les mer
 3. UAL har til enhver tid en rekke midlertidige og faste utstillinger på campusene sine. Les mer
 4. UAL har en enorm katalog av spennende kreative grader som er skreddersydd for kreative studenter. Se oversikten over alle grader her
 5. UAL har et eget karrieresenter som hjelper deg å få jobb under og etter endt utdanning. Les mer

Din hovedkontakt i SONOR

Camilla Kongsli

Vis mer

Camilla Kongsli

Camilla er opprinnelig fra Sunnmøre, men har mye internasjonal erfaring. Hun har studert internasjonale relasjoner i storbyen London og har god kunnskap om studier i Storbritannia og om britisk kultur. I tillegg har hun vært praktikant i Zambia og har en mastergrad fra University of Amsterdam.

Camilla synes det er viktig å gi studentene god oppfølging og hjelpe studentene med spørsmål de måtte føle seg usikre på. Det er mye som er nytt når man skal studere i utlandet for første gang og Camilla har mye erfaring og opplevelser fra studiene hun gjerne vil dele med framtidige studenter. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

 • UAL består av hele 6 spesialistinstitusjoner innenfor kunst, design og kommunikasjon!
 • Skolens studentmasser består av 54% britiske studenter og 46% internasjonale. Du vil med andre ord være i et meget internasjonalt og kreativt miljø!
 • Universitetet har hele 14 ulike fasiliteter i London som alle er i lett tilknyttning til Londons tog og undergrundsnettverk.
 • Tidligere studenter er blant annet: Steve McQueen, Stella McCartney, Anish Kapoor, Tom Hardy, Ralph Fiennes, Tim Roth, John Galliano og mange flere!

Les andre studenters erfaringer

Camilla Moen-Nilsen

Jeg er veldig fornøyd med studiet så langt. Vi har utrolig dyktige forelesere, som alle er mennesker med tilhørighet til bransjen. De har mye kunnskap, og jeg har allerede lært veldig mye nytt som jeg vet jeg vil ha god …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.