University of the Arts London

University of the Arts London er Europas største spesialist universitet i kunst og design, med omkring 19.000 studenter fra over 130 land. UAL ble opprettet i 2004 og består av seks forskjellige fakulteter som hver ble grunnlagt i det 19. og tidlig 20. århundre

Studenter

19,591

Sted

London

Pris

Fra 15,720 GBP

University of the Arts London er Europas største spesialistuniversitet i kunst og design, med omkring 19.000 studenter fra over 130 land. UAL ble opprettet i 2004 og består av seks forskjellige fakulteter som hver ble grunnlagt i det 19. og tidlig 20. århundre. Hvert fakultet har sitt eget spesialområde, et sett av fag de tilbyr og sin egen kultur og filosofi. UAL har et omfattende studietilbud med alt fra drama, grafisk design, til mote og kunst. Full liste over alle studietilbudene finner du her.

Uansett talent, ambisjoner og hvilken interesse du har innenfor feltet vil du finne et fakultet som passer deg, hvor du vil bli inspirert og undervist av ansatte som består av profesjonelle kunstnere, skuespillere, designere, kritikere og teoretikere. Alle er verdensledende innenfor fagene de underviser i. Du vil ta del i aktiviteter som tradisjonelle forelesninger og seminarer, utplasseringer, utstillinger og forestillinger. Alt i topp moderne fasiliteter med spesialutstyr, hvor du får utløp for din kreativitet, dine idéer og din unike visjon.

UAL har et globalt fremragende rykte for å være i toppen av sitt felt og ble av QS World Ranking plassert på 5.plass i verden og 2.plass i UK for kunst og design studier.

Med statistikk som viser at over halvparten av alle Turner Prize vinnere og nominerte er UAL alumni, er det ingen tvil om at universitetet legger til rette for en suksessfull kreativ karriere. Du kan lese mer om universitetet og deres suksesshistorier her.

Hva kan du studere ved University of the Arts London?

Studietilværelse

Din tid på universitetet bør ikke bare dreie seg om studiene. Som student ved UAL blir du automatisk medlem av SUART – universitetets student forening. SUART gir deg massevis av muligheter til å prøve ulike aktiviteter, møte nye mennesker, men fremfor alt, for å hjelpe deg å lage den beste mulige studentopplevelse.

Hos UAL er det noe for enhver smak enten det er spenningen ved konkurranseidrett du liker, det å utforske ditt artisteri blant likesinnede, eller du bare ønsker å ha det gøy og være sosial.

UAL er også medlem av International Student House (ISH) som organiserer sosiale og kulturelle arrangementer rundt om i London for internasjonale studenter. Disse er gratis for deg som internasjonal student ved UAL.

Se flere videoer på UAL sin YouTube kanal

Beliggenhet

UAL med sine seks fakulteter ligger spredt rundt om i London – et globalt, kulturelt og kreativt verdenssentrum. London er en sentral del av det å studere hos UAL og er en integrert del av UAL sin identitet, hvor den definerer, inspirerer og utfordrer.

Livet i London handler om å nettverke. Hvor enn du kommer fra og uansett bakgrunn, vil du møte likesinnede. Mer enn 8millioner mennesker kaller denne mangfoldige og livlige byen hjem. Mer enn 300 språk snakkes her og over 270 nasjonaliteter er representert i London.

Londons kunst, musikk, teater, litteratur og film er verdenskjent og byen oser av kreativitet. Internasjonale anerkjente kunstinstitusjoner ligger side om side med små uavhengige kulturelle arenaer – og det er nettopp denne forbindelsen mellom gammelt og nytt, etablert og spontanitet, som er selve hjertet av Londons unike kreative karakter.

For ikke å nevne noen av verdens største gallerier og  museer du kan nyte gratis, som; the National Gallery, Saatchi Gallery, Tate Britain, Tate Modern and the V&A Museum. Samtidig som mange av Londons parker, Trafalgar Square og South Banks inviterer til gratis arrangementer hvert år.

Du kan se et kart over UAL her, og klikke deg inn på de forskjellige fakultetene for å lese mer om dem og deres beliggenhet:

Du kan også ta en virtuelle tour av campusene til UAL. Se deres virtuelle tour her.

Hva skal være med i en portefølje?

En sentral del av opptak ved en rekke av skolens grader er din portefølje med tidligere arbeid. Skoler har ulike ønsker iht format og innhold for porteføljer. UAL har laget noen videoer som vil hjelpe deg med dine forberedelser.

Semester eller årsstudier ved University of the Arts London?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of the Arts London kan vi tilrettelegge for det. Vi kan hjelpe deg enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studietilværelsen før du starter på en videre utdanning. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved University of the Arts London.

Fem gode grunner til å studere ved University of the Arts London

 1. UAL er rangert som en av verdens fem beste kunst og design skoler! Les mer
 2. UAL har et eget showroom der du som framtidig student kan stille ut og selge dine produkter. Les mer
 3. UAL har til enhver tid en rekke midlertidige og faste utstillinger på campusene sine. Les mer
 4. UAL har en enorm katalog av spennende kreative grader som er skreddersydd for kreative studenter. Se oversikten over alle grader her.
 5. UAL har et eget karrieresenter som hjelper deg å få jobb under og etter endt utdanning. Les mer

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • UAL består av hele 6 spesialistinstitusjoner innenfor kunst, design og kommunikasjon!
 • Skolens studentmasser består av 54% britiske studenter og 46% internasjonale. Du vil med andre ord være i et meget internasjonalt og kreativt miljø!
 • Universitetet har hele 14 ulike fasiliteter i London som alle er i lett tilknyttning til Londons tog og undergrundsnettverk.
 • Tidligere studenter er blandt annet: Steve McQueen, Stella McCartney, Alexander McQueen, Ralph Fiennes, Tim Roth, John Galliano og mange flere!

Les andre studenters erfaringer

Camilla Moen-Nilsen

Jeg er veldig fornøyd med studiet så langt. Vi har utrolig dyktige forelesere, som alle er mennesker med tilhørighet til bransjen. De har mye kunnskap, og jeg har allerede lært veldig mye nytt som jeg vet jeg vil ha god …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.