‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Studere i London

Oversikt over London. Bilde.

Vurderer du å studere i London? Storbritannias hovedstad byr på en helt unik studieopplevelse, med en rekke topprangerte universiteter å velge mellom. Her er alt du trenger å vite om et studieløp i London!

«Når du er lei av London, så er du lei av livet», sa en klok mann. London har alt – og mer til.

London er kanskje Storbritannias hovedstad, men kunne like godt vært et eget land. Hadde byen vært selvstendig, hadde de hatt en befolkning litt større enn Østerrikes, og en økonomi på størrelse med Sverige.

De ville også vært det landet i verden med flest høyt rangerte universiteter per kvadratmeter. London er en smeltegryte som tiltrekker seg talenter fra hele verden. Kanskje ikke så rart, når de 100 000 internasjonale studentene har kåret London til verdens beste studentby. Høres det fristende ut å studere i London? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med søknadsprosessen – fra A til Å.

Bildekollasj av studenter som studerer i London.

 

5 gode grunner til å studere i London

De fleste som studerer i London, kommer hit på grunn det enestående kulturlivet, de fantastiske jobbmulighetene og fordi London by møter alle med åpne armer, uansett hvor du kommer fra.

1. Akademisk prestisje

London er hjem til noen av verdens mest anerkjente universiteter og høyskoler, som University College London (UCL), Imperial College London og London School of Economics (LSE). Et studieløp i London gir deg en anerkjent grad med høy kvalitet over hele verden.

Som en student i London har du tilgang til en rekke ressurser, som biblioteker, laboratorier, forskningssentre.

2. Kulturelt mangfold

London er en av de mest kulturelt mangfoldige byene i verden. Du møter mennesker fra forskjellige kulturer, bakgrunner og nasjonaliteter – i en og samme by. London er et utmerket utgangspunkt for å bygge et internasjonalt nettverk som varer livet ut.

3. Enorme jobbmuligheter

Byen byr på et bredt spekter av karrieremuligheter. London er hovedsete for en rekke store, internasjonale selskaper og organisasjoner. Å ta studier i London gjør sjansene for å finne relevant deltidsarbeid, internships eller faste stillinger under og etter studiene store.

4. Kulturopplevelser i verdensklasse

London er kjent for sin rike kultur og historie. Byen har et bredt utvalg av teatre, gallerier, museer, konserter, festivaler og arrangementer. Enten du er interessert i kunst, musikk, teater, film eller sport, vil du finne noe for din smak; kanskje blir du stamgjest på Tate Modern, eller en gjenganger på teatrene på West End?

5. Attraksjoner og severdigheter

London er hjem til noen av verdens mest ikoniske attraksjoner og severdigheter, som Big Ben, Tower Bridge, British Museum og Buckingham Palace. Midt i bykjernen finner du også enorme, vakre parker hvor du kan finne ro og nyte naturen, samt markeder og elvepromenader som byr på en unik opplevelse.

Flere bilder fra London satt sammen i kollasj.

Studier i London

SONOR flere samarbeidspartnere i London – alt fra Westminster, et breddeuniversitet som ligger midt i sentrum, til den globale businesskolen HULT. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig studiested.

For deg som har en forfatter i magen kan et utdanningsløp ved det historierike og studentvennlige St. Mary’s University være et alternativ. Universitetet har også moderne fasiliteter for idrettsgrener, og tilbyr både bachelorgrad og mastergrad i ulike sport- og ernæringsemner.

University of Greenwich er også kjent for sine vakre, historiske campuser i sør-øst London og Kent. En grad herfra er anerkjent verden over, og du kan velge mellom hundrevis av studier. Univercity of Greenwich har spesielt mange studier innenfor vitenskap og ingeniørfag.

For deg som drives av kreativitet, tilbyr Ravensbourne University en rekke utdanninger innen media og design, som har vært deres kjernefokus siden grunnleggelsen på sekstitallet. Ravensbourne er kjent for å få mange studenter ut i kreative jobber etter endt studieløp. Uansett hva du velger vil det å studere i London være en fantastisk opplevelse.

Les mer om universitetene vi samarbeider med her:

Hvor mye koster det å studere i London?

Det koster penger å studere i London og Storbritannia. Avgiftene, eller skolepengene, for internasjonale studenter varierer fra universitet til universitet, men en god pekepinn er å ta utgangspunkt i et sekssifret tall.

Studier i London kan være kostbart, men det finnes flere muligheter for finansiering. Det er for eksempel mulig å søke ekstra stipender (se mer info for hvert universitet under), samt få utvidet stipend gjennom Lånekassen.

Les mer om stipend for:

Bolig, transport og praktisk info for studenter i London

Mange universiteter tilbyr studentboliger, enten på campus eller i nærheten av campus. Disse er populære blant internasjonale studenter, som får et naturlig møtepunkt for å danne nettverk. Om universitetet ditt har studentboliger varierer – om du vil studere i London hjelper SONOR deg å undersøke rimelige bomuligheter.

Mange studenter leier leiligheter på privatmarkedet, og områder som King’s Cross og Shoreditch er populære studentområder i London. Fordi Londons leiepriser er svært stive, danner mange studenter kollektiver. For internasjonale studenter uten nettverk er det vanlig å flytte i kollektiver etter ett til to semestre, når man har etablert en omgangskrets.

Få metropoler er like godt sammenknyttet som London. Takket være det massive undergrunnssystemet, på folkemunne kjent som «the Tube», er det enkelt og effektivt å komme seg fra a til å i byen. Både undergrunnen og busser har studentrabatterte priser.

SONOR – din London-partner

Har du lyst til å studere i London? I SONOR gir vi deg gratis veiledning, og hjelper deg med hele søknadsprosessen – fra A til Å.

Interessert i andre steder i Storbritannia? Det kan du lese mer om her, eller les mer generelt om det å studere i utlandet her.

Du har ikke levd livet før du har bodd i London. SONOR hjelper deg med å finne et studiested så du får hjulene i gang.

Registrer deg for gratis studieveiledning