Tilbake til Praktisk Informasjon

Studiedestinasjon: Skottland

En liten nasjon med stort hjerte – skottene er verdenskjente for sin varme og gavmildhet. Dette er et godt sted å studere.

Skottene elsker besøk – og de vil gjøre alt det de kan for at du skal føle deg hjemme. i Skottland spiller de sekkepiper og danser ceilidh med fremmede. Spør om veien, stopp for å spise på en pub eller sett på kaffen på universitetet, så vil du bli møtt med et smilende ansikt og vennlig nysgjerrighet. I den største byen står det «People make Glasgow» i ruvende rosa i hele sentrum, og det er så sant. Varmere og mer imøtekommende mennesker skal du lete lenge etter. Bare ikke nevne E-ordet.

Skotter er jevnt over et usedvanlig vennlig, høflig og hjelpsomt folkeslag, med svært god sans for humor. Puben står sentralt i hverdagslivet, og i større byer som Edinburgh, Glasgow, og Aberdeen vil du finne et overveldende utvalg av kneiper i alle varianter. Som briter flest er også skottene lideskapelig opptatt av fotball, og når de to erkerivalene Celtic og Rangers spiller mot hverandre er det knapt en ledig barkrakk å oppdrive i hele landsdelen.

Et fremtidsrettet land

Men folk i Skottland bruker også tiden sin på andre ting enn fotball og øl. Visste du for eksempel at både telefonen, fjernsynet og pedalsykkelen ble oppfunnet av skotter? Næringslivet i landsdelen holdes ellers i gang av olje og gassutvinning, laskeoppdrett, landbruk, fiske og skipsfart. Omtrent som her i Norge med andre ord. Det er nok også en av grunnene til at det er nettopp denne delen av Storbritannia vi nordmenn tradisjonelt sett har tettest bånd til, både når det gjelder økonomi og kultur.

Glasgow og Edinburgh er gamle erkerivaler – på spøk, så klart. Glasgow er den største byen, men Edinburgh er hovedstaden. Begge byene er kjent for sitt rike kulturliv: Glasgow har over 130 musikkarrangementer i uken, mens Edinburgh har Edinburgh Fringe og over en halv million besøkende som flokker til byen hver august. Glasgow er et mekka for britiske veganere, mens Edinburgh har langt flere Michelin-restauranter. Hvilken by er best? Du bestemmer.

SONOR i Skottland

SONOR har tre samarbeidspartnere i Skottland – her finner du blant annet mediemogulen Queen Margaret University i Edinburgh. Hvis du vil gjøre verden til et bedre sted, vil University of Glasgow vise deg veien. Er du klar for å bygge deg vinger og ta helt av, så kan University of Strathclyde være universitetet for deg.

Gjør deg klar – du har ikke opplevd Skottland før du har blitt kastet rundt på dansegulvet av en skotte i kilt. Cheers!

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.