‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Studere i Skottland

En liten nasjon med stort hjerte

Skottene er verdenskjente for sine varme og gavmildhet, elsker besøk – og de vil gjøre alt det de kan for at du skal føle deg hjemme. I Skottland spiller de sekkepiper og danser ceilidh med fremmede. Spør om veien, stopp for å spise på en pub eller sett på kaffen på universitetet, så vil du bli møtt med et smilende ansikt og vennlig nysgjerrighet. I den største byen står det «People make Glasgow» i ruvende rosa i hele sentrum, og det er så sant. Varmere og mer imøtekommende mennesker skal du lete lenge etter. Bare ikke nevne E-ordet. Vil du studere i Skottland? Vi hjelper deg med hele søknadsprosessen – fra A til Å!

Skotter er jevnt over et usedvanlig vennlig, høflig og hjelpsomt folkeslag, med svært god sans for humor. Puben står sentralt i hverdagslivet, og i større byer som Edinburgh, Glasgow, og Aberdeen vil du finne et overveldende utvalg av kneiper i alle varianter. Som briter flest er også skottene lideskapelig opptatt av fotball, og når de to erkerivalene Celtic og Rangers spiller mot hverandre er det knapt en ledig barkrakk å oppdrive i hele landsdelen.

 

Et fremtidsrettet land

Men folk i Skottland bruker også tiden sin på andre ting enn fotball og øl. Visste du for eksempel at både telefonen, fjernsynet og pedalsykkelen ble oppfunnet av skotter? Næringslivet i landsdelen holdes ellers i gang av olje og gassutvinning, lakseoppdrett, landbruk, fiske og skipsfart. Omtrent som her i Norge med andre ord. Det er nok også en av grunnene til at det er nettopp denne delen av Storbritannia vi nordmenn tradisjonelt sett har tettest bånd til, både når det gjelder økonomi og kultur. Ved å studere i Skottland er du garantert en rik kulturell opplevelse.

Glasgow og Edinburgh er gamle erkerivaler – på spøk, så klart. Glasgow er den største byen, men Edinburgh er hovedstaden. Begge byene er kjent for sitt rike kulturliv: Glasgow har over 130 musikkarrangementer i uken, mens Edinburgh har Edinburgh Fringe og over en halv million besøkende som flokker til byen hver august. Glasgow er et mekka for britiske veganere, mens Edinburgh har langt flere Michelin-restauranter. Hvilken by er best? Du bestemmer.

 

Hvilke studier i Skottland kan SONOR hjelpe meg med å komme inn på?

SONOR har tre samarbeidspartnere i Skottland:

Gjør deg klar – du har ikke opplevd Skottland før du har blitt kastet rundt på dansegulvet av en skotte i kilt. Cheers!

Registrer deg for gratis studieveiledning