‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Studere i England

studere i england

Drømmer du om å studere i England?

Idyllisk landskap, hyggelige kystbyer, høyreiste klipper, fjell og skog, for ikke å nevne et rikt kulturliv – dette er bare noe av det som møter deg i fantastiske England!

England som studiedestinasjon har mye å by på! Strender og det milde klimaet gjør Sør-England til en populær destinasjon for badegjester, seilere og surfere. Dette området huser mye historie. Du kan oppleve alt fra mystiske Stonehenge og romernes forlatte svømmeanlegg i Bath til middelalderbyen Canterbury.

Sørvestlige England

Langs kystlinjen finner du noen av de største havnene i England og området har sterke tradisjoner innen sjøfart. Veien til Europas fastland er kort, med flere ferger til både Frankrike og Spania. Nord i den sørvestlige delen av England ligger Bristol. Det er et kjent kultursenter, og byen er spesielt kjent for musikk og filmindustri. Dette er også et av de mest solrike områdene i hele Storbritannia! Området midt i England byr på store variasjoner av landskap og attraksjoner. Ved kysten er det vakre strender og stier med havutsikt, lengre inn i landet finner du grønne åser og frodige landskap. Kultur og fotball er to andre store attraksjoner i regionen. Her ligger blant annet Birmingham, som er kalt heavy metal musikkens fødested. Band som Black Sabbath og Judas Priest ble dannet her. Liverpool kan også vise til mange store navn innen musikk, og mest kjent er nok The Beatles. Du finner mange konsertscener her, museum, teaterscener og kunstgalleri. Kanskje er du interessert i britisk fotball? Da vil nok området være meget attraktivt for deg, enten du følger lag som Liverpool FC, Everton FC, Aston Villa, Manchester City eller Manchester United.

Cambridge

Cambridge er en av de mest kjente universitetsbyene i Storbritannia og ligger en halvtimes togtur nord for London. Her finner du Silicon Fen, Storbritannias svar på Silicon Valley, med mange bedrifter innen software, elektronikk og bioteknologi.
Utdanning har lange tradisjoner i området og noen av Storbritannias eldste universitet finns her. I flere av byene langs den engelske kanal finner du betydningsfulle utdanningsinstitusjoner som tiltrekker seg studenter fra hele verden. Både på grunn av sin beliggenhet og omdømme. Regionen har mye å by på, og her har SONOR flere samarbeidsuniversitet som det er verdt å gjøre seg kjent med!

Høy akademisk standard

Engelske universiteter er blant de mest ettertraktede i verden, og England er også et populært studieland for mange norske studenter hvert år. Bredden i fagtilbudet er stort, noe som innebærer at du har gode muligheter til å spesialisere deg innenfor fagfelt som kanskje ikke er like tilgjengelige her hjemme i Norge. I tillegg til en solid utdannelse med høy akademisk standard er det flere faktorer som gjør at å studere i England er et godt valg for dine utenlandsstudier:

Engelsk kultur og historie er tett knyttet opp mot den norske, noe som både indirekte og direkte gjør at det er lett å føle seg hjemme i England.

Landet har i tillegg stor variasjon i både omgivelser og studiemiljø, så sjansen er stor for at drømmeuniversitet ditt befinner seg nettopp her. Ved siden av studiene tilbyr England det meste for deg: Musikk, film, tv-serier, humor, litteratur, idrett, kunst, teater, friluftsliv – listen er uendelig, og du vil finne et miljø i England for så godt som alt.

Studere i England – hvilke universiteter kan jeg velge?

For å føle på de tilsynelatende små, men egentlig enorme regionale forskjellene kan du velge mellom for eksempel Cumbria i «the Lake District» eller Ravensbourne i London. Virkelig historiske omgivelser får du også i Cambridge ved ARU eller Birmingham. Er du en ”Southerner” som foretrekker maritime omgivelser og en fantastisk kystlinje er kanskje Plymouth, Southampton eller Portsmouth attraktive for deg? Kanskje tiltrekkes du av det milde klimaet i Bristol?

Hvilken brite har du i magen?

 

 

Ta dine studier i England og finn et universitet som passer for deg

Med godt etablerte campusomgivelser og lokale særegenheter skal det mye til for at du ikke finner et universitet du blir glad i. Tenk over hvor store forskjeller det er fra bygd til bygd og by til by her hjemme i Norge. Sånn er det også i England, bare mange ganger sterkere fordi det bor så mange flere mennesker der. Det er vanskelig å beskrive hva den typisk engelsk identiteten er på grunn av mangfoldet. Det som er sikkert er at engelskmenn gjerne føler en sterk lokal identitet. Jo lenger du reiser ut fra hovedstaden, desto stoltere er lokalbefolkningen av hjemstedet sitt. Hver by og hvert universitet gir et unikt inntrykk. Du vil finne ut at du raskt føler en egen tilhørighet til det universitetet du velger. Detaljene teller når de er en del av hverdagen din, omgivelsene du velger blir hjemmet ditt, og medstudenter blir familien din. Når du bestemmer deg for hvor du vil, velger du samtidig det som blir ditt England. Forbered deg på å bli lenge, for stedet der du føler deg hjemme er det vanskelig å reise fra! Du gjør aldri feil ved å velge å studere i England.

Registrer deg for gratis studieveiledning