Northumbria University, Newcastle

I hjertet av Newcastle, nordøst-Englands største by, ligger Northumbria University, et breddeuniversitet der du kan finne ditt drømmestudium. Med en karrierefokuserte tilnærming til utdannelse skiller Northumbria University seg ut fra mengden, og det vil du også! Når du i tillegg kan delta i sport på høyt nivå og bo i en av Storbritannias beste og billigste studentbyer er valget lett.

Studenter

31 170

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Newcastle

Pris

16,500 GBP

Stipend

3000 GBP

Northumbria University er et moderne breddeuniversitet med en praktisk tilnærming til utdannelse. Universitetet har et fantastisk bredt studietilbud med 400 studieprogrammer og muligheten for praksis i løpet av studiet i mange av fagretningene. Ved Northumbria University kan du studere animasjon, business og biologi eller ingeniørfag, industridesign og humanetiske fag. Northumbria har også blitt rangert høyt av QS World University Rankings for sine kunst- og designfag, samt deres arkitekturfag.

Ved Northumbria University får du en karrierefokusert utdannelse. Universitetet samarbeider tett med forretningslivet og mange grader tilbyr utplasseringer i en virksomhet. I tillegg er 94% av deres uteksaminerte studenter er i arbeid eller videre studier seks måneder innen endte studier ved universitetet. Samtidig finner du også fantastiske fasiliteter, både for studier og fritid, i en av Englands beste studentbyer!

Newcastle Business School

Northumbria Universitys businessfakultet, Newcastle Business School, er blant verdens topp 1% med en dobbel akkreditering fra AACSB. Undervisningen er rettet mot praktisk arbeid og kontakt med forretningslivet. Du kan for eksempel studere deres grad innenfor entreprenørskap, hvor studentene driver et eget selskap. Ved Newcastle Business School får du altså undervisning av høy kvalitet ved et internasjonalt anerkjent fakultet. Om du ønsker å studere businessfag er Northumbria University et meget godt alternativ for deg! Du kan til og med studere ved Northumbria Business Schools London-campus om du ønsker det.

Beliggenhet

Northumbria University holder til i Newcastle, en middels stor by nære nordøst-Englands vakre kystlinje. Universitetet har to campuser i byen, City campus nære bykjernen og Coach Lane campus som ligger litt utenfor sentrum. Newcastle er en fantastisk studentby ettersom byen er stor nok til å føles som en storby, men liten nok til å føles overkommelig. I tillegg har Northumbria University en campus i London nære metropolens forretningsområde der de tilbyr grader innen data, business og prosjektledelse.

City campus er universitetets hovedcampus og ligger i sentrum av Newcastle med lett tilgang til byens mange attraksjoner. Universitetet investerte nylig £200 millioner til nye fasiliteter ved campusen som har vunnet over tjue priser for sitt design. Ved City campus finner du hovedbiblioteket, studentunionen og et sportssenter der du har tilgang til det du ønsker av trening og fitness. Her finner du også studentboliger til en veldig rimelig pris, her er det altså mulig å få studielånet til å strekke litt lengre.

Bare en liten gratis busstur unna City campus finner du også Coach Lane campus. Denne campusen har moderne undervisningsfasiliteter og her holder for eksempel helse- og sosialarbeiderutdannelsene til. Coach Lane campus har sin egen avdeling av studentunionen, samt fotball- og rugbybaner til all slags vær.

Studieliv

Newcastle har et yrende kulturliv og som student her finner du garantert noe å gjøre. Her finner du store Metro Arena som tiltrekker seg store musikknavn og det noe mindre O2 Academy, dit både kjente og ukjente artister finner veien. Om du er glad i å se film har Newcastle også flere små og store uavhengige kinoer. Blant annet finner du flotte Tyneside Cinema der gamle kinosaler har blitt pusset opp til en moderne standard med en vintage følelse. For de sportsinteresserte har du St. James’ Park der Newcastle United holder til. Og om du vil se noe nytt kan du dra til Kingston Park og se rugbylaget Newcastle Falcons i aksjon.

Byen har også mange gode muligheter for shopping. Du finner kjente varehus som Fenwicks eller det gigantiske shopping senteret Metro Centre, som ligger en liten bit ut av byen. Du finner også et stort utvalg av restauranter, puber og barer. Utelivet i Newcastle er godt kjent for sin variasjon. Du finner nok av kule utesteder og barer, både i sentrum og i populære bostedsområder for studenter som Jesmond og Heaton.

Newcastle ligger langs hovedårene for transport fra nord til sør på Storbritannias østkyst. Her har du enkel tilgang til for eksempel Northumberlands vakre og forblåste kystlinje, med sine historiske slott og små landsbyer. Halvannen time nordover med toget finner du den skotske hovedstaden Edinburgh og vakre York er bare femti minutter unna. Fra Newcastle Central i hjertet av byen går det ikke bare tog til Edinburgh og York, men også til Manchester og London. Newcastle Airport er i tillegg kun en t-banetur unna, og der går det jevnlige fly til varmere strøk.

Fem gode grunner til å velge Northumbria University

 1. Nye førsteårs studenter er garantert et rom på campus
 2. Northumbria University ble rangert topp 5 for sport i Times Higher Education Student Experience Survey i 2016
 3. Undervisningen ved Northumbria University ble i 2017 tildelt en Silver Award i Teaching Excellence Framework
 4. Universitetet kom på 9. plass for «employability» etter endte studier
 5. Northumbria University havnet i topp 10 i den nasjonale sportsligaen BUCS sesongen 2016/2017

Høres Northumbria University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Camilla Kongsli

Vis mer

Camilla Kongsli

Camilla er opprinnelig fra Sunnmøre, men har mye internasjonal erfaring. Hun har studert internasjonale relasjoner i storbyen London og har god kunnskap om studier i Storbritannia og om britisk kultur. I tillegg har hun vært praktikant i Zambia og har en mastergrad fra University of Amsterdam.

Camilla synes det er viktig å gi studentene god oppfølging og hjelpe studentene med spørsmål de måtte føle seg usikre på. Det er mye som er nytt når man skal studere i utlandet for første gang og Camilla har mye erfaring og opplevelser fra studiene hun gjerne vil dele med framtidige studenter. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

 • Northumbria University er rangert blant verdens topp universiteter under 50år
 • At Newcastle er en av Storbritannias beste studentbyer
 • I tillegg til hovedcampuset i Newcastle har skolen også et campus i London
 • Northumbria University ligger i topp 10 i den nasjonale ligaen British University and College Sport

Les andre studenters erfaringer

Mari Negård

Jeg har akkurat fullført mitt første semester ved Northumbria University i Newcastle og kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg studerer kriminologi og det er lagt opp slik at du har 3 fag per semester det første året. Det er en …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.