Tilbake til Praktisk Informasjon

Spar hundretusener på dine studier i USA!

Du har sikkert hørt at studier i USA kan bli dyrt – og det stemmer; det kan bli dyrt, men det må ikke bli dyrt. Det finnes flere muligheter som kan få prisen ned, og i denne artikkelen kan du lese mer om den som gir størst avslag hvis du ser for deg en fireårig grad:

Community College

 

Nå lurer du vel på hvordan dette er mulig? Da må du først forstå hvordan studiesystemet er lagt opp i USA. Det blir litt langt å ta i denne artikkelen, men klikker du deg inn på knappen under kan du lese mye mer.

Les om det amerikanske utdanningssystemet og hva er Community College her

Et lite regnestykke for deg som fortsatt er skeptisk:

Ønsker du å studere på en av campusene til University of California, slik som UC Berkeley eller UCLA, ligger prisen på ca 47 000 USD per år. Studerer du der i fire år, må du tilsammen betale 188 000 USD i skolepenger.

Velger du å ta de to første årene dine på community college, slik som Green River College, vil du betale 10 350 USD per år for de to første årene, tilsammen 20 700 USD. Du har disse to årene alene spart 73 300 USD.

Velger du i tillegg å overføre til et av våre samarbeidsuniversiteter med lavere skolepenger, slik com CSU Northridge i Los Angeles, vil skolepengene ligge på 18 892 USD i året. De to siste årene vil du da spare 56 216 USD.

Det betyr at du over fire år sparer 129 516 USD i skolepenger ved å f.eks. gå på Green River College og CSU Northridge mot å ta fire år på UCLA eller UC Berkeley.

Vi i SONOR samarbeider med følgende Community Colleges i USA:

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.