Tilbake til Praktisk Informasjon

Astronomi – studiemuligheter

Hvem har vel ikke sett opp en iskald vinternatt og lurt på hva er det egentlig som foregår der ute i verdensrommet? Finnes det aliens og er noen av de smarte nok til at de kan ta kontakt med oss? Spørsmålene er mange, men svarene er fjerne.

Et studium av astronomi handler egentlig ikke om å finne andre der ute i verdensrommet, men hovedsakelig av hvordan alt henger sammen. Å finne noen som vinker tilbake er bare en enorm bonus.

Solstormer og sorte hull

Astronomi er studiet av det fysiske universitet, fra jorden og solsystemet til galakser ved enden av kosmos. Astronomer observerer universet gjennom hele det elektromagnetiske spekteret, og i et slikt studium vil du lære om solsystemets fysiske lover, stjernenes utvikling, galakser og kosmologi, elektromagnetikk, optikk og teleskop, kraft og energi og mye mer.

Når du er ferdig utdannet innen astronomi, vil du kunne med letthet forklare hvordan solstormer oppstår, konsekvensen av disse og hvordan disse kan påvirke dekningen vi har på mobilen. Eller hva hvite og røde dverger er (nei, de er ikke en av dvergene til Snehvit). Visste du forresten av svarte hull kan fordampe?

Matematikk er gull

For å studere astronomi bør du være flink i matematikk og fysikk – for der ute er det logikken som bestemmer, selv om det kan virke ulogisk ved første øyekast. Og det er ingenting er mer logisk enn matematikk, selv om det kan virke uoverkommelig vanskelig til tider. For hvordan kan E=mc^2 være riktig? Einstein brukte nesten hele sin karriere på å prøve å bevise at han tok feil, for det ga faktisk ingen mening.

Første nordmann i verdensrommet?

Norge har aldri hatt en norsk astronaut, det nærmeste vi kommer er svenske Christer Fuglesang som har en norsk far var norsk- Kanskje du kan bli den første norske – ESA og NASA er alltid på utkikk etter den rette kandidaten. Her handler det om å være i god fysisk form og ha hodet med seg. Kunnskaper innen fysikk er påkrevet og har du astronomi som din spesialisering så ligger du litt foran alle andre.

Det sies at vi er laget av stjernestøv – så sikt mot stjernene, kanskje lander du på månen en dag?

Vi har mange samarbeidspartnere som tilbyr astronomi. For fullstendig liste, ta en titt her.

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.