Semester i utlandet

Tenker du på å studere i utlandet, men er ikke helt sikker på om du vil ta full grad? Vi hjelper deg med å søke årsstudium og semester i utlandet!

Hva er semester i utlandet?

Har du tenkt at det virker spennende å studere i utlandet, men du er usikker på om du vil sikte på en full grad? Kanskje drømmer du egentlig om å ta et friår, men du har også lyst til å dyppe foten i studentlivet? Da kan semester i utlandet være noe for deg!

Når du studerer et semester eller to i utlandet, regnes du som Study Abroad-student. Det fine med å studere ett semester i utlandet – eller ta et årsstudium (2 semestre – 1 år) – er at du kan velge fag på tvers av ulike studieretninger, basert på hva du selv interesserer deg for. Du kan se på det som at du skreddersyr ditt eget semester basert på dine egne interesser og hva akkurat du ønsker å fokusere på!

Et semester eller to med Study Abroad passer både for deg som ønsker å kombinere studier med reise, og for deg som bare ønsker å utforske ulike studieretninger. Som Study Abroad-student vil du få muligheten til å kombinere akademisk vekst med opplevelser for livet! Du vil så klart få både studiepoeng for studiene dine og støtte fra Lånekassen til alle våre destinasjoner!

Om du er usikker på hvor du vil studere eller bare ønsker mer informasjon om de ulike stedene og studieretningene, så ta kontakt med oss i SONOR. Da vil du få din egen studieveileder som hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen!

Comenius University

Riga Stradins University

University of Nicosia

Ett semester – eller et årsstudium i utlandet

Du kan velge å ta et årsstudium i utlandet (to semestre), eller ett semester. Hvis du velger å ta ett semester i utlandet, blir det oftest mest aktuelt å velge mellom høst- eller vårsemester. Dersom du velger bare et semester så kan du noen steder slippe visum. Du vil få studiepoeng av semesterstudier så lenge du fullfører og består påbegynt semester, i tillegg til at det også er støttet av Lånekassen. 

Pros med semester i utlandet

Populære destinasjoner

Hawai’i Pacific University

Drømmer du om hvite strender, vakker natur og et universitet rett ved vannet? HPU er kjent for å være rik på nasjonaliteter, og er et universitet hvor du kan møte studenter fra mange ulike land. Campus er spredt rundt i downtown av Honolulu, i tillegg til et forskningsinstitutt i Waimanalo. Busspass får du inkludert i skoleID-en din, så du kan enkelt utforske øya kollektivt. Hawai’i er kjent for kule filmlokasjoner, fantastisk marineliv, og for å være et business hub i Stillehavet.

Karakterkrav: Snitt på 3 fra VGS vitnemål + 4 i engelsk så slipper du engelsktest. 

Campus: Honolulu.

Fagtilbud: For å få lån fra Lånekassen, så må du ta 15 credits = 5 fag i semesteret.

 

Kostnad: 

  • Bachelor: $7 500* i semesteret.
  • Master: $8 500* i semesteret for 9 credits, $11 500* i semesteret for 12 credits.

* etter stipend

 

Mercy University

Tenk å kunne si at du har bodd i New York et par måneder i løpet av livet! Hovedcampuset er lokalisert i Dobbs Ferry, langs Hudson River, men de har også campus på Manhattan. Det er små klasser, som vil si at du får nære relasjoner med medstudenter og professorer. Grunnet lokasjonen, så har Mercy mange spennende kontakter i bransjen, og kan fort sette deg i kontakt med viktige fagfolk. New York City er også kjent for å være byen som aldri sover, så det kommer til å bli et eventyr og et minne for livet!

Karakterkrav: Snitt på 3,5 fra VGS vitnemål + 4 eller høyere i engelsk slipper engelsktest.

Campus: New York.

FagtilbudFor å få lån fra Lånekassen, så må du ta 15 credits = 5 fag i semesteret.

  • Business, kommunikasjon, humanistiske fag, biologi, lærer, helsefag m.m.


Kostnad
: $8 118- $9 118 i semesteret (etter stipend).

 

Santa Barbara City College

Reis til California, og studer et semester eller to på Santa Barbara City College. Siden det er et community college, så er de ekstremt flinke på akademisk rådgivning, og på å hjelpe studenter med å finne sin vei i livet. Du kommer til å ha undervisning så nær stranden at du nesten kan sole deg fra klasserommet. Skolepengene er meget lave med tanke på at det ligger så sentralt i en av de dyreste statene i USA + at det er hjemmet til mange av Hollywoods hotteste kjendiser. Apropos Hollywood, du kan enkelt ta deg til LA med tog dersom du vil oppleve den energiske city of stars.

Karakterkrav: Må ha generell studiekompetanse + 4 eller høyere i engelsk for å slippe engelsktest.

Campus: Santa Barbara, California.

Fagtilbud: For å få lån fra Lånekassen, så må du ta 15 credits = 5 fag i semesteret.

  • Business, medier & kommunikasjon, historie, språk, psykologi, helsefag m.m


Kostnad
: $12 570 i året med 30 credits.

 

Santa Monica College

Vil du komme deg litt nærmere LA, men ønsker fortsatt en god pris? Da er Santa Monica College noe å vurdere! Skolen ligger sentralt i Santa Monica, bare en kort spasertur fra Santa Monica Pier, som du helt sikkert har sett på en film eller to eller fem. Skolen har et stort mangefold med studenter fra 100 ulike land, og de tilbyr alle mulige studieretninger du kan tenke deg. Er du interessert i film eller mediefag? Det er ikke et bedre sted å studere dette enn i den kreative byen, hvor det spilles inn filmer og serier så nærme som i nabolaget ditt.   

Karakterkrav: Vitnemål eller annen utdanning som beviser generell studiekompetanse + 4 eller høyere i engelsk slipper engelsktest

Campus: Santa Monica, California.
 
Fagtilbud: For å få lån fra Lånekassen, så må du ta 15 credits = 5 fag i semesteret.
  • Business, kultur, kunst og mediafag, helsefag, naturfag m.m.

Kostnad: $13 320 i året med 30 credits. 

 

St. Mary’s University

Hvorfor ikke ta et semester eller år i London? St. Mary’s ligger i Twickenham, som er en koselig del av sør-vest London, og de har alt mulig å velge mellom når det kommer til fag og studieretninger. I tillegg har universitetet mange klubber og organisasjoner som studentene kan engasjere seg i. Driver du med sport? Ingen problem – Du kan konkurrere på høyt universitetsnivå i mer enn 20 ulike sporter, i tillegg til at det er et fantastisk sosialt miljø å være en del av.

Karakterkrav: Snitt på 3,5 – 4,0 fra VGS + 4 eller høyere i engelsk slipper engelsktest.

Campus: London, England.

Fagtilbud: Psykologi, business, computer science, kreativ skriving, kriminologi, film/tv, sports management m.m.


Kostnad:
£ 8 550 (1 semester), £17 100 (2 semester)

 

University of Westminster

Ønsker du å studere på et anerkjent universitet midt i London? University of Westminster er et stort universitet som tilbyr alt mellom himmel og jord. Uni of Westminster er lokalisert midt i smørøyet med gåavstand til Oxford Street, The Brtitish Library og Regent’s Park. Har du tenkt på å studere journalistikk? Da burde du vurdere dette universitetet, fordi de har en helt egen tv-kanal, radiostasjon og studentavis som holder alle studenter oppdatert om siste nytt på campus.

Karakterkrav: Snitt på 3 fra VGS + 4 (bachelor) og 5 (master) eller høyere i engelsk for å slippe engelsktest.

Campus: London, England.

Fagtilbud: Økonomi, mote, kunst, musikk, sport, journalistikk m.m.


Kostnad
: Kun 1 semester = £9 000

 

University of Technology Sydney

Er du interessert i både storby og strandliv, og ønsker å ta en svipptur til Bondi Beach eller Darling Harbour? Da kan University of Technology Sydney (UTS) være noe for deg! Midt i hjertet av Sydney finner du UTS, med sine 64 bygninger i den mest sentrale delen av byen. Dette er et universitet som tilbyr et svært multikulturelt læringsmiljø og et bredt utvalg av studieretninger. Det finnes med andre ord noe for alle!

Karakterkrav: Snitt på 3,5 fra VGS vitnemål, og 4 i engelsk for å slippe engelsktest.

Campus: Sydney, Australia.

Fagtilbud: Datafag, teknologi og innovasjon, business, kommunikasjon, design og arkitektur m.m.


Kostnad
: 11 280 AUD per semester.

 

Griffith University

Griffith University er svært populært blant Study Abroad-studenter, og det med god grunn! Griffith University har tre ulike campuser sør i Queensland, hvor det er rundt 300 solskinnsdager i året. Du får en god blanding av storbyliv og strandliv, og her kan du surfe før forelesning og tilbringe kveldene i Burleigh Heads for å utforske det kulturlivet i Gold Coast har å by på. Griffith University har et bredt tvalg av studieretninger, så her finnes det noe for de aller fleste!

Karakterkrav: Snitt på 3,5-4 fra VGS vitnemål, og 4 i engelsk for å slippe engelsktest.

Campus: Brisbane, Gold Coast og Logan, Australia.

Fagtilbud: Arkitektur, humanistiske fag, business, kriminologi, IT, design, ingeniør, film, internasjonale relasjoner, turisme, psykologi m.m.


Kostnad
: 11 645 AUD per semester.

Du kan lese mer om livet som Study Abroad-student på Griffith University her.

 

Bond University

Bond University ligger finner i den solrike Gold Coast i Australia, et område kjent for milevis med strender og sin livlige atmosfære! I Gold Coast får du det beste av to verdener – både saltvann og natur, og et yrende uteliv. Universitetet tilbyr et bredt spekter av studier, med film & TV og business blant de mest populære fagområdene. Bond University er et mindre universitet med fokus på en unik og personlig studentopplevelse, og har et stort internasjonalt læringsmiljø.

Karakterkrav: Snitt på 3,5 fra VGS vitnemål. C fra høyere utdanning for Study Abroad på masternivå. 4 i engelsk for å slippe engelsktest.

Campus: Gold Coast, Australia.

Fagtilbud: Film & TV, business, turisme, humanistiske fag m.m.


Kostnad
: 13 900 AUD per semester.

Er du nysgjerrig på Bond University? Du kan lese mer om deres Study Abroad-program her.

 

James Cook University Singapore

James Cook University (JCU) er et australsk universitet med campus i både Australia og i Singapore. På James Cook University Singapore (JCUS) får du muligheten til å studere i et svært internasjonalt miljø – med hele 65% internasjonale studenter! Her får du oppleve et av de mest innovative og kulturelt mangfoldige områdene i verden. I Singapore kan du besøke fargerike templer i Little India, ta en spasertur i Chinese Gardens, eller få en spennende ny kulinarisk opplevelse i China Town.

Karakterkrav: 3,5 fra VGS vitnemål, og 4 i engelsk for å slippe engelsktest.

Campus: Singapore.

Fagtilbud: Business, markedsføring, turisme, IT, humanistiske fag, psykologi m.m.


Kostnad
: S$11 118 per semester på bachelornivå.  S$13 843 per semester på masternivå.

 

Finn ut hva studentene sier

La deg inspirere av historiene til studenter som har reist før deg. De har tatt semesterstudier og fått unike og berikende opplevelser på universitetene sine. Les deres anbefalinger!

Lånekassen

lorem ipsum

Lorem ipsum

lorem ipsum

Vanlige spørsmål for semester i utlandet og årsstudium

Mange av studentene som har valgt semester-studier og årsstudium i utlandet gjennom Sonor, har vært akkurat der du er nå – med massevis av spørsmål. Her er de vanligste spørsmålene våre rådgivere får om tema. Husk at du alltid kan bestille en gratis studieguide for informasjon om å studere i utlandet.

Vi i SONOR samarbeider med universiteter i en rekke engelsktalende land, og de aller fleste av dem tilbyr årsstudium og semesterstudier. Her kan du få mulighet til å utforske blant annet USA, Australia, Storbritannia, New Zealand og Singapore! Sjekk ut vår liste over alle våre samarbeidsuniversiteter

De ulike skolene har forskjellige oppstartsdatoer – noe som vil si at du har flere valg når det kommer til ønsket oppstart av studier.

Å velge studiested kan være et vanskelig valg – spesielt når det finnes så mange spennende steder å velge mellom! Det finnes noen ulike faktorer det er lurt å ta i betraktning når du velger hvor du vil studere. Noen viktige spørsmål å stille seg selv vil være:

  • Hva slags klima vil jeg bo i?
  • Kunne jeg tenkt meg å bo i en stor eller liten by?
  • Vil jeg bo langt fra hjemme, eller vil jeg at det skal være enklere/raskere å besøke de hjemme?
  • Ønsker jeg å kombinere mitt Study Abroad-semester med reising? Hvor blir dette best for meg?

Pass på at det finnes et universitet i området du ønsker å studere som tilbyr studier innen din ønskede studieretning! 

Ja! Så lenge du studerer fag som til sammen tilsvarer 30 studiepoeng per semester, kan du få støtte fra Lånekassen. Dette er fordi du da regnes som fulltidsstudent. Fagene må minimum være på nivå med utdanning på bachelornivå i Norge, og være hentet fra en godkjent fagplan ved lærestedet.

Om du er usikker på hvordan Lånekassens finansiering fungerer så kan du lese mer her eller kontakte en av våre studieveiledere.

Søkeprossen kan variere veldig fra land til land og universitet til universitet. Vi hjelper deg med hele søkeprossesen. Fra dagen du tar kontakt til du står på studiested og ikke vil ha hjelp mer. 

De aller fleste land vil du trenge visum. Du kan lese mer her!

EU land er de eneste du ikke trenger visum til, dvs. Irland, Kypros, Slovakia, Latvia, Spania, Sveits og Tyskland.

Vi kan sette deg i kontakt med andre nordmenn som skal til samme sted som deg, og som har søkt gjennom SONOR. Du kan også sjekke ut om ANSA har en lokal gruppe i byen du skal til, eller om det er en sjømannskirke i nærheten. 

Så lenge du fullfører påbegynt semester, skal du få studiepoeng av å ta ett eller to semestre i utlandet. Disse studiepoengene skal også gjelde når du kommer hjem til Norge. Vi kan alltid sjekke dette for deg dersom det er usikkert. 

Tviler du fortsatt?

Hvis du er i tvil, ikke nøl med å kontakte oss. Våre spesialister vil kunne hjelpe deg!

21 år

Elise Belsvik Hansen

Riga Stradins University, Latvia

Jeg studerer Medisin – profesjonsstudie.

En normal studiehverdag for meg innebærer oppmøte på skolen for praktiske eller teoretiske timer sammen med klassen min, som for tiden består av 12 nordmenn. Tiden mellom timer brukes stort sett til egenstudier, men bruker å legge inn en treningsøkt på formiddagen når det er lite folk. Studiet krever obligatorisk oppmøte på det aller meste, men «lectures», altså forelesninger, er også lagt opp online. Det betyr at man kan selv velge når man vil se de, men professorene forventer at man kommer forberedt til timene.

I klasserommet foregår undervisningen mye mer basert på to-veis kommunikasjon enn i Norge, og da er det greit å kunne svare for seg. I tillegg kartlegges kunnskapen vår ofte, ved ukentlige tester, lab-rapporter og «colloquiums» som må bestås før eksamen. Noen fag følger i flere semestre hvor eksamen holdes helt til sist, men i alle fag har vi cirka 2 colloquiums i løpet av semesteret. De kan sammenlignes med en tentamen. Dette krever mye og jevn jobbing, som fører til at jeg leser fra morgen til kveld egentlig hver dag. Med god planlegging kan man også ta seg tid til trening, venner eller det som måtte friste. Du bør med andre ord være innstilt på å legge ned en real innsats. Til gjengjeld får du et sterkt teoretisk grunnlag, personlig utvikling og vennskap for livet.

De første 2 årene danner grunnlaget med teoretiske basalfag, før 3. året innleder blokkfag og medisinsk praktikk.

Jeg hadde egentlig innstilt meg på å studere i Norge, så søknaden ble slengt inn i samråd med SONOR dagen før fristen gikk ut. SONOR var fullstendig avgjørende for meg når det gjaldt å samle inn relevante dokumenter i en fei. De kjente systemet og visste akkurat hva jeg trengte til søknadsprosessen. Dessuten opplever jeg at terskelen for å ta kontakt i ettertid hvis det skulle være noe er lav, hvilket gir en ekstra trygghet.

Riga er en relativt liten by som man raskt blir vandt til å orientere seg i. Våren og sommeren byr på et veldig godt klima. Kollektivsystemet utklasserer Norge sitt, og ellers kan byen tilby et rikt uteliv med studentvennlige restaurant-priser og mange bra treningssenter. Det er mye å fylle fritiden med, og høydepunktet er nok når alle norske studenter i Riga samles ved ANSA-arrangementer gjennom året. Fellesskapet mellom oss nordmenn er gull verdt, og det er alltids noen som kan hjelpe deg eller dele av erfaringene sine.

  1. Bo i sentrum. Selv om skolen ligger på andre siden av elva er den buss- eller trikketuren verdt alt sentrum byr på. De aller fleste studentene bor i Riga Centre, eventuelt gamlebyen.
  2. Delta på sosiale arrangementer med ANSA Latvia. Vi blir en norsk studie-familie man ikke vil være foruten.
  3. Ting å pakke med seg? Saft! Av en eller annen mystisk årsak har de ikke oppdaget saft i Latvia. Ellers fylles kofferten min med leverpostei, fiskeprodukter og toro-sauser.
  4. Selvfølgelig føles alt kaos ut i starten. Nytt land og språk, nytt skolesystem og nytt bosted, men også nye venner. Det tar litt tid å bli varm i trøyen, bare forsøk å ikke havne bakpå skolemessig.
  5. Facebook grupper som «Norske studenter i Riga» kan være til hjelp når du søker kollektiv. Å bo med noen i samme båt, særlig første året, har iallfall vært til stor hjelp for meg!

Å studere på engelsk blir man fort vandt til synes jeg. Dessuten er engelsk medisinsk fagterminologi ganske universelt så ikke la det stoppe deg. Selvsagt er det litt kulturforskjeller man må vende seg til. Dette har kanskje vært mest utfordrende i skolesammenheng, da det er mer autoritært enn i Norge. Gjensidig respekt er viktig, kanskje særlig hos den eldre garden av lærere. Majoriteten av lærerne er på en annen side veldig kunnskapsrike innenfor faget sitt, som er inspirerende. I og med at undervisningen er obligatorisk, får man ikke reist hjem like ofte som hjemmekjære meg i utgangspunktet planla. Skulle luken åpne seg går det mye raske direktefly til norske byer. Man får også betydelig mye mer ut av studielånet i Riga. Selv om eurokursen har steget er fortsatt mat og bosted en del billigere enn i Norge.

28 år

Shahrzad

Riga Stradins University, Latvia

Jeg studerer Tannlege (Odontologi). Andreåret (i 2020).

Har alltid vært interessert i andre kulturer. Å ta utdanning i utlandet har jeg alltid hatt lyst til , pluss at man får oppleve mest mulig, får erfaring og samtidig studerer i et internasjonalt universitetsmiljø.

Å studere i utlandet nå passer mer enn aldri før for meg. Det krever motivasjon og at man er veldig sikker på valget sitt. Pluss at det tar tid til man finner ut hva man virkelig vil bli. Jeg hadde alltid lyst til å studere tannlege, det er interessant og jeg elsker å jobbe og være kreative med mine hender. Når motivasjonen var på plass tenkte jeg det er noe av det beste valget jeg kan ta og kjørte på. Jeg visste om Sonor og undersøkte deriblant på hjemmesiden, pluss at jeg hørte mye fint om Riga Stradins. Visste om bekjente som hadde venner som studerte ved skolen og var fornøyd. Etter å få undersøkt det nøye, var jeg ikke i tvil om at dette var riktige valget.

Det er tøft, men ikke umulig. Så lenge man studerer flere timer hverdag og er effektiv går det fint. Det er også veldig viktig å ha en studiepartner som motiverer hverandre og pugger sammen. Slik holdes motivasjonen oppe og ikke minst lærer man av hverandre.

Hverdagen går på det meste på lesing, det kreves hardt arbeid for det er mye stoff man må kunne i løpet av kort tid. Det er det som er utfordrende. Spesielt er tempoet høyere på tannlegestudiet enn medisinstudiet.Professorene er gode, de vil at du virkelig skal lære og de vil at du skal klare deg. De er hjelpsomme og veldig dyktige.

Det er mye stoff, men som sagt leser man består man alle fag. Det er mye teori 1 og 2 året, men allerede i 2 termin begynte vi med voksing av tenner og hadde deriblant dental anatomy. I 2 året blir det mer praktisk enn 1, men fortsatt mye teori.

Det som er bra er at gjennom hele året har vi tentamener i alle emner som kalles for colloqium. Colloqiums forbereder deg til eksamen, og man må bestå alle disse for å kunne ta eksamen.Eksamen blir på denne måten både enklere og når man pugger  til eksamen blir det som repetisjon for man har vært gjennom man kan på en måte alt fra før.

Er det vanskelig å studere på engelsk?  Det kommer an på hvor god man er i engelsk. Til meg var det mer uvant, ikke vanskelig. Men man kommer seg fort inni det og man vant til det.

Er det noen kulturforskjeller du vil trekke frem?  Veldig formelle, man må vise respekt til professorene og enkelte av de kan være veldig autoritære.

Hva det beste har vært med å studere i Riga?  Først å fremst drømmestudiet. Men også studentlivet. Det er veldig bra studentliv i Riga. Også er det en veldig fin by å være student i. Byen i seg selv er fin å bo i. Internasjonale studenter , universitetsmiljøet og ikke minst fritidsaktiviteter. Det er også veldig billig for mat og levekostnader sammenlignet med Norge.

Hva har det betydd for deg å studere i utlandet?  Det har vært et stort og tøft steg, men når jeg startet på dette nølte jeg ikke. Det er en av de beste valgene jeg har tatt i livet.

Hva er planen din etter studiene?  Vil gjerne flytte til et annet land og jobbe etter endt utdanning.

Har du noen gode råd til framtidige utenlandsstudenter?  Om du virkelig har lyst til å studere i utlandet og er motivert anbefaler jeg deg å søke. Jobb hardt og les mye. Det blir en rik opplevelse til slutt.

Veldig hjelpsomme som virkelig tar seg tid til å hjelpe deg med hele prosessen og motiverende. Noe som jeg likte veldig godt var messen som de hadde om utdanning i utlandet, de ga veldig mye nyttig og ærlig informasjon om de ulike universitetene.

De er også veldig flinke til å følge med på studentene og høre om det går bra med oss og studiene i utlandet.

20 år (høsten 2020)

Emma Nordahl

University of Nicosia Medical School

Jeg studerer medisin, MD6. Jeg er ferdig i januar 2021.

Nå er jo situasjonen i år litt annerledes enn for elever som har startet på studiet tidligere, og forhåpentligvis for fremtidige elever, på grunn av Covid-19, men vi får fortsatt gjennomført stort sett alt det planlagte om ikke på en litt annen måte. Som regel har vi forelesninger på mandager og tirsdager fra 09:00-18:00. Fra onsdag til fredag har vi undervisning i mindre klasser hvor det er mer interaksjon eller lab. På grunn av Covid-19 er hele kullet delt inn i tre grupper som bytter på å være på campus for forelesningene hver tredje uke.

For meg var SONOR rådgiveren min en utrolig stor hjelp og støtte i prosessen av å finne en skole som passet meg godt. Det var hun som introduserte meg til Universitet i Nicosia (sammen med flere andre forslag ut ifra de karakterene jeg hadde) og søkeprosessen. Samt at hun hjalp meg og var en støttespiller når jeg skulle bestemme meg for hvilken skole jeg ville akseptere plass hos. Til slutt fikk jeg også hjelp til alt som hadde med å starte på skolen.

Igjen, dette året har blitt ganske amputert pga. corona og disse forslagene vil da være basert på det:

  • Alle de forskjellige kafeene rundt og på campus. Det er mange forskjellige å velge mellom hvor noen er supre for sosialisering, mens andre er bedre for å lese og studere.
  • Det er helt klart verdt det å reise Down Town for god mat og utesteder.
  • Utforsk øya! Det er ikke lange avstander til noen ting.
  • Hvis du er interessert i fotball er det helt klart å anbefale og danne seg et klasselag hvor dere kan spille mot de eldre kullene. Det er en lokal kunstgressbane hvor det arrangeres kamper mellom årene et par ganger i uka. Hvis du ikke er interessert i fotballen i seg selv, er det uansett super sosialt som tilskuer.
  • Hvis du liker retro musikk og barmiljøet vil jeg anbefale og ta turen innom Finder´s Bar and Grill, det var utrolig populært i starten av semesteret, book bor i forkant.

Nei, egentlig føler jeg at jeg fikk tilstrekkelig informasjon før jeg startet. Dersom jeg hadde noen ekstra spørsmål utenom det vi allerede fikk informasjon om, var det bare å sende en mail til rådgiveren ved SONOR eller rådgiveren man får tildelt ved universitet.

Eneste jeg skulle ønske jeg visste at det kun er noen få plasser tilgjengelig for praksis i UK og at engelske elever vil prioriteres her (per dags dato). Likevel håper jeg at dette ikke vil være noe problem når jeg kommer til det punktet i studiene fordi student services jobber med å få flere plasser og utplasseringssteder i flere land og UK.