‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Det er ikke for sent å søke seg til medisinstudier i høst!

Start på veien til legedrømmen i dag

Det er ikke for sent å søke seg til medisinstudier med oppstart i høst. I denne e-posten finner du litt informasjon om søknadsfrister og opptaksprøver. Ta kontakt med en av våre studieveileder i dag for å komme i gang med søknadsprosessen.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Riga Stradins University

Anbefalt søknadsfrist er 31. mai, men jo før jo bedre – søkere som søker tidlig blir prioritert, uansett om de er ferdig med vgs eller ikke. Absolutt siste frist for å søke er 25.juni.

RSU har krav om motivasjonsbrev og to anbefalingsbrev. De må være skrevet på RSU sine skjemaer og de må ha signatur (altså må de printes, signeres og scannes)

 

 

Comenius University

Søknadsfristen til Comenius er en måned før opptaksprøvene. I 2023 tilrettelegger Comenius for opptaksprøver 3 juni, 21 juli og 18 august.

Opptaksprøver er en flervalgsprøve i biologi og kjemi. Du kan kun ta opptaksprøven én gang i året. Det vil si at du ikke får et nytt forsøk i år dersom det går dårlig. Men du kan forsøke igjen til neste år.

 

 

University of Nicosia

Hos University of Nicosia har de rullerende opptak – de kan gi deg opptak så lenge du har fullført vg1, vg2 og har karakterer til jul i vg3.

De har krav om biologi, og at du har to andre realfag med fordypning. Intervju er en del av søknadsprosessen ved Nicosia.

 

 

Ønsker du søknadshjelp eller mer informasjon om opptakskravene? Ta kontakt med en studieveileder hos oss i dag.

 

Registrer deg for gratis studieveiledning