Study abroad – Gap-year i utlandet

Gap-year i utlandet

Vil du oppleve noe helt nytt, men bare i et semester eller to? Da kan gap year-studier passe for deg. Gap year er kjent under mange navn – study abroad, utveksling, årsstudium i utlandet. Det er nettopp det det handler om, muligheten til å reise til et land du kanskje aldri har vært i før og studere der en kortere periode.

Dette er et fint alternativ for deg som kanskje ikke vet hva du vil studere videre, men gjerne vil flytte hjemmefra. Det kan også passe godt for deg som vet hva du vil studere eller har studert, men ønsker å gjøre noe helt annet. Mange bruker gap year-muligheten til å lære seg engelsk flytende, bli kjent med en ny kultur eller kanskje bare finne seg selv.

Hvordan fungerer et Study abroad-program?

Velg mellom skreddersydde studiepakker eller sett sammen fagene dine selv. Fordi du fyller opp hele semesteret eller året med fag regnes du som fulltidsstudent og får støtte fra Lånekassen på lik linje med fullgradsstudenter.

Høres dette ut som noe for deg? Vi her i Study Outside Norway (SONOR) er eksperter på semesterstudier i utlandet! Vi kan tilby deg unike muligheter i samarbeid med universiteter i Australia, New Zealand, Storbritannia, Singapore og USA. Grip muligheten, and study abroad!

Er du nåværende student og lurer på å ta et gap year?

For mange av dere er det også aktuelt med utveksling fra ditt norske studiested. Vi kan hjelpe med å kartlegge hvilke universiteter som har studieprogram som er kompatible med ditt nåværende studium. Vi har en rekke universiteter med enorme fagkataloger. Våre universiteter kan tilrettelegge det perfekte utvekslingssemesteret!

 

Her kommer syv grunner til at et gap year vil bli det beste året i ditt liv!

Bilde av en student som hopper ut i vannet når han tar et study abroad program i USA.

Hva venter du på? Hopp i det!

1. Et Gap year lar deg utfordre deg selv

Nå har du sjansen. Gå utenfor komfortsonen din, gjør alle de tingene du alltid har drømt om. Enten det er å lære et nytt språk eller hoppe i fallskjerm – et år i utlandet er din mulighet til å gjøre alt det du kanskje ikke har turt å gjøre her hjemme. Det gjør heller ingenting om du roter det til, om amerikanerne synes du bruker litt rare ord eller australierne ikke forstår din kjærlighet for å gå på ski. Om et halvt år eller et år skal du uansett hjem – hvis ikke du bestemmer deg for å bli, da.

2. Utforsk lidenskapen din med et Study Abroad program

Det er ikke alle som vet hva de har lyst til å studere når de er ferdig med videregående – og det er ikke så rart, å studere på universitetet er noe helt annet enn å ta fag på videregående. Tar du et gap year så har du muligheten til å prøve deg frem og oppdage hva du brenner for! Kanskje du drømmer om å ta motefag i New York, eller kanskje drar du til Hawaii og bestemmer deg for å bli marinbiolog. Velg mellom skreddersydde pakker eller sett sammen fagene selv, SONOR hjelper deg å velge de fagene som interesserer deg aller mest.

3. Forbered deg på livet som student

Det er mange som sliter i overgangen mellom videregående og universitetslivet. Fra å være på skolen fra kl. 8 til 16 hver dag har du plutselig bare noen få forelesninger og må stort sett strukturere dagen din selv. Det tar tid å lære gode studieteknikker, bli vant til å møte opp på biblioteket og ikke bare ta skippertak på slutten av semesteret. Hvis du velger å ta et gap year så etablerer du gode rutiner tidlig. Det er også mange universiteter i utlandet som har mindre klasserom og mer personlig undervisning, slik at overgangen til universitetet ikke blir så brå.

4. Study abroad og bli en bedre versjon av deg selv

Når du studerer i utlandet så starter du med helt blanke ark. Var du alltid klassens klovn når du gikk på videregående? Det er det ingen som vet i Sydney. Har du alltid vært den stille bakerst i klasserommet? Det er det ingen i New York som bryr seg om. Dette er din sjanse til å bli den personen du alltid har drømt om å være. Ta motet til deg, snør på deg joggeskoene og gå nedover gatene i Los Angeles som den stjernen du er. Lær deg å surfe og bli kongen av bølgene. Valget er ditt!

Bilde av 6 venner på et gap year i Australia.

Venner for livet <3

5. I ett gap year får du venner for livet

Når du studerer i utlandet kommer du til å møte mennesker med samme type interesser og mål som deg, og det tar ikke lang tid før dere blir som en liten familie. Før du vet ordet av det vil du ha venner fra hele verden. Det betyr ikke bare at det kommer til å være en sofa du kan sove på når du reiser til et hvilket som helt kontinent, dette blir venner du kommer til å ha kontakt med resten av livet!

6. Oppdag verden med et study abroad program

Dette er noe helt annet enn å være turist i London en helg. Når du bor i et annet land blir du kjent med menneskene og kulturen på en helt annen måte; du spiser maten deres, følger rutinene deres, og lever som en av dem. Ikke bare er det eksotisk, dette er noe du kommer til å lære mye av – slike språk og kulturopplevelser gjør at du blir mer trygg på deg selv, og kanskje får du et annet perspektiv på livet her hjemme. Uansett blir det et år du aldri kommer til å glemme.

7. Ditt livs år

«Da jeg studerte i utlandet…» kommer til å bli ditt livs nye mantra. Du kommer til å ha vanvittig mange gode minner, og det gir deg mange gode historier å fortelle. Bli den personen som har gjort noe unikt og annerledes – ta et gap year!

Hva venter du på? Vi kan garantere at du ikke kommer til å angre.

Få gratis studieveiledning

Registrer deg her