‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Studiedestinasjon: Auckland

Med Stillehavet på den ene siden og Tasmanhavet på den andre ligger Auckland majestetisk til mellom vulkanske fjellformasjoner på New Zealands nordspiss. Hit kommer folk både med fly og båt, og fra havnekanten kan man knapt se havet for bare seil. Dette er den største byen i landet, New Zealands inngangsport.

Auckland

Avhengig av hvor i verden man kommer fra vil Auckland virke enten liten eller stor. Kommer du fra Norge vil nok det siste være den beste beskrivelsen. Innbyggertallet ligger på 1,3 millioner, og byen er spredt over et område på størrelse med London. Det som i dag er Auckland, startet nemlig som fire frittstående byer som over tid har vokst sammen til en metropol. Auckland har litt av alt: pulserende byliv, vakre naturområder, fjell, strand og et mylder av mennesker fra alle verdenshjørner. Her finner du også den høyeste bygningen på den sørlige halvkule. Auckland Sky Tower ruver hele 328 meter over bykjernen og kan tilby en utsikt som vil ta pusten fra deg.

Maorier og Kiwis

Du har sikkert hørt om maoriene, New Zealands urfolk. Det var de som først bosatte seg i akkurat dette området for over 600 år siden. På maori heter Auckland Äkarana. I dag består byens innbyggere først og fremst av en blanding av europeere, hovedsakelig med britisk avstamning, asiater og folk fra stillehavsøyene. Men maoriene er ikke borte, og drar du til Auckland, vil du snart oppdage at de er godt synlige i bybildet. De har dessuten en helt spesiell, og svært sjarmerende, aksent som du snart vil lære deg å gjenkjenne.

En samlebetegnelse på alle folk fra New Zealand, uansett opprinnelse, er Kiwis. Denne betegnelsen stammer fra den helt spesielle strutseliknende fuglen kiwi, som ikke finnes noe annet sted på kloden enn på New Zealand. Den er landets nasjonalsymbol.

Norge vs. New Zealand

På mange måter likner New Zealand litt på et speilvendt Norge. Landet har omtrent like stort areal og like mange innbyggere, og klimaet er heller ikke så ulikt. Den store forskjellen er likevel at årstidene er snudd på hodet, og at det faktisk blir varmere jo lenger nord du kommer. Gjennomsnittstemperaturene helt nord i New Zealand, der Auckland ligger, er nok også en del høyere enn i den sørlige delen av Norge. Auckland har lange, varme og fuktige somrer, og om vinteren ligger gradestokken på mellom 8 og 14 grader. Er du en av dem som ikke er spesielt glad i den norske vinteren, kan du glede deg over at det aldri har blitt rapportert om snøfall i denne delen av New Zealand.

Stadig flere norske studenter oppdager dette studieparadiset, og SONOR har vært med på å hjelpe mange av disse på plass i New Zealands største by de siste årene. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg også!

Registrer deg for gratis studieveiledning