Campus of University of Liverpool

University of Liverpool: min erfaring, dine muligheter

Nylig kåret som Storbritannias beste studentby kan Liverpool tilby en rekke spennende aktiviteter og opplevelser. Alt fra vakre, grønne parker, til et hav av festlige utesteder kan oppleves i denne byen.

De store, vakre trærne og det praktfulle palmehuset får meg til å føle at jeg vandrer i et eventyr. Det minner meg mye om de vakre skogene vi har i Norge. Det åpne landskapet er også perfekt for piknik om sommeren! Når jeg føler meg overveldet eller stresset, eller bare trenger en forandring av omstendigheter, er Sefton Park et av mine favorittsteder å flykte til.

Om du heller ønsker å utforske nattlivet, vil jeg anbefale å starte rolig på Café Tabac, The Merchant eller Kazimier Garden ved Bold Street, for så å bevege deg mot Concert Square, og avslutte kvelden med en dans på Superstar Boudior og OMG ved Victoria Street. Det kan være vanskelig å finne et så omfattende utvalg av steder å gå ut i Norge, med mindre du er fra en storby. Utvalget av barer og nattklubber gjør at jeg kan nyte både rolige og morsomme kvelder ute med venner. Som en danser og sanger, og generell musikkelsker, er musikkscenen i Liverpool spesielt bemerkelsesverdig. Jeg liker spesielt godt å se på opptredener rundt i byen for å oppdage ny musikk og artister! Jazzsøndager på Petit Café og Frederiks er mine personlige favoritter. Selv om det er viktig å prioritere studiene, er det også viktig å ta pauser mellom studieøktene. Som vi alle vet er nordmenn ganske kjent for å være glad i fotturer, så hver gang jeg har fri prøver jeg å prioritere å komme meg ut av huset. Å kunne glede meg over lidenskapene mine, som for eksempel musikk, ved siden av studiene gjør at jeg kan uttrykke deler av identiteten min jeg ellers ikke ville vært i stand til å gjøre hjemme. Det har ført til at jeg har blitt mer selvstendig og trygg på meg selv!

Utvalget av kulturelle matopplevelser er heller ikke til å kimse av! Du finner alt fra søte Japanske Soufflé pannekaker på Fluffy Fluffy, til fantastiske italienske pizzaer på Rudy’s, til utrolige indiske retter på Mowgli – valgmulighetene er uendelige! Dette har vært en stor glede for meg å oppleve siden hjembyen min mangler et slikt kulinarisk mangfold.

Det arrangeres også utallige aktiviteter i regi av Universitetene. Alt fra teaterforestillinger, til yogatimer, til filmkvelder, til andre sosiale sammenkomster. Det er alltid mulig å oppsøke noe som faller innenfor ditt interesseområde! Jeg kunne aldri vært foruten de opplevelsene jeg har hatt i Liverpool. Ikke bare har jeg opplevd mer enn jeg kunne ha drømt om som student, jeg har også utviklet nye ferdigheter, lært masse om andre kulturer, og fått meg venner for livet. Som studentby anbefales Liverpool på det sterkeste! 

Artikkel skrevet av Celine – student ved University of Liverpool

Del innlegget:
Foreslått for deg: