Portland State University

Portland State University (PSU) ble grunnlagt i 1946 og er nå et urbant universitet i Portland sentrum. Her står mangfold og innovasjon i sentrum for undervisningen.

Studenter

29,057

Søknadsfrist

Anbefalt frist: 1. mai for høst, 15. november for vår

Sted

Portland, Oregon

Pris

27,312 USD

Stipend

7 500 USD

Portland State University ble grunnlagt i 1946 for å møte utdanningsbehovet blant hjemvendte krigsveteraner. I dag utmerker PSU seg for sitt sterke samfunnsengasjement og tette bånd til nærområdet, og er blant annet blitt omtalt som et ‘College with a Conscience.’ Skolen er særlig kjent for sine studieprogrammer innen sosialt arbeid, helsefag og lærerutdanning, men med over 120 studieprogrammer har PSU garantert noe som passer for deg. Her kan du studere alt fra antropologi til bærekraftig utvikling. PSU blir dessuten rangert som en av de mest innovative skolene i USA, blant skoler som Stanford og Harvard. Dette på grunn av deres arbeid for å sikre studentenes trivsel. De siste årene har PSU jobbet for å forbedre veiledningen og gjøre det enklere for deg å sette sammen fagene til graden din. De har også utmerket seg for sine nyskapende samarbeid med private og offentlige instanser, deriblant Intel og City of Portland.

University Studies

PSU har blitt utnevnt som en ‘College of Distinction,’ blant annet på grunn av deres studieprogram University Studies. Dette er et fireårig løp som kreves av alle deres studenter. Det første året tar du Freshman Inquiry, et ettårig fag som skal gjøre deg kjent med forskjellige forskningsmetoder, samt forberede deg til studier på høyere nivå. Andre året velger du tre forskjellige Sophomore Inquiry-fag. Hver av disse fører til en temabasert, tverrfaglig klynge med fag på høyere nivå som du tar i løpet av det tredje året. Det siste året tar du et Capstone-fag. Her samarbeider studenter fra ulike fagområder om et prosjekt som tar sikte på å løse én av Portlands materielle utfordringer. Dette er en skole som virkelig lever opp til sitt motto: ‘Doctrina urbi serviat’: Din kunnskap tjener byen.

Hva kan vi hjelpe deg med opptak på?

Beliggenhet

Portland State University ligger i Portland, Oregon og strekker seg ut over 50 bykvartaler i byens University District. Underjordiske tunneler forbinder flere av universitetets hovedbygninger. Andre steder kan studentene benytte seg av gangbroer for å unnslippe mylderet i bygatene. I hjertet av campus ligger universitetets Urban Center, ofte beskrevet som inngangsporten til Portland sentrum. Her ser man tydelig hvor integrert PSU er i bylandskapet: Portland Streetcar går tvers gjennom senteret.

Med sine 640 000 innbyggere er Portland enten en liten by med storby-følelse eller en storby med småby-preg. Byen er blitt kjent som en av USAs mest klimavennlige byer på grunn av deres gode offentlig transport, robuste sykkelmiljø og store parkområder. Du kan gå tur i en av USAs største urbane skoger, Forest Park, eller tusle ned til verdens minste park, Mills End Park (0.3 km2). Området har et behagelig og bløtt middelhavsklima som er perfekt for rosedyrking, derav byens offisielle kallenavn ‘City of Roses.’

Studieliv

Byens uoffisielle motto er ‘Keep Portland Weird.’ Dette er en populær by for unge mennesker, og særlig de siste årene har unge, collegeutdannende strømmet til Portland. Her finner du alt fra funky klesbutikker og antikke kjøpesentre, til USAs beste gatemat. Portland har for øvrig flere bryggerier og mikrobryggerier enn selveste Cologne, Tyskland. Byen er også blitt verdenskjent for sine øl-festivaler og ‘brew and view’-kinoer. Trenger du en oppkvikker mellom forelesningene, kan Portland by på gourmetkaffe fra sine mange mikrobrennerier. Og kun en halvtime til fots fra campus ligger Powell’s City of Books, verdens største uavhengige bokhandel for brukte og nye bøker. Studerer du ved PSU ligger Portland for dine føtter.

Fem gode grunner til å velge Portland State University

 1. PSU kan legge til rette for en treårig bachelorgrad for norske studenter.
 2. PSU anses som ett av USAs mest innovative universiteter, blant Stanford og Harvard.
 3. Det prisbelønte University Studies-programmet bidrar til høy trivsel blant PSUs studenter.
 4. Universitetet har satset stort på bærekraftighet i undervisningen, i forskningen og i bygningsmassen på campus.
 5. Ved PSU er mangfold selve rammeverket i deres undervisning, studentpopulasjon og forskning.

Din hovedkontakt i SONOR

Kamilla Stølen

Vis mer

Kamilla Stølen

Kamilla er opprinneleg frå Førde i Sunnfjord. Ho er studierettleiar ved SONOR sitt kontor i Bergen, og har langt fartstid i SONOR. Kamilla utdanna seg til lektor i engelsk og historie ved UiO, og i løpet av mastergraden sin var ho på utveksling til University of North Carolina at Chapel Hill. Ho har difor spesiell kompetanse på studiar i USA, og eit spesielt ansvar for delar av SONOR si USA-portefølje. Kamilla følger hovudsakeleg opp søkarar i Hordaland, Sogn og Fjordane, Rogaland og Vest-Agder.

Visste du at…

 • PSU er ett av USAs seks mest sykkelvennlige universiteter, etter Stanford og University of California, Davis?
 • 5th Avenue Cinema drives av studentene i PSU Film Committee, og er gratis for PSU-studenter?
 • Studentradioen KPSU rangeres blant de beste college-radiostasjonene i USA?
 • Forkortelsen PDX, som er PSUs domenenavn, egentlig er flypasskoden for Portland International Airport?
 • Portland regnes som en av de mest LGBTQ-vennlige byene i USA, og PSU er åpen for at man identifiserer seg med ett (eller ingen) av hele ni kjønn og legninger?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.