Medisinstudier ved Comenius University: utdanning på høyt nivå og en unik opplevelse!

Det er ingen hemmelighet at til tider kan medisinstudiet oppleves som krevende og tøft. De fleste som velger å studere medisin, har som mål å bli leger; de ønsker å hjelpe andre og finne løsninger på plager og alvorlige sykdommer som mennesker er utsatt for. Da er det betryggende å vite at som norsk student ved Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine, er det nemlig du som blir tatt vare på!

Hvorfor velge Comenius?

Comenius University ligger i Martin, Slovakia, en by kjent for sitt vakre naturlandskap og rike kulturarv. Turiec-regionen, hvor Martin befinner seg, er et område absolutt verdt å utforske. Malá Fatra-fjellene, Šútovský-fossen og Ferrata HZS (en vakker hikingrute) er lett tilgjengelige fra Martin.

Det kjente ordtaket: «A walk in nature walks the soul back home», fremmer viktigheten av å tilbringe tid i naturen, noe forskning viser bidrar til å redusere stress og angst. Comenius University er derfor perfekt for medisinstudenter som ønsker å slappe av i naturen etter en hektisk dag på skolen.

Det går helt fint dersom «natur» ikke er helt din greie, for Martin har nemlig mye mer å by på. Byen har tilbud for sportsinteresserte, og tilbyr kino, teatre, museer, shoppingmuligheter og skianlegg. Martin er virkelig en by med noe for enhver smak

Synes du det er litt skummelt å forlate Norge og bosette deg i et nytt land for studier? Denne følelsen er du ikke alene om, flere studenter og studieveiledere hos SONOR kjente også på denne følelsen første gang de skulle studere i utlandet. Heldigvis er Comenius University hjem til rundt 500 norske studenter, så du vil enkelt kunne finne andre nordmenn hvis du skulle få hjemlengsel. Den lokale ANSA-foreningen i Martin har mange tilbud for norske studenter i løpet av studietiden. For eksempel feires 17. mai hvert år med et stort tog. Før jul, avholdes det et stort norsk julebord for å feire at semesteret er over og at man kan ta velfortjent ferie. Karrieremessig – har universitetet en helt spesiell avtale som gjør at deler av praksisperioden på sisteåret kan tas ved norske sykehus.

Universitetet har også studenter fra mange andre nasjoner og kontinenter, inkludert Island, Tyskland, Østerrike, Asia, Nord-Amerika og Sør-Amerika. Hvis du heller ønsker en internasjonal opplevelse fra studietiden, har du rikelig med muligheter til å bli kjent med studenter fra hele verden.

Universitetet i seg selv har også mye å by på. På campus finner du blant annet, studentbaren, et moderne bibliotek med studierom og avslappingsområder, sportsfasiliteter som inkluderer svømmebasseng og sauna, utendørs løpebane og en skøytebane. Det finnes også en rekke ulike studentklubber og organisasjoner, både sosiale og akademiske, noe som gjør det enkelt å finne aktiviteter du liker og finne venner med like interesser.

Vi har nå forstått at Comenius University og byen Martin er en suveren studiedestinasjon, med tilbud og aktiviteter for alle. Med andre ord, tar både byen Martin og universitetet, Comenius, godt vare på deg. Denne mentaliteten er godt integrert i studiene også. Comenius University sørger for at studiehverdagen ikke blir kjedelig og repeterende for studentene sine. Derfor tilbyr Comenius et internasjonalt utvekslingsprogram, hvor du kan velge mellom 27 samarbeidsinstitusjoner i land som Tyskland, Spania, Sverige, Irland, Frankrike, Italia, Portugal og Tyrkia. Tenk å kunne oppleve det å bo i to forskjellige land i løpet av studietiden!

Kom i gang med søknaden til Comenius ved å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg hele veien til du er fremme ved studiested – helt gratis!

Del innlegget:
Foreslått for deg: