Tilbake til Praktisk Informasjon

Studentvisum Storbritannia

Etter at Storbritannia forlot EU 31. januar 2020 og overgangsperioden endte 1. januar 2021, ble obligatorisk for norske studenter å søke om studentvisum i Storbritannia. Hvis du har norsk statsborgerskap eller statsborgerskap i et annet EØS eller EU-land gjelder det under for deg.

Legg merke til at denne informasjonen blir hyppig oppdatert av britiske myndigheter og du selv er ansvarlig for å undersøke at informasjonen er riktig. Du finner oppdatert informasjon på denne siden.

Søknad om studentvisum

For å søke om studentvisum til Storbritannia må du oppfylle følgende krav:

Det er ikke krav for norske søkere å vise til finansiering. Se hvilke land som er unntatt her.

Du kan søke om studentvisum opptil seks måneder før planlagt studiestart. Starter studiet ditt 15. august, kan du tidligst søke 15. februar. De fleste kan søke om visum på en smarttelefon. Det er krav om at du skal ha et biometrisk pass. Har du ikke smarttelefon eller biometrisk pass er det krav om at du møter opp på et visumsenter. Det tar ca. tre uker å få svar på søknaden.

Du kan søke fra denne siden.

Kostnad

Søknadsavgiften for studentvisum er 348 GBP. I tillegg må du betale for å ha tilgang til NHS (sykehus og helsehjelp) for å få visum – denne avgiften heter immigration health surcharge. Du må betale for alle årene som du planlegger å studere der samtidig som du søker om visum. Du kan lese mer om dette her.

For en student er prisen for immigration health surcharge per nå 470 GBP per år. Starter du på et studium som varer i tre år må du da betale 1410 GBP i tillegg til 348 GBP for søknadsavgiften, totalt 1758 GBP. Legg merke til at denne summen må du finansiere selv, den blir ikke dekket av Lånekassen.

Velger du å avbryte studiet ditt før det er ferdig, kan du søke om å få deler av summen refundert.

Forlengelse av visumet

Hvis du blir forsinket i utdanningen din må du søke om forlengelse av visumet ditt, slik at du får fullført utdanningen din. Hvis du ønsker å fortsette med en mastergrad etter bachelorgrad i Storbritannia må du også søke om forlengelse av visumet ditt. Du må da ha et nytt ubetinget tilbud.

Det koster 475 GBP å forlenge visumet ditt, samt at du må betale for forlenget tilgang til NHS.

Graduate visa

Har du studert og fullført en grad i Storbritannia kan du bli opptil to år etter studiene og jobbe. Det er mulig å søke om andre visumtyper etter endt graduatevisa. Du får mer informasjon om dette av universitetet eller arbeidsgiver når du nærmer deg endt studium eller endt visumperiode.

Informasjonen vil bli oppdatert når det kommer ny informasjon fra britiske myndigheter. I mellomtiden kan du lese mer om visum til Storbritannia her.

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.