Warsaw University of Life Sciences

Ved fakultetet for veterinærmedisin ved Warsaw University of Life Sciences (WULS) kan du ta veterinærutdannelse på engelsk. Om du ønsker kan du ta praksisperiode i Norge, og etter endte studier får du tittelen Doctor of Veterinary Medicine (D.V.M)

Studenter

27 000

Søknadsfrist

26. april 2019

Sted

Warszawa, Polen

Pris

8 400 EUR

Historien til Warsaw University of Life Sciences kan spores tilbake til 1816. Da ble Institute of Agronomy etablert som det første av sitt slag i Polen. Under andre verdenskrig ble skolen stengt av okkupasjonsmakten og tyske styrker tok i bruk campus som militærpost. Undervisningen gikk under jorda og dukket ikke opp igjen før krigen var over.  I 1945 ble universitetet formelt etablert som Warsaw University of Life Sciences.

Dagens campus ligger i Ursynow i den sørlige delen av Warszawa, hvor den flyttet i 2003. Universitetsbygningene og fasilitetene er derfor i topp stand og går for å være blant de mest moderne campusene i Europa. Som norsk veterinærstudent vil undervisningen finne sted ved Faculty of Veterinary Medicine.

Veterinærstudiet tar 5.5 år, altså 11 semestre, og undervisningsspråket er engelsk. Skolen har eget gårdsbruk med små og store dyr, og ellers på universitetsområdet finner du svømmebasseng, treningssenter og tennisbaner som studenter kan benytte seg av.

Beliggenhet

Warszawa er hovedstaden i Polen og byen har ca. 2 millioner innbyggere. Warszawa er annerledes enn andre byer i Polen – istedenfor å være sentrert rundt den gamle markedsplassen er byen spredt utover og er et sammensurium av arkitektoniske perioder.

Når du er i Warszawa er det ikke til å komme unna et besøk på museet om Polens jøder og minnesmerket over ghettoen. Byens rike og triste historie har gjort at byen har fått tilnavnet Føniksbyen.

Byen ligger ved elven Wisła. Hvis du er glad i parker er Lazenki park og Saxon Gardens verdt et besøk. Byens slott og tilhørende markedsplass er et must for alle som flytter til byen. I likhet med andre steder i Øst- og Sentral-Europa består det lokale kjøkkenet av svinekjøtt, bacon, poteter, surkål og brun saus.

Warsaw University of Life Sciences er behjelpelig med studenthybel med rimelig bra standard til en svært gunstig pris. De aller fleste studentene velger å bo privat, enten alene eller i kollektiv. Universitetet kan hjelpe deg med å komme i kontakt med utleiebyråer.

Opptak

Opptaket krever bestått vitnemål fra vgs. som gir studiekompetanse. I tillegg til vitnemål vil det bli gjennomført en opptaksprøve i biologi og kjemi. Det vil kreves kunnskaper med tilsvarende nivå i kjemi 1+2 og biologi 1+2 for å bestå opptaksprøven.Det er ingen formelle fagkrav til fag på vitnemålet.

Legg merke til at SONOR tar en administrasjonsavgift på 1 000 NOK for søkere til Warsaw University of Life Sciences og University of Veterinary & Pharmaceutical Science. Denne administrasjonsavgiften gjelder uansett om du ønsker å ta en eller to opptaksprøver.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosedyrer, last ned søknadsguiden eller ta ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge WULS

 1. Du kan begynne rett i jobb etter endte studier
 2. Det er billig å bo
 3. En veterinærgrad fra Polen holder høy standard
 4. Du lærer et nytt språk
 5. Universitetet har lang og tradisjonsrik historie

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin, tannlege, veterinær eller psykologi i Øst-Europa.

I tillegg til å hjelpe studenter med å finne sin ideelle skole og studium, er Margrethe den som driver våre sosiale medier-kontoer. Stiller du et spørsmål der er det hun du får svar av. Er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt!

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.