University of Veterinary & Pharmaceutical Sciences

Ved University of Veterinary & Pharmaceutical Sciences i Brno i Tsjekkia kan du ta veterinærutdannelse på engelsk. Graden tar seks år og etter endte studier får du tittelen Doctor of Veterinary Medicine (D.V.M).

Studenter

900

Søknadsfrist

31. mars 2019

Sted

Brno, Tsjekkia

Pris

7 600 EUR

University of Veterinary & Pharmaceutical Sciences ble grunnlagt i 1918 og var det første universitetet som så dagens lys i datidens Tsjekkoslovakia. I dag består skolen av flere institutter fordelt over tre fakultet samt seks klinikker som brukes i undervisningen. Faculty of Veterinary Medicine har rundt 900 studenter og 180 av disse er tatt opp på det internasjonale programmet. Programmet ble etablert i 2004 og tar inn 50 studenter hvert år. Undervisningsspråket er engelsk, men tsjekkisk inngår allikevel i pensum det første året for at du lettere skal klare deg i hverdagssituasjoner.

Veterinærutdanningen varer i seks år og gir tittelen Doctor of Veterinary Medicine. Skolen er kjent for å ha god standard på både undervisning og utstyr, og du finner både smådyr- og stordyrklinikk på universitetsområdet.

Beliggenhet

Brno ligger i den sørlige delen av Tsjekkia og med sine 400 000 innbyggere er den landets nest største by. Byen er omringet av de to elvene Svitava og Svratka, og har en lang og spennende historie. For eksempel var Brno hovedstaten i den historiske regionen Mähren i Sentral-Europa, ble beleiret to ganger av svenskene under tredveårskrigen på 1600-tallet og ble en sentral industriby på 1800-tallet. Historien kommer godt frem i den flotte gamlebyen som har blitt vektlagt de siste årene med hensyn til bevaring og renovering.

Den greieste måten å komme seg til Brno på er å fly til Praha og så ta buss eller tog videre til Brno. Du kan også ta fly til Wien og dra videre med buss til Brno. Dette tar ca. to timer.

University of Veterinary & Pharmaceutical Sciences er behjelpelig med å skaffe studenthybel av god standard til ca NOK 1200 i måneden. Det er ellers enkelt å finne private alternativer i nærheten av universitetet.

Studentliv

Brno er en spennende by med mye å by på. Hvert år i juni holdes en fyrverkerikonkurranse («Flame of Brno) og i september er det vinfest. Er du interessert i teater faller kanskje den årlige Theatre World Festival i smak og teateret Reduta Theatre som er det eldste teateret i Sentral-Europa. Det holdes også to internasjonale musikkfestivaler hvert år, nemlig International Music Festival Brno og Spilberk International Music Festival.

Det er mange små kaféer og uteplasser, og på studentplassen Cafe Podnebi får du byens beste, varme sjokolade.

Liker du å gå tur, løpe eller sykle er det flotte muligheter for dette i områdene rundt byen og et populært område er rundt Brno-dammen som har et stort nettverk av stier.

Opptak

Opptaket hos University of Veterinary & Pharmaceutical Sciences baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Det kreves gode kunnskaper i realfagene, og alle må gjennom en opptaksprøve i biologi og kjemi.

Det et ingen formelle krav om fag på vitnemålet, men opptaksprøven forutsetter kunnskaper tilsvarende nivå med kjemi 1+2 og biologi 1+2. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode engelskkunnskaper.

Legg merke til at SONOR tar en administrasjonsavgift på 1 000 NOK for søkere til Warsaw University of Life Sciences og University of Veterinary & Pharmaceutical Science. Denne administrasjonsavgiften gjelder uansett om du ønsker å ta en eller to opptaksprøver.

For mer informasjon om opptaksprøven, ta kontakt med oss i SONOR.

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin, tannlege, veterinær eller psykologi i Øst-Europa.

I tillegg til å hjelpe studenter med å finne sin ideelle skole og studium, er Margrethe den som driver våre sosiale medier-kontoer. Stiller du et spørsmål der er det hun du får svar av. Er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt!

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.