University of Rhode Island

University of Rhode Island er et lite universitet som tenker stort. Universitetet har sterke forskningstradisjoner, og blir stadig rangert blant landets beste institusjoner som mottar forskningsmidler.

Studenter

16,683

Sted

Kingston, Rhode Island

Pris

28,874 USD
Stipend tilgjengelig for norske studenter.

University of Rhode Island er det største universitetet i USAs minste stat. Skolen ble grunnlagt i 1892, på et tidligere gårdsbruk i Kingston. Våningshuset fra 1796 står fortsatt, og er den eldste bygningen på campus. URI har sterke tradisjoner som landbruksskole. I dag er skolen mest kjent for sin forskning innenfor marin- og miljøvitenskap, helsevitenskap og avansert biologi. Årlig mottar URI mer enn $60 millioner i forskningsmidler, og universitetet blir stadig rangert blant ett av landets beste offentlige forskningsinstitusjoner.

URI er et stort universitet på et lite område. Det intime campusområdet bidrar til et svært godt studentmiljø. Studentene kommer fra hele USA, og fra over seksti forskjellige nasjoner. Utenfor klasserommet kan studentene engasjere seg i mer enn 100 organisasjoner ved universitetet, eller velge blant en rekke studentaktiviteter som er tilpasset deres major.

Bærekraftige studier ved University of Rhode Island

Flere år på rad er URI blitt utpekt av The Princeton Review’s Guide to Green Colleges. Bærekraftighet inngår i alt skolen gjør, fra infrastrukturen til fagtilbudet. URI var en av de første universitetene til å tilby en spesialisering i green business, et fag som lar studenter kombinere general business med environmental economics. Universitetet tilbyr også fag innenfor landbruksøkonomi, og legger vekt på bærekraftig forvaltning av naturressurser. Men også i de humanistiske og samfunnsfaglige disiplinene kan studentene møte miljøutfordringer. Målet er å få studentene til å tenke mer tverrfaglig. Slik stiller du bedre rustet til å møte morgendagens globale utfordringer. Eller som URI vil ha det: «Think Big. We do.»

Hva kan du studere ved University of Rhode Island?

Beliggenhet

Hovedcampus for University of Rhode Island ligger i Kingston, på sørlige Rhode Island, med tre mindre campusområder i andre deler av delstaten i byene Providence, Narragansett og West Greenwich. Rhode Island er The Ocean State, og har nærmere 650 kilometer med kystlinje. Delstaten ligger på samme breddegrad som Spania, så her kan du vente deg varme somre—men også kalde vintre.

Kingston ligger ikke langt fra Rhode Islands kystlinje, og det er kort kjøreavstand til både Providence, Boston og New York. Denne tradisjonelle New England college-byen ligger i pittoreske omgivelser med kort avstand til nydelige strender og et yrende byliv. Storbyen Providence har en stor studentpopulasjon som bidrar til et rikt og spennende byliv, med et bredt utvalg av kulturtilbud.

Studieliv

En gang i tiden ble University of Rhode Island utnevnt til «America’s Top Party School.» URI har fortsatt et svært aktivt Greek Life, og campusen er kjent for sine livlige temafester. Men du behøver ikke bli med i en Greek society for å ha et sosialt liv. URI studenter er kjent for å være åpne og imøtekommende. De populære amerikansk fotball og basketballkampene bidrar til å skape godt samhold på campus. Andre viktige studentorganisasjoner er universitetsavisen, The Good 5 Cent Cigar, og studentparlamentet. Men stranden trekker nok mest.

Har du peiling på seiling? URI studenter er kjent for å være spesielt gode. Universitetet har hatt flere olympiske deltagere, og de er stolte av sine 28 All-Americans. Kan du ikke seile, kan du allikevel nyte godt av skolens nærhet til stranden. Tre ting du må gjøre før din siste eksamen på URI: Svøm på Narragansett Beach; lær deg å surfe; og se en basketballkamp.

Fem gode grunner til å velge University of Rhode Island

 1. Studenter ved URI vektlegger at du får en svært god utdannelse for pengene
 2. Det er flere stipender tilgjengelig for deg som internasjonal student ved University of Rhode Island
 3. 83 % av fulltidsansatte professorer og forelesere har doktorgrad eller den høyest mulige graden i sitt felt
 4. De store summene til forskningsmidler som universitetet mottar sikrer høy kvalitet på studiene
 5. URI har mange studentorganisasjoner som er relevante for studiene her, slik at du kan få nyttig erfaring innenfor ditt felt.

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • University of Rhode Island er det eneste offentlige universitetet i delstaten?
 • University of Rhode Island har et fakultet for Miljø-og naturressursøkonomi som er rangert som det fjerde mest produktive forskningsfakultetet i USA innen landbruksøkonomi?
 • Universitetet utgir et internasjonalt anerkjent forskningstidsskrift, Marine Resource Economics?
 • Det er 60 ulike nasjoner representert ved URI?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Close

Registrer deg for gratis studieveiledning

  Vi sender ut nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.
USA