University of Portsmouth

Som student ved University of Portsmouth kan du velge å engasjere deg i en eller flere av de ulike foreningene og sportsklubbene som finnes, eller bidra i studentavisen. Det finnes over 35 ulike sportsklubber ved universitetet. Det finnes en klubb for alt fra fotball, cheerleading, rugby, sykling og seiling, til fallskjermhopping og pole dancing. Som student har du rikelig med tilbud å velge mellom for å engasjere deg og være sosial ved siden av studiene!

Studenter

25 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Portsmouth, England

Pris

Fra 15500 GBP

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

For søkere som ønsker oppstart høsten 2021 eller våren 2022, kan University of Portsmouth tilby store stipender for norske søkere. Skolepengestipendet vil ta skolepengene ned til samme prisen britiske studenter betaler for sine studier. For mer informasjon, ta kontakt med en veileder i dag.

University of Portsmouth (UoP)  fikk universitetsstatus i 1992. Universitetet har siden vokst raskt. I dag har universitetet over 24 600 studenter, og scorer høyt på undersøkelser om studenttrivsel. University of Portsmouth profilerer seg som et flerkulturelt universitet med 2000 internasjonale studenter. Disse studentene kommer fra over 80 forskjellige land. Ved universitetet er det også mange utenlandske forskere og forelesere. De siste tiårene er det blitt investert over 20 millioner pund i nye og forbedrede universitetsbygninger.  I dag fremstår UoP som et moderne universitet med en sentral beliggenhet kun fem minutter fra bykjernen.

Universitetet kan by på et bredt spektrum av fagtilbud, og tilbyr blant annet studier innenfor spennende fagfelt som kulturprosjektledelse og spilldesign. Les mer om de ulike studietilbudene til University of Portsmouth her.

Som student ved UoP kan du velge å engasjere deg i en eller flere av de ulike foreningene og sportsklubbene som finnes, eller bidra i studentavisen. Det finnes over 35 ulike sportsklubber ved universitetet. Det finnes en klubb for alt fra fotball, cheerleading, rugby, sykling og seiling, til fallskjermhopping og pole dancing. Som student har du rikelig med tilbud å velge mellom for å engasjere deg og være sosial ved siden av studiene!

Hva kan du studere ved UoP?

Beliggenhet

Portsmouth er en kompakt by på sørkysten av England med rundt 190 000 innbyggere. Mange av Portsmouths attraksjoner er knyttet til byens sjøfartshistorie og dens viktige status som britisk marinebase. Byen har et eget D-day museum og flere maritime museer. Dette maritime særpreget er også ivaretatt i designet til det karakteristiske Spinnaker Tower. Dette er et 170 meter høyt, seil-lignende tårn som ble ferdigstilt i 2005, og som siden har vunnet flere priser.

Fra Portsmouth går det ferjer til Frankrike og Spania, og tilknyttet byen ligger feriestedet Southsea, med strender og strandpromenader som strekker seg over 6 km. Portsmouths uteliv har utviklet seg rundt den lokale studentmassen, og man kan velge mellom de mange nattklubbene som ligger langs stranden, og flere små og store konsertsteder rundt omkring i byen.

Semester eller årsstudier ved University of Portsmouth?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of Portsmouth? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved University of Portsmouth.

Fem gode grunner til å velge University of Portsmouth

 1. University of Portsmouth ønsker å tilby spennende og utfordrende studier for sine studenter, som ikke bare gir dem innsikt i faget, men også fører til personlig utvikling og inkluderer karriereplanlegging.
 2. Universitetet har et prosjekt som kalles Purple Door, som skal være et bindeledd mellom universitet, studentene og lokale arbeidsgivere. Her kan du for eksempel få hjelp til å finne en relevant deltidsjobb.
 3. University of Portsmouth er et moderne universitet med et godt rykte for undervisning og fornøyde studenter.
 4. Campus ligger midt i byen, og både undervisningsfasiliteter, studentboliger, sportsfasiliteter, uteliv og havna er like i nærheten.
 5. Forbindelser med båt til både Spania og Frankrike, og bare en kort togtur unna London!

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Universitetet er blant verdens 2% høyst rangerte i Times Higher Education World University rangeringer i 2016.
 • Universitetet er rangert blant verdens 150 ledende universitet som er yngre enn 50 år.
 • Uteksaminerte studenter fra University of Portsmouth tjener mer enn landsgjennomsnittet i Storbritannia.
 • 45% av studentene er kvinner, 55% er menn.

Les andre studenters erfaringer

Christopher Aadna

I starten var det veldig rart å tenke på at jeg skulle studere i et annet land. Jeg har alltid vært hjemmeglad og tilknyttet rommet mitt og alle vennene i Norge og syns det var litt trist å skulle legge …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.