University of Newcastle

University of Newcastle ble grunnlagt i 1965, og holder nå til på to hovedcampuser. Den største campusen ligger på et stort naturområde i Callaghan cirka 12 km vest for Newcastle sentrum. Den andre ligger på Central Coast ved Ourimbah, noe som er omtrent midt mellom Newcastle og Sydney. Universitetets musikkonservatorium, avdeling for juss og Graduate Shool of Business ligger alle i nærheten av Civic Park i sentrum av Newcastle.

Studenter

35,000

Sted

Newcastle, New South Wales

Pris

Fra 23,160 AUD

University of Newcastle ligger i delstaten New South Wales i Australia. Siden grunnleggelsen i 1965 har skolen etter hvert etablert et godt rykte nasjonalt og internasjonal. I 2016 befinner universitetet seg blant verdens topp 250 utdanningsinstitusjoner på QS World University Ranking. Dette er en imponerende rangering for et universitet på 50 år!

University of Newcastle tilbyr en rekke bachelor- og masterstudier, inkludert de aller fleste av de profesjonelle gradprogrammene som juss, arkitektur, medisin, ingeniørfag, lærerutdannelse, sosialfag og sykepleierstudier. Universitetet tilbyr også fag innen disipliner som data, matematikk, kunst, vitenskap, moderne språk, klassikere, ernæring, sosiologi og antropologi, historie, business, økonomi, filosofi og kommunikasjon, for å nevne noen. Universitetet har målrettet fokus på å uteksaminere karrierebevisste studenter og vektlegger undervisning ved hjelp av både akademiske og praktiske metoder.

SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens:

Beliggenhet

Newcastle ligger på østkysten av Australia, bare to timers kjøretur nord for Sydney. Byen strekker seg ut mot havet på en halvøy i munningen av Hunter River. Denne særegne beliggenheten gjør at Newcastle er den eneste australske byen som har sitt sentrale businessdistrikt nede ved stranden og havneområdene. Byen er Australias sjette største og ligger vakkert plassert ved Stillehavet, i nærheten av en kyststrekning som vil ta pusten fra deg. Newcastle kan skryte av å ha landets beste strender og flotte forhold for seiling, svømming, surfing og vannsport.

Med lave levekostnader og fordelaktig klima, tilbyr Newcastle en vennligsinnet og avslappet livsstil. Befolkningstallet ligger på rundt 500 000, og byen har en sterk businessektor og et solid nettverk av helsevesen og utdanningsfasiliteter. Newcastle er også hjem til noen av de beste underholdningslokalene på østkysten og har selvsagt de vanlige tilbudene man finner i en by, slik som restauranter, kafeer, parker, teater, gallerier, kjøpesenter og nattklubber.

Campus

Skolens to hovedcampuser campuser i Newcastle og Central Coast er begge plassert i naturskjønne omgivelser og ligger dessuten i nærheten av noen av Australias vakreste strender. Den største campusen ligger på et stort naturområde i Callaghan cirka 12 km vest for Newcastle sentrum. Den andre ligger på Central Coast ved Ourimbah, noe som er omtrent midt mellom Newcastle og Sydney. Universitetets musikkonservatorium, avdeling for juss og Graduate Shool of Business ligger alle i nærheten av Civic Park i sentrum av Newcastle.

Semester eller årsstudier ved UoN?

Ønsker du et kortere studieopphold ved UoN? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UoN.

Fem gode grunner til å velge University of Newcastle, Australia

 1. Uteksaminerte studenter gjør det bra karrieremessig. Ansettelsesraten og begynnerlønnen for studenter ved University of Newcastle er høyere enn det nasjonale gjennomsnittet.
 2. Universitetet er praktiske i måten de underviser på. Grader fokuserer på både akademisk og profesjonell trening. Du vil bli undervist ved hjelp av mange ulike metoder, og kan oppnå praktisk erfaring fra feltekskursjoner og lengre arbeidsutplasseringer.
 3. University of Newcastle tilbyr et godt studiemiljø. De har en studentpopulasjon på mer enn 30 000, inkludert mer enn 6 500 internasjonale studenter fra mer enn 100 land.
 4. Dette er et sted for muligheter. Uansett om du er ute etter å utvide dine horisonter, øke dine karrieremuligheter, forbedre din kunnskap, oppleve et annet land eller forandre verden: University of Newcastle kan gi deg både muligheten og ferdighetene til å gjøre det.
 5. Universitetet har forskning i verdensklassen. Universitetet er på topp 10-lista over universiteter i Australia når det gjelder forskningsfinansiering.

Din hovedkontakt i SONOR

Kristin Hulsund Kvam

Vis mer

Kristin Hulsund Kvam

For noen år siden dukket Kristin opp på kontoret til SONOR i Trondheim med et ønske om å studere i Australia, og nå noen år senere jobber hun selv på det samme kontoret for å oppfylle andres ønsker om å studere i utlandet. Med en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Wollongong, Australia (med utveksling til Mexico) og en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Nederland har Kristin god erfaring med studier utenfor Norges grenser.

Kristin vet godt hvilke usikkerheter og spørsmål som kan dukke opp hos studenter som ønsker å studere i utlandet, enten det er for et semester eller for en hel grad, bachelor eller master, og hun vil gjøre alt hun kan for at du skal få svar på dine spørsmål. Kristin er å treffe på vårt kontor i Trondheim, og hun tar veldig gjerne i mot besøk.

Visste du at…?

 • Hunter Valley var en av de første vinregionene i Australia, og vinene herfra er kjent for å ha en honningaktig smak.
 • Hunter regionen i Newcastle har vært kuliss for mange kjente filmer, som «Superman Returns,” “X-Men Origins: Wolverine,” “Tomorrow,” “Young Einstein” og «Mad Max».
 • University of Newcastle har over 85 ulike klubber og foreninger for studenter.
 • University of Newcastle har over 40 000 studenter fra 122 forskjellige land.
 • Skolen tilbyr medisinsk hjelp på begge sine campuser om man skulle bli syk.

Les andre studenters erfaringer

Juni Aursø

University of Newcastle ligger i delstaten New South Wales i Australia. Siden grunnleggelsen i 1965 har skolen etter hvert etablert et godt rykte nasjonalt og internasjonal. I 2016 befinner universitetet seg blant verdens topp 250 utdanningsinstitusjoner på QS World University …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karrakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.