University of British Columbia

The University of British Columbia (UBC)

University of British Columbia (UBC) er et offentlig universitet lokalisert på Canadas vestkyst. UBC er internasjonalt anerkjent og rangert som ett av de 40 beste universitetene  i verden. Det er omkring 63,000 studenter tilknyttet universitetet, og blant disse er rundt 14,500 internasjonale studenter.

Studenter

66,266

Søknadsfrist

15. januar for bachelorsøkere

Sted

Vancouver, British Columbia

Pris

Per år Fra 37,460 CAD

Stipend

20,000 CAD

The University of British Columbia er et breddeuniversitet som tilbyr en rekke varierte fag. Du kan lese mer om fag og programmer her. Universitetet har et ”interdisciplinary focus” som innebærer at man får en bredere faglig innføring det første året. Hvis man for eksempel vil studere realfag (science), kan man få en mer generell innføring i både biologi, fysikk, matte og kjemi før man velger en mer spesifikk studieretning.  Det samme gjelder andre studieretninger.

UBC har mer enn 300 studentdrevne klubber man kan melde seg inn i. Blant annet finnes det akademiske klubber, sportsklubber, kulturklubber, politiske klubber, og mye mer! Det er i tillegg mange sportsfasiliteter ved UBC. Her kan man svømme, spille golf, padle, skate, spille fotball eller gå flotte turer. Man kan også følge universitetets idrettslag i Dough Mitchell Thunderbird Sports Center, som er det største stadionet ved UBC. Stadionet ble brukt i forbindelse med vinter-OL i Vancouver i 2010.

Rangeringer og utmerkelser

UBC er et svært høyt rangert universitet som konsekvent ligger på listene over de 40 beste universitetene i verden, og blant de 20 beste offentlige universitetene i verden.  De er også blant de 40 beste forskningsuniversitetene internasjonalt.

For studier innenfor business og økonomi er de rangert som nummer 1 i Canada og nummer 25 internasjonalt (Times Higher Education).

De kan skryte av å ha utdannet åtte nobelprisvinnere og tre kanadiske statsministre, og har et generelt høyt nivå på sine forelesere.

Tilleggsstipendlisten

University of Brisith Columbia (UBC) er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen! Les mer om dette her.

Hva kan du studere ved University of British Columbia?

Beliggenhet

UBC har to hovedcampuser – Vancouver campus og Okanagan campus. Vancouver-campusen er størst, og ligger ca. 30 minutter utenfor Vancouver sentrum. Campusen ligger i idylliske omgivelser omgitt av skog og hav, og har vært lokalisert her i over 100 år. Omtrent 49,000 studenter bor på Vancouver campus.

Okanagan-campusen ligger ved innsjøen Okanagan, omtrent 270 km øst for Vancouver. Her er det gode muligheter for å bade og fiske, og Okanagan er en populær feriedestinasjon for turister. Ved Okanagan-campusen kan man finne et tett knyttet studentfelleskap, og omtrent 8,300 studenter går her.

Fem gode grunner til å velge UBC

 1. Universitetet er et ledende forskningsuniversitet.
 2. UBC ligger i naturfagre omgivelser med nær tilgang til urbant byliv.
 3. Universitetet har fostret åtte nobelprisvinnere.
 4. Tilleggsstipend fra Lånekassen gjør studiet enklere å finansiere.
 5. UBC er et breddeuniversitet der du kan finne det faget som passer akkurat deg.

Din hovedkontakt i SONOR

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Vis mer

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Kjetil er fra Kristiansund og vært daglig leder her i SONOR siden vi startet i januar 2007. Gjennom de siste 13 år har han fått en utbredt internasjonal erfaring fra besøk i mange land. Disse erfaringene kommer framtidige studenter til gode.

Som veileder mener jeg det viktigste jeg kan bidra med er å sikre en god dialog med formål å avdekke hva som potensielt passer best for deg som framtidig utenlandsstudent. En god dialog der vi avdekker dine ønsker og drømmer for å sikre en søknadsprosess inn mot den eller de skoler som er mest optimale i forhold til dine forutsetninger.

Visste du at….

 • UBC jevnt over er rangert blant verdens 40 beste universiteter?
 • UBC har to campuser, ett i Vancouver og ett i Okanagan?
 • UBC har sitt eget Quidditch-lag?
 • UBC i 2011 ble oppnevnt som Canadas første Fair Trade-universitet av Fairtrade Canada?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.