The Medical University of Warsaw

The Medical University of Warsaw er det eldste medisinske universitetet i Polen, og har en over 200 år lang historie. Universitetet har siden 1993 tilbudt engelskspråklig medisinprogram, og tilbyr 80 plasser til internasjonale studenter hvert år.

Studenter

3 000

Søknadsfrist

5. mai

Sted

Warszawa, Polen

Pris

12 900 EUR

Stipend

Gir ikke stipend

Universitetet har det største medisinske programmet i Polen og er svært populært blant lokale og internasjonale studenter. De samarbeider tett med universiteter i blant annet Tyskland, Frankrike og Storbritannia, for å sikre best mulig kunnskapsutveksling. Universitetet har også et tett samarbeid med næringslivet, og har i samarbeid med blant annet Bayer, GlaxoSmithKline og GE Healthcare opprettet et moderne forskningssenter.

Siden 1993 har The Medical University of Warsaw tilbudt engelskspråklig medisinprogram, og tilbyr 80 plasser til internasjonale studenter hvert år. Som norsk student vil du ta del i undervisningen på 2nd Faculty of Medicine Universitetet holder til sentralt i Warszawa.

Bibliotek

Universitetet er særlig stolt av sine biblioteksfasiliteter. Biblioteket har store magasiner med vitenskapelige tidsskrifter og abonnerer på hele 161 forskjellige titler. Studentene vil ha tilgang til mer enn 46 900 elektroniske tidsskrifter og 20 medisinske databaser.

Boksamlingen inneholder over 300 000 trykte bøker, slik som oppslagsverk, lærebøker, ordbøker, og forskningsartikler.

Oppbygging av studiet

Studiet er bygd opp med fokus på teoretiske og pre-kliniske fag i starten av studiet. Disse fagene undervises hovedsakelig i ved bruk av forelesninger, seminarundervisning og praktisk undervisning. For å sikre best mulig forståelse av faget er det krav om oppmøte, evalueringer og vurderinger av ferdigheter under studiet og avsluttende eksamen. De siste tre årene er hovedsakelig praksis på klinikk og sykehus.

Livet rundt studiene

I tillegg til den lokale ANSA-foreningen, har universitetet flere studentforeninger. Den mest appellerende er kanskje Teddy Bear Hospital hvor studenter hjelper syke bamser i et prosjekt for å få barn mindre redde for sykehus og leger. Bamsene gjennomgår blant annet EKG-tester og ultralyd, og viser barna at sykehus kan også være ufarlige.

I tillegg har universitetet en rekke sportsklubber og musikkforeninger.

Byen

Warszawa er hovedstaden i Polen og byen har ca. to millioner innbyggere. Warszawa er annerledes enn andre byer i Polen – istedenfor å være sentrert rundt den gamle markedsplassen er byen spredt utover og er et sammensurium av arkitektoniske perioder.

Når du er i Warszawa er det ikke til å komme unna et besøk på museet om Polens jøder og minnesmerket over ghettoen. Byens rike og triste historie har gjort at byen har fått tilnavnet Føniksbyen. Warszawa ligger ved elven Wisła. Byens slott og tilhørende markedsplass er et must for alle som flytter til byen.

Opptakskrav

OBS! Kravene under gjelder for 2019. 2020-kravene vil bli oppdatert så snart vi har ny informasjon av MUW

For studenter med norsk vitnemål har The Medical University of Warsaw satt følgende krav:
1. Bestått opptaksprøve i kjemi 1+2, biologi 1+2 og fysikk 1.
2. Minimum karakteren 4 i VG1 engelsk, 6.0 IELTS eller 90 TOFEL iBT.

Du må ha generell studiekompetanse for å studere ved The Medical University of Warsaw.

Opptaksprøven består av 100 spørsmål – 35 i kjemi, 35 i biologi og 30 i fysikk.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosedyrer, last ned søknadsguiden eller ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge The Medical University of Warsaw

 1. Du kan begynne rett i jobb etter endte studier
 2. Det er billig å bo
 3. En medisingrad fra Polen holder høy standard
 4. Du lærer et nytt språk
 5. Universitetet har lang og tradisjonsrik historie

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin i Sentral-Europa.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.