The Medical University of Warsaw

Ved å studere medisin ved The Medical University of Warsaw, vil du få en utdanning med høy kvalitet. Du vil også få autorisasjon etter endt studie, noe som gjør studiet svært populært blant nordmenn.

Studenter

3 000

Søknadsfrist

30. april 2018

Sted

Warszawa, Polen

Pris

11 100 EUR

The Medical University of Warsaw er det eldste medisinske universitetet i Polen, og har en over 200 år lang historie. Universitetet har siden 1993 tilbudt engelskspråklig medisinprogram, og tilbyr 80 plasser til internasjonale studenter hvert år. Som norsk student vil du ta del i undervisningen på 2nd Faculty of Medicine Universitetet holder til sentralt i Warszawa. Undervisningen foregår på engelsk og det er obligatorisk undervisning i polsk som en del av studiet.

Graden tar seks år. Skoleåret er 37-40 uker og er inndelt i to semestre per skoleår. Etter fullført grad vil du ha full autorisasjon i Norge, og du kan ta turnus på lik linje med norske medisinstudenter.

Beliggenhet

Warszawa er hovedstaden i Polen og byen har ca. 2 millioner innbyggere. Warszawa er annerledes enn andre byer i Polen – istedenfor å være sentrert rundt den gamle markedsplassen er byen spredt utover og er et sammensurium av arkitektoniske perioder.

Når du er i Warszawa er det ikke til å komme unna et besøk på museet om Polens jøder og minnesmerket over ghettoen. Byens rike og triste historie har gjort at byen har fått tilnavnet Føniksbyen.

Byen ligger ved elven Wisła. Hvis du er glad i parker er Lazenki park og Saxon Gardens verdt et besøk. Byens slott og tilhørende markedsplass er et must for alle som flytter til byen. I likhet med andre steder i Øst- og Sentral-Europa består det lokale kjøkkenet av svinekjøtt, bacon, poteter, surkål og brun saus.

The Medical University of Warsaw er behjelpelig med studenthybel med rimelig bra standard til en svært gunstig pris. De aller fleste studentene velger å bo privat, enten alene eller i kollektiv. Universitetet kan hjelpe deg med å komme i kontakt med utleiebyråer.

Opptak

Opptaket krever bestått vitnemål fra vgs. som gir studiekompetanse. I tillegg til vitnemål vil det bli gjennomført en opptaksprøve i biologi, kjemi og fysikk. Det vil kreves kunnskaper med tilsvarende nivå i kjemi 1+2 og biologi 1+2, samt minimum fysikk 1 for å bestå opptaksprøven. Det er et krav om 4 i engelsk, hvis ikke må TOEFL ellet IELTS-test avlegges. Det er ellers ingen formelle fagkrav til fag på vitnemålet.

For mer informasjon om opptaksprøven og søknadsprosedyrer, last ned søknadsguiden eller ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge The Medical University of Warsaw

  1. Du kan begynne rett i jobb etter endte studier
  2. Det er billig å bo
  3. En medisingrad fra Polen holder høy standard
  4. Du lærer et nytt språk
  5. Universitetet har lang og tradisjonsrik historie

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin, tannlege, veterinær eller psykologi i Øst-Europa.

I tillegg til å hjelpe studenter med å finne sin ideelle skole og studium, er Margrethe den som driver våre sosiale medier-kontoer. Stiller du et spørsmål der er det hun du får svar av. Er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt!

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Close

Registrer deg for gratis studieveiledning

    Vi sender ut nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.
USA