San Francisco State University

San Francisco State University har mye til felles med byen den ligger i: Innovativ, mangfoldig og kreativ! Bare ett år etter at universitetet ble startet i 1899 ble læremetodene her beskrevet som radikale. De har siden dette fokusert på å skape muligheter for studentene sine, samt høy kvalitet innenfor utdanning og forskning.

Studenter

30 000

Søknadsfrist

1. mai for høst, 30. september for vår

Sted

San Francisco

Pris

19,138 USD

Stipend

Gir ikke stipend

San Francisco State University (SFSU) ligger en 14 minutts kjøretur fra Golden Gate Bridge, og er et offentlig universitet i en av verdens mest spennende byer! SFSU tilhører CSU-systemet, som består av 23 offentlige universiteter i delstaten California. «Make things happen» er deres slagord, og de oppfordrer til innovasjon og lederskap. SFSU har har hatt som mål å være nytenkende siden oppstarten i 1899. Universitetet blir beskrevet som et åpent, mangfoldig og progressivt sted å studere.

Rangeringer og utmerkelser

Studenter som fullfører utdanningen sin ved SFSU er ledere innenfor journalistikk, kreativ skriving, film, teknologi, realfag, business og innenfor utdanningssektoren. Til sammen har tidligere studenter ved SFSU vunnet 20 Pulitzer-priser, 16 Oscars, 48 Emmys, 10 Grammys and 12 Tonys. SFSU er ett av de universitetene som mest regelmessig sender studenter til firma som Apple, Google, Wells Fargo, Genentech og Oracle.

Kreativitet gjennomsyrer studiene ved San Francisco State University

På SFSU kan du velge blant 126 bachelorgrader, 103 mastergrader, semester- og årsstudier og en doktorgrad i utdanningsledelse. Enten det er kunst, business eller vitenskap du studerer, så legges det vekt på nyskapning, og man oppfordres til å tenke utenfor boksen. Resultatene taler for seg selv: Skolen kan skilte med mange studenter som har lyktes i sine fagfelt ved å anvende kreative læringsmetoder,  og som har gått videre til å bli bestselgende forfattere, Oscar-vinnende skuespillere, innovative designere og entreprenører.

Over 300 klubber og organisasjoner

Skolen har alle slags interesseorganisasjoner, så her finnes noe for enhver smak. I tillegg konkurrerer de innenfor universitetsidrettsligaen NCAA Division II, den nest høyeste divisjonen. De har kvinnelag i basketball, langrenn, innendørs- og utendørsløp, softball og volleyball, og herrelag i basketball, baseball, langrenn, fotball og bryting.

Fleksible boligalternativer

Ønsker du å bo med andre førsteårsstudenter, studenter i samme aldersgruppe eller de som studerer det samme som deg? Her er det du som bestemmer hvilket miljø du havner i!

Om du velger å bo på campus, har du tilgang til bibliotek og datasal døgnet rundt. Skolen har reservert 850 hybler til førsteårsstudenter i hallene Mary Ward og Mary Park. Om du heller vil bo med andre i samme aldersgruppe som deg selv i stedet for andre førsteårsstudenter har du mulighet for det, og går også an å bo sammen med noen som studerer det samme som deg.

Vi kan hjelpe deg med opptak på følgende nivå:

Beliggenhet

San Francisco er kjent for de aller fleste. Byen utgjør Nord-Californias kulturelle og økonomiske sentrum, og er den nest mest folketette byen i USA. The Paris of the West, som den blir kalt, hadde en eventyrlig vekst under gullrushet i California i 1848. Siden har byen utviklet seg til å bli enormt mangfoldig. På den ene siden er San Francisco kjent for sitt sin åpenhet og liberale holdninger til alternative livsstiler. Den vil for alltid være assosiert med hippier, Summer of Love, Woodstock og blomstrer i håret. På den andre siden er byen et hovedsentrum for bankvirksomhet og finans. Her finner du over 30 internasjonale finansinstitusjoner, og hele sju såkalte Fortune 500-selskaper. Denne internasjonale og spennende byen har alt du trenger av både kulturelle opplevelser og karrieremuligheter. Du kommer aldri til å måtte kjede deg her!

Fem gode grunner til å velge SFSU:

 1. En kreativ læringsstil som belønner deg som tenker utenfor boksen.
 2. Et mangfoldig studiested der du kan være deg selv
 3. Relativt lave studiekostnader
 4. Bestem selv om du vil bo med andre førsteårsstudenter, jevnaldrende eller de som studerer samme fag
 5. Sentral beliggenhet i San Francisco

Din hovedkontakt i SONOR

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Vis mer

Kjetil Kleivmyr-Sandvoll

Kjetil er fra Kristiansund og vært daglig leder her i SONOR siden vi startet i januar 2007. Gjennom de siste 13 år har han fått en utbredt internasjonal erfaring fra besøk i mange land. Disse erfaringene kommer framtidige studenter til gode.

Som veileder mener jeg det viktigste jeg kan bidra med er å sikre en god dialog med formål å avdekke hva som potensielt passer best for deg som framtidig utenlandsstudent. En god dialog der vi avdekker dine ønsker og drømmer for å sikre en søknadsprosess inn mot den eller de skoler som er mest optimale i forhold til dine forutsetninger.

Visste du at…

 • Kjente skuespillere som Danny Glover (Dødelig våpen), David Carradine (Kill Bill), Jeffrey Tambor (Arrested Development og Transparent) og Anette Bening (American Beauty, Mars Attacks) har gått ved SFSU?
 • SFSU tilbyr fag innenfor noe som kalles SFSU Experimental College? I perioden 1965 til 1969 var dette et college ved universitetet som blant annet tilbød fag som «Zen Basketball» og «Sexual Growth»
 • SFSU lanserte en ny elektrisk buss i 1995, som den eneste arbeidsgiveren i San Francisco?
 • Maskoten til SFSU er en alligator? I en periode hadde universitetet levende alligatorunger som maskoter, til de innså at unger etterhvert vokser til! Alligatorene Oogie og Albert fikk et nytt hjem i en privat dyrehage i 1947.
 • Han som fant opp vannsengen var student ved SFSU? Han heter Charles Hall, og var designstudent ved universitetet.
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.