Queen Margaret University, Edinburgh

Queen Margaret University har sitt fokus på kreative fag, helsefag og bærekraftige businessfag og har campus rett utenfor vakre og historiske Edinburgh. Med sin forskning og innovative undervisningsstrategier er dette et universitet som forbereder deg på din framtidige karriere!

Studenter

5278

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Edinburgh, Skottland

Pris

Fra 13500 GBP

Stipend

Opp til 5000 GBP

QMU ble etablert som en kokkeskole i 1875. Skolen skulle være med på å utvide studietilbudet for kvinner og forbedre kosten for arbeiderklassefamilier. Siden da har skolen vokst, fått sin universtetsstatus og forflyttet seg til Musselburgh i utkanten av Edinburgh. Nå tilbyr QMU studier innen en rekke forskjellige områder, ikke bare kokkekunst.

Om du er interessert i helsefag, bærekraftig business eller ønsker å studere noe kreativt i Skottland er Queen Margaret University skolen for deg! QMU har det bredeste utvalget av helsefaglige utdanninger utenom medisin, sykepleier- og formasøytutdanninger i Skottland. I tillegg er forskningen innen feltet både globalt og praktisk orientert. For deg som ser etter et unikt perspektiv på din businessutdanning er QMU et godt valg. Her ligger fokus på hvordan man kan utvikle bærekraftige businessideer, både på det finansielle og miljøvennlige plan.

Skolen er internasjonalt anerkjent for dine grader innen hospitality og turisme, i tillegg til events management. Videre finner du grader innen både scenekunst, media og PR under fanen kultur og kreativitet. Gjennom områdets fokus på interdisiplinært samarbeid får du en unik utdanning innen ditt felt. Ved QMU kommer du inn i et internasjonalt miljø, faktisk er hele 25% av studentene internasjonale! Universitetet er også gode på å hjelpe deg inn i din framtidige karriere gjennom personlig oppfølging og karriereveiledning.

Beliggenhet:

QMU ligger i Musselburghs idylliske omgivelser bare 6 minutter med tog sør-øst for Edinburgh. På universitets moderne campus har du tilgang til alt du som student skulle behøve. For alt annet har du forstaden Musselburgh rett over veien og togstasjonen ligger rett ved siden av campus.

Studentliv ved Queen Margaret University

Ved QMU har du alt rett utenfor døren! På campus finner du det du trenger av bolig, mat, treningsfasiliteter og bibliotek. Du trenger altså bare å rulle ut av sengen og tusle til biblioteket for dagens leseøkt om du bor på campus. I tillegg ligger campus rett ved siden av togstasjonen i Musselburgh, herfra kan du ta toget rett inn til Skottlands hovedstad Edinburgh. Om du ønsker kan du derfor bo i Edinburgh og pendle inn til forelesninger og andre aktiviteter på campus.

Edinburgh er en billedskjønn storby på Skottlands østkyst. Som student ved QMU har du lett tilgang til Edinburghs barer, butikker og museer. Her kan du dra på gratis improvisasjonskomedie på en søndag på The Stand Comedy Club, se rugbykamp på stemningsfulle Murrayfield stadion eller oppdage historiske Edinburgh slott. Hvert år i august blir byen overtatt av festivaler, mest kjent er kanskje Fringe-festivalen. Her kan du delta på gratis arrangementer eller betale for å se musikk, film og komedier.

5 gode grunner til å velge Queen Margaret University

 1. 97.1% graduate employment rate. (HESA 2018). Dette er nummer 3 i hele Skottland!
 2. Ny campus! Campus sto ferdig i 2007, her har du alt på ett sted, kun 6 minutter fra sentrum
 3. Ikke det største, men kanskje det vennligste campuset i Skottland!
 4. Unike studiemuligheter, fra gastronomi til teater og film!
 5. Moderne undervisningsmetoder – problembasert læring og online plattformer

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Du kan studere en mastergrad innen gastronomi ved QMU!
 • Miljøfokus: QMU har vunnet flere «green» priser
 • QMU sitt campus er et av de grønneste i Storbritannia
 • Det finnes et eget treningssenter på campus
 • Førsteklasses karriereveiledning
 • Du kan ta en grad i «Events and Festival Management»
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.