Lancaster University

Lancaster har klatret til 9. plass i Times Higher and The Sunday Times Good University Guide 2017. Med dette har universitetet klart målet sitt om å etablere seg blant Storbritannias topp ti rangerte universitet i alle de store rangeringene i UK. Universitetet har et stort fokus på studenttrivsel og kvalitet på undervisningen, noe som merkes på universitetets rangeringer. Her finner du et unikt og variert studentfellesskap samtidig som du får en fantastisk utdannelse.

Studenter

12,000

Sted

Lancaster, England

Pris

Fra 15,080 GBP

Lancaster University er et høyt rangert breddeuniversitet ved nord-vestkysten i England kjent for sine studier innen business, miljø og realfag. I tillegg har du mulighet til å studere litteratur, historie, juss, språk, politikk, entreprenørskap, økonomi, psykologi og en rekke andre fag. Universitetet vektlegger samarbeid med andre institusjoner og kan tilby sine studenter utvekslingsopphold ved 24 ledende universiteter verden over. Lancaster tiltrekker seg en høy andel internasjonale studenter. Til dags dato kommer hele 30 % av alle studenter fra andre land. Her er du altså garantert en internasjonal opplevelse.

The Guardian’s University Guide 2017 rangerte Lancaster som det overalt 8. beste universitetet i Storbritannia. Universitetet scorer jevnlig høyt på både nasjonale og internasjonale rangeringer, takket være deres fokus på forskning og variert undervisning. Som student ved Lancaster University kan du også være trygg på at du kommer til å trives. National Student Survey fant at 91% av studentene var fornøyd med studiene. I tillegg har universitetet fokus på at deres studenter skal være attraktive for jobbmarkedet, hele 82 % av nyutdannede går rett i jobb.

Som student ved Lancaster University får du automatisk medlemskap i universitetets Student Union (LUSU). De representerer studentene i en rekke utvalg, samt arrangerer aktiviteter og overser alle studentklubbene. Her har du muligheten til å involvere deg og bli kjent med likesinnede studenter. Mulighetene for å involvere deg i sport ved universitetet er også gode. De har moderne og varierte fasiliteter som blant annet squashbaner og klatrevegger. Hvert år konkurrer Lancaster University mot University of York i en konkurranse kalt Roses. Hver idrett konkurrerer og et vinneruniversitet kåres!

Vi kan hjelpe deg med opptak på følgende nivå:

Beliggenhet

Nord-vest i England, nære vakker natur og Englands vestkyst, ligger Lancaster. Bare noen kilometer unna Lancaster sentrum finner du Lancaster Universitys campus Bailrigg. Her har 12000 studenter funnet et hjem og gjort campus til en liten by i seg selv. Her finner du læringsinstitusjoner, studentboliger, butikker, teater, kunstgalleri, bankfilialer, bakeri, reisebyrå og et stort utvalg restauranter og cafeer. Beliggenheten er altså den perfekte kombinasjon mellom hav, urbant byliv og landsbygda.

Studentliv

Lancaster University har også et college-system, som et av få universiteter i Storbritannia. Som student her vil du automatisk bli medlem av et college med hver sin identitet og fasiliteter. Ikke bare bor du i ditt college, men her knytter du også tette bånd, deltar i college begivenheter og idrettslag.

Bortsett fra at du har alt du trenger på universitetets campus er det også mye å finne på i nærliggende Lancaster by. Her finner du museer, et gammelt slott, restauranter og barer. Om du allikevel skulle ville se litt mer av England finnes det gode muligheter for en enkel reisevei. Universitetet ligger ti minutter fra jernbanestasjonen og fem minutter fra M6-motorveien som tar deg rett til London.

Virtuell tour av skolens Campus

Har du mulighet til å dra og besøke skolen så er det en glimrende mulighet. Om du ikke har det anbefaler vi at du tar en kikk på skolens virturelle tour som du finner her.

Semester eller årsstudier ved Lancaster University?

Ønsker du et kortere studieopphold ved Lancaster University? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved Lancaster University.

5 gode grunner til å velge Lancaster

 1. Det ble nylig rangert som det 8. beste universitetet i hele Storbritannia
 2. Universitetet har studenten i fokus og tilbyr variert undervisning
 3. Universitetet legger vekt på samarbeid og tilrettelegger for utvekslingsmuligheter
 4. Alle studentene blir automatisk en del av universitetets Student Union hvor det jevnlig arrangeres sosiale sammenkomster
 5. 82% av studentene fra Lancaster University går rett i jobb

Din hovedkontakt i SONOR

Camilla Kongsli

Vis mer

Camilla Kongsli

Camilla er opprinnelig fra Sunnmøre, men har mye internasjonal erfaring. Hun har studert internasjonale relasjoner i storbyen London og har god kunnskap om studier i Storbritannia og om britisk kultur. I tillegg har hun vært praktikant i Zambia og har en mastergrad fra University of Amsterdam.

Camilla synes det er viktig å gi studentene god oppfølging og hjelpe studentene med spørsmål de måtte føle seg usikre på. Det er mye som er nytt når man skal studere i utlandet for første gang og Camilla har mye erfaring og opplevelser fra studiene hun gjerne vil dele med framtidige studenter. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Visste du at…

 • Universitetet er svært miljøbevisst og driver prosjektet Green Lancaster med flere miljøvennlige tiltak?
 • Sir Ian McKellen er Honorary Graduate ved universitetet?
 • Universitetet er med i Athena SWAN som promoterer likestilling i høyere utdanning?
 • Universitetet har et alumni-nettverk på over 130,000 tidligere studenter i over 183 land verden over?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karrakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.