Charles University

Ved å studere medisin ved Charles University vil du få en medisinutdanning som vil legge til rette for autorisasjon i Norge med kun noen ukers tilleggskurs i sosialmedisin. Med campus i Praha, vil studentene få oppleve det beste Tsjekkia har å tilby, av både kultur og underholdning.

Studenter

1833

Søknadsfrist

30. april 2019

Sted

Praha, Tsjekkia

Pris

330 000 CZK

Charles University, eller Karlsuniversitetet, er det eldste og største universitetet i Tsjekkia. Grunnlagt allerede i 1348, universitetet har lange tradisjoner innen utdanning. Med over 50 000 studenter på universitetet vil du som student bli en del av et stort studiemiljø.

De medisinske fakultetene er regnet som de beste i Tsjekkia og mest fremtredende i Europa. Charles University’s 3rd faculty of medicine ble grunnlagt i 1953 og har fokus på forebyggende medisin.  En medisinsk grad fra Charles University er internasjonalt anerkjent, og mye av studiet består av problembasert læring. Som norsk student vil du ta utdanningen på det tredje medisinske fakultetet. Undervisningen foregår på engelsk, men det er et krav om at studentene har tsjekkisk-undervisning de første to årene.

En medisinsk grad i Tsjekkia tar seks år å gjennomføre. Etter gjennomført studie vil du sitte igjen med en MUDr.-grad (medicinae universae doctor).

Beliggenhet

Alle universitetets fakulteter ligger i Praha, Pilsen og Hradec Králové. Skolens fem medisinske fakulteter ligger alle i Praha by. Som den 14. største byen i EU med ca. to millioner innbyggere finnes det mange muligheter for å oppleve kultur og underholdning på nært hold.

Praha er en vakker by med arkitektur fra romersk, gotisk og barokk tid. Kjent for sin ølkultur (ordet pils kommer fra byen Pilsen 30 minutter unna), finnes det utallige steder man kan få satt seg ned og tatt en øl – både fra de store bryggeriene som Urquel, men også fra utallige microbryggerier.

Skulle du ha lyst til å gå en tur finnes det gode muligheter for å gå langs elven Vltava. Eller hva med å krysse Charles bridge eller en av de 40 andre broene for å se hva som befinner seg på andre siden av elven? Hvis du føler deg i det kongelige hjørnet kan en tur opp til Prague Castle være verdt en tur – særlig etter du ser utsikten derfra.

Universitetet er behjelpelig med å skaffe studenthybel når du starter, men det greit å vite at standarden kan være noe variabel. Det er ellers enkelt å finne private alternativer i nærheten av universitetet gjennom utleiebyråer.

Studentliv

Praha er en by som er kjent for musikk og festivaler, og hver eneste måned er det flere hundre artister innom byen for større og mindre konserter. Om sommeren er det gjerne en ny festival hver helg. Om vinteren er Praha kjent for sine store julemarkeder, hvor du kan nyte gløgg, tradisjonell mat og underholdning på gatehjørnene.

Charles University har egne tilbud for studenter innen sport, og jevnlig blir det holdt konkurranser mellom de forskjellige skolene i Czech Academic Games.

Opptak

Opptaket baserer seg på bestått vitnemål fra vgs. med generell studiekompetanse. Det kreves gode kunnskaper i realfagene, og alle må gjennom en opptaksprøve i biologi, kjemi og fysikk (alternativt matematikk).

Det et ingen formelle krav om fag på vitnemålet, men opptaksprøven forutsetter kunnskaper tilsvarende nivå med kjemi 1+2 og biologi 1+2, samt minimum fysikk 1 (eller matematikk R1). I tillegg vil det bli lagt vekt på gode engelskkunnskaper.

Legg merke til at SONOR tar en administrasjonsavgift på 1 000 NOK for søkere til Charles University. Søker du i tillegg til The Medical University of Warsaw koster det 1 500 NOK for begge.

For mer informasjon om opptaksprøven, ta kontakt med oss i SONOR.

Fem gode grunner til å velge Charles University

 1. Du vil gå på et internasjonalt anerkjent universitet
 2. Studiet er basert på problembasert læring, noe som vil gi deg dypere og grundigere innsikt i studiet
 3. Du vil bo og studere i Sentral-Europas kulturhovedstad
 4. Tsjekkia er et billig land å bo i og du får mye ut av hver krone
 5. Praha er en trygg by å bo i

Din hovedkontakt i SONOR

Margrethe Knudsen

Vis mer

Margrethe Knudsen

Margrethe har to bachelorgrader, og har studert både samfunnsfag, språk, kultur og business. Etter å ha bodd i både Kina, Taiwan, Frankrike og Tyskland, har hun god kjennskap til hva som kreves av en student som skal flytte til utlandet for første gang. Hun har også god kjennskap til forskjellige studiesystemer, og hvordan finne seg til rette i forskjellige land. Margrethe hjelper gjerne til med alle studieland, men har et spesielt ansvar for de som skal studere medisin, tannlege, veterinær eller psykologi i Øst-Europa.

I tillegg til å hjelpe studenter med å finne sin ideelle skole og studium, er Margrethe den som driver våre sosiale medier-kontoer. Stiller du et spørsmål der er det hun du får svar av. Er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt!

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.